SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Engagemang och Glädje

EGs styrelse 2024-2025

Ordförande                    Cecilia Täkte (tel 0703-03 33 44)

Vice ordförande            Zenja Hebib (tel 0730-31 14 78)
Kassör                             Linda Stridh (tel 0708-73 82 70)
Sekreterare                    Caroline Haaber-Bernth
Ledamot                         Sara Lundin, Anna Holmquist
Suppleant                      Maria Wallerström

 

Styrelsen arbetar aktivt med förutsättningar och utveckling av hela föreningen. Allt arbete är dock beroende av alla medlemmars engagemang och en kombination av perspektiv. Styrelsen strävar därför efter delaktighet i alla områden. Ex evenmang, kläder, ledarförsörjning och utbildning, kommunikation, hallar, utrustning, schemaläggning för att nämna några. För att se om hur du kan engagera dig, se engagemang.

 

Kontakta styrelsen: styrelsen@enebybergsgymnasterna.se.

 

Datum för styrelsemöten 2024/2025:

Februari  
Ordinarie Konstituerande möte 21 februari
Extra  
   
Mars   
Ordinarie 6 mars
Extra 24 mars
   
April  
Ordinarie 9 april
Extra 28 april
   
Maj  
Ordinarie 8 maj 
Extra 19 maj
   
Juni  
Ordinarie 10 juni
Extra  
   
Juli  Semester
   
Augusti  
Ordinarie 13 augusti
Extra 25 augusti
   
September   
Ordinarie 11 september
Extra 29 september
   
Oktober   
Ordinarie 16 oktober
Extra 27 oktober
   
November   
Ordinarie 13 november
Extra 24 november
   
December  
Ordinarie 4 december
Extra  
   
Januari 2025  
Ordinarie 14 januari
Extra  
   
Februari 2025  
Ordinarie 11 februari
Extra  

 

 

Lagaktivitet december 2023
 
Årsmöte 2024
2024-02-22 09:09

Vi vill tacka alla som närvarade på årsmötet, den 21 februari i Danderyds Gymnasium. Det var rekordmånga på plats, 31 personer plus ett flertal på länk - så roligt med detta stora engagemang!

 

Vi vill också passa på att tacka de avgående styrelsemedlemmarna; Mona Bergner, Minna Carlberg, Ulf Roos.

Nya i styrelsen och varmt välkomna in är Maria Wallerström (suppleant) och Anna Holmquist (ledamot). 

 

Vi ser fram emot ytterligare ett år i gymnastikens tecken!

 

Handlingarna för årsmötet finner du här.

 

EG Årsmöte 2024 - 21/2 kl 19.00
2024-02-14 21:49
 

Välkomna på EGs årsmöte 2024


Den 21:a februari kl. 19.00 i Danderyds Gymnasium klassrum B101.

 

Obs! Mötet är ett hybridmöte och det går att deltaga både fysiskt och digitalt. För att ansluta digitalt använd följande länk: meet.google.com/jhz-vqtb-axq 

 

Kallelse har den 14/2 skickats och underlag publicerats i enlighet med föreningens stadgar, senaste sju dagar innan årsmötet.

 

Följande underlag finns under Policys & dokument på hemsidan.

 

Årsbokslut 2024

Revisionsberättelse

Motion ny hedersmedlem.pdf

Motion Utveckling av Elitverksamhet i Enebybergsgymnasterna.pdf

Motion Tavlingskostnadsersättning för gym på SM niva.pdf

Styrelsens yttrande på inkomna motioner.pdf

Verksamhetsberättelse 2023.pdf

Valberedningens förslag på styrelse 2024-2025.pdf

Foredragningslista arsmote 2024.pdf

 

Alla är välkomna att delta! Enligt föreningens stadgar är aktiva medlemmar över 15 år röstberättigade. En person kan inte representeras via fullmakt.

 

Nu sittande styrelse har, i väntan på uppdaterade stadgar, valt att följa det förtydligande av föreningens stadgar som den då sittande styrelsen tog beslut om 2015. Förtydligandet är i stora delar i linje med sedan lång tid gällande praxis i föreningen. Undantag i kursivt.

 

Klargörande av föreningens stadgar kring rösträtt (2015).

Med anledning av behovet att klargöra vad som gäller i föreningen kring medlemskap har styrelsen beslutat om följande förtydliganden;

  1. Medlemskap följer det som föreskrivs i föreningens stadgar under paragraf 1 och 2.
  2. Målsman till barn under 15 år äger rätt att företräda sitt barn såsom medlem.
  3. Stadgeenlig medlemsavgift för år 2015 uppgår till 100 kronor.
  4. Medlemsavgiften ingår i terminsavgiften för aktiva betalande gymnaster.
  5. Aktiva styrelsemedlemmar och anställda i föreningen ges automatiskt medlemskap utan kostnad.
  6. Aktiva ideella ledare och tränare ges automatiskt medlemskap i föreningen utan kostnad.

 

Välkomna!

Minimixen till JNM
2024-01-24 12:34
Minimixen

I helgen kvalade Minimixen in till JNM (Junior Nordiska Mästerskapen) som kommer gå i Lund den 20:e april!

 

Stort GRATTIS Vi är så stolta! 

 

Årsmöte 2024 - information
2024-01-19 18:41

Årsmöte 2024 blir den  21 februari. 

 

Kallelse kommer att skickas och tillsammans med underlag publiceras i enlighet med föreningens stadgar, senaste 7 dagar före årsmötet.

 

I enlighet med föreningens stadgar sista datum för inkommande motioner är 14 dagar före årsmötet. Motioner skickas till: medlem@enebybergsgymnasterna.se

 

20-talet - Nutidshistoria
2024-01-17 21:41

De senaste åren, nutidshistoria.

 

Bara några månader in på 20-talet kom pandemin och de svåra diskussionerna kring hur föreningens verksamhet kunde och borde se ut när delar av samhället stängde ner, samtidigt som skolor höll öppet. Våra gymnaster i åldrarna 5-15 kunde hålla igång. De turades om att med luft mellan träningarna, på lagom avstånd från varandra, i halvgrupp, utomhus, digitalt, med mycket handsprit träffas och gympa. Vilka hjältar alla ledare var som möjliggjorde barns och ungas rörelse och sociala tillvaro!

 

Några grupper hade ren digital träning. Upp & Ner och de äldre gymnasterna hade både individuella träningsupplägg och sågs för gruppträning över datorn. Något som skapade förutsättningar för att komma tillbaka när vi väl fick träffas igen. Det var en kämpig tid för väldigt många, och flera idrotter och föreningar tappade tyvärr utövare under denna period, medan vi glädjande nog kunde fortsatta starka med drygt 1100 medlemmar.

 

Föreningen hade för första gången ett år utan våruppvisning, men även sin första digitala våruppvisning!

Även de tävlingar som hölls var digitala vilket på många sätt var fantastiskt för både prestationer och tävlingsnerver. Gymnasternas varv och fristående filmades i den egna hallen och bedömdes sedan av domare. Pandemiåren ledde också till underbar kreativitet kring träningsupplägg och för flera var det en period av bara kul gymnastik. En bra sak att ta med framåt.

 

Som en del i att verkligen vara en förening som är tillgänglig för alla som vill träna och utvecklas inom gymnastiken passade EG i början av 20-talet på att ändra våra gruppindelningar. Strukturen följer gymnastikförbundets struktur och fokus ligger på att säkra att alla gymnaster, oavsett ambitionsnivå, ska ha lika förutsättningar att få utöva sin favoritsport. Den gymnast som vill motionera eller träna och tävla ibland eller elitsatsa ska alla ha samma möjligheter och är för föreningen precis lika viktiga. Från det gymnasten är 12 år väljer man spår; gult, rött eller lila. Fram till dess tränar gymnasterna med jämngamla kamrater.

 

Läger är ju också en viktig del av gymnastiken och föreningskänslan. Möjligheten att få träffa fler gymnaster än vanligt och få träna på lite andra platser och på andra sätt. Efter att under 10-talen fasat ut Lagnö etablerades traditionen av läger i Katrineholm och Italien för de äldre och miniläger i Mörbyhallen för de yngre gymnasterna. Efter ett kortare uppehåll var EG också tillbaka med uppvisningsgymnastik på Gymnaestradan 2023, denna gång i Amsterdam. Ett glatt gäng ungdomar, juniorer och seniorer åkte tillsammans med ledare och visade upp delar av Astrid Lindgrens värld.

 

Enebybergsgymnasterna var också representerade av ett par av våra gymnaster när Special Olympic Games invigdes i Malmö 2022. Parasporten och vår fina verksamhet Upp & ner uppmärksammades alldeles särskilt när Pia Eneström vann Radiosportens första någonsin parasportpris som ett bevis på sitt mååångåriga engagemang för och ledarskap i gymnastiken, Upp & ner och föreningen.

 

EGs närvaro på den internationella arenan innehöll också deltagande i landslagssammanhang. Första året efter pandemin kom två av juniorherrarna med i landslagets bruttotrupp och året därpå deltog ytterligare två andra av herrarna i svenska juniorlandslaget när EM avgjordes i Luxemburg och Sverige tog silver i både herr och mix med EG-gymnasterna i lagen.

 

Efter många år utan deltagande i SM deltog EG igen. För första gången med ett rent herrlag och sedan med ett mixlag i samarbete med GT Vikingar - EG Vikings. Ett så lyckosamt samarbete att dessa skickliga gymnaster kvalificerade sig till Nordiska mästerskapen och väl på plats på Island vann guld. NM-guld!

 

Även på hemmaplan har EG under 20-talet haft grupper som deltagit i en hel flora av olika föreningstävlingar, rikstävlingar på alla nivåer och alla steg på sm-stegen. Dam, mix och herr - barn, ungdom, junior och seniorer. Ett fantastiskt omfång för en lokal förening! Och vi är ändå bara i början av detta årtionde. Vi fortsätter framåt som en av, rent av den största, av Danderyds föreningar. Välmående med så många härliga gymnaster, föräldrar och ledare i olika former kämpar vi vidare för fortsatt hälsa, utveckling, framgångar, hallar och tider - allas lika möjligheter att få gympa. Som alltid med Enebybergsgymnasternas motto engagemang och glädje!

 

Som alltid när lång tid och mycket verksamhet ska sammanfattas blir det ett brutalt urval av allt och alla är föreningen. Allt föreningsliv bygger på ett engagemang för att det gemensamma ska frodas. Gymnaster, föräldrar, supportrar, anställda, ledare, styrelse och alla andra intresserade som lägger ner tid, kraft och ofta själ i att bidra – alla oerhört viktiga! Några fokuserar på en individ eller grupp under en kortare period, andra tar sig an flera roller över tid. Det finns sååååå många som gör denna förening och det går inte att nämna alla – hoppas ändå ni känner uppskattningen i vardagen. Ni, och ännu fler, behövs för att det ska bli bra gymnastik!

 

Titta gärna på EGs Facebook och Instagram eller hemsida för mer. Välkommen också att kommentera eller återkoppla sådant som känns viktigt och gemensamt.

Välkomna till våren 2024 hos EG!
2024-01-17 19:03

2024-01-11

Hej och välkomna till en ny termin/nytt år med Enebybergsgymnasterna!

 

Vi drar i gång denna vecka (v 3) enligt höstens träningstider, om inte ledarna kommit ut med annan information.

Du behåller din plats i laget från hösten. Ni i BAS heter samma sak som då (även om ni fyller ett år mer).


Kallelser kommer och vi uppmanar er att svara på dem så ledarna kan planera träningarna bättre.
Vill du sluta hör av dig till  kansliet@enebybergsgymnasterna.se

 

Känner du någon som vill börja i BAS7-11 så hänvisa till vår hemsida och Direktanmälan. Gäller det BAS12, U/J/S be dem maila mig på kansliet-mailen.
På samma länk finner du även anmälan till våra läger. Just nu ligger våra BAS-lägren för sportlovet ute. Du måste vara inloggad för att se -och boka dem.

 

Terminsdata med viktiga datum för våren finner du i vår kalender.

 

Fakturorna skickas ut en liten bit in på terminen. Har du frågor om dem, vänligen kontakta Maria på medlem@enebybergsgymnasterna.se

 

Behöver din gymnast nygamla kläder? Spana gärna in vår Köp- och säljsida på facebook.
Nya kläder beställs via vår föreningssida på Stadium


Följ oss gärna via våra huvudkanaler på facebook och instagram: @eg_enebybergsgymnasterna

 

Varma vinterhälsningar

Emelie Kling, Verksamhetschef Enebybergsgymnasterna

EG växer så det knakar under 10-talet!
2024-01-01 21:46

Efter att ha varit aktiv i så många roller i över 30 år tackar Bug 2012 för sin tid i föreningen! Och föreningen tackar också! Enebybergsgymnasterna har då ca 650 medlemmar och inviger samma år den nya, specialbyggda hallen - Mörbyhallen. Något som hela föreningen, och styrelsen i synnerhet, arbetat aktivt för i många, många år. Året därpå firar EG 40 år och bara ett år efter det nås det mål man haft i flera år om 1000 gymnaster. Tillväxten har satt fart där den nya hallen bidragit till att möjliggöra det. Många fler får helt enkelt chans att gympa! Det har startats Familjegympa, gymnastik för yngre barn där föräldrarna till varje barn är med. Pojkgrupperna har blivit fler, det finns en träningsgrupp med lite äldre ungdomar, tre Upp & nergrupper och parkour drar igång mot slutet av decenniet.

 

Traditionen med populära shower fortsätter med teman som Harry Potter, Kalle Anka och hans vänner, Michael Jackson, de fyra årstiderna, Olympiaden och grönt. Under flera år är det inbjudna gymnaster från annan förening som står för uppvisningen när gymnastik för äldre ska visas, men när det närmar sig slutet på 10-talet tar EG klivet över till att fylla alla programdelar med egna gymnaster. Våra gymnaster deltar också i tävlingar runt om i landet. Två av de anställda ledarna deltar dessutom 2018 som gymnaster i annan förening i svenska trupplandslaget på Europamästerskapen i Portugal. Och som traditionen bjuder åker stora grupper av representanter från EG till gymnaestradorna i Lausanne (2011) och Helsingfors (2015). Fortfarande bästa gympaminnet från aktiva gymnaster. 

 

I vardagen tuffar träning på i alla möjliga hallar med kick-off för ledare, med gymnastikskolan, träningsgrupper, minitrupper, förberedandetrupper, elittruppper och glädjen till gymnastiken och vad det gör för barn och ungdomars utveckling sker även fortsatt på miniläger, lovläger, sommarläger och tävlingar runt om i hela landet. Såklart deltar EG vid nationaldagsfiranden vid Djursholms slott.

 

Idag tittar Bug tillbaka och tycker det är "så roligt att se att föreningen fortfarande är så levande". Visst är den!

Samarbetspartner
2023-12-27 11:08

Enebybergsgymnasterna och Friskis&Svettis Täby/Danderyd har blivit samarbetspartners, vilket innebär att du som ungdom och ledare får 20% rabatt på årskort. Du som förälder får 10% rabatt på årskortet. Visa upp sportadminappen där det syns vilken roll du har på någon av deras anläggningar; Mörby Centrum, Bergtorp (vid ICA Stop, Mio, Stalands etc), Täby Kyrkby.

OO-talet - Ett händelserikt årtionde!
2023-12-08 07:52

 

I inledningen av 2000-talet har föreningen drygt 550 gymnaster och 70 ledare och hjälpledare, och när det gått ett decennium har det tillkommit ca 100. Under denna period sker några omorganisationer även om de åldersspann som finns förblir ganska lika. Föreningen har

 

  • 7-8 Knattegrupper 5-6 år, flickor, pojkar
  • 8-10 A-/barngrupper 7-9 år (lågstadiebarn) flickor
  • 2 B-/ungdomsgrupper 10-12 år (mellanstadiebarn) flickor
  • 1 C-/ungdomsgrupper 13 år - (högstadieungdomar och äldre) flickor
  • 1-3 P-/pojkgrupp (pojkar 7 år och äldre)
  • Förberedande-, minitrupper, tävlingstrupper 1-4, RMY, elittrupper, USM-trupp
  • Dans/balett + friståendetruppen
  • Motionsgruppen

 

Namnen är många under årtiondet, liksom den härliga kavalkaden av dräkter! Även om både ledartröjan hänger kvar, liksom några av de gröna dräkterna. Den stora volymen gymnaster finns på träningssidan genom de många knattarna och barnen. Den bredden ger förutsättningar till tävlingssidan till vilken uttagning sker till de olika nivåerna och tävlingarna.

 

Barn- och ungdomsgrupperna väljer på att träna 1-2 gånger i veckan medan tävlingstrupperna tränar tre gånger i veckan. De läger och resor som ordnas för framför allt tävlingstrupperna kompletteras så småningom med föreningens miniläger som snabbt blir populära aktiviteter även för breddgymnaster.

 

En av 00-talets stora händelser är när Pia Eneström 05-06 startar föreningens första Upp & Ner-grupp! Ett glatt gäng med ett tiotal gymnaster och deras föräldrar lägger grunden till det som än idag är så viktigt - alla kan gympa! Det finns en fin berättelse hur Upp&ner-gruppen bildas i en av de Enebybergsgymnasternafoldrar (2007) som årligen tas fram under denna period.

 

Andra stora händelser under 2000-talet är när en av tävlingstrupperna vinner Riksfinalen i ungdomscupen då de går helt obesegrade genom tävlingen med 100 deltagande lag. EG deltar också i SM igen för första gången på 15 år. Stor lycka!

 

Friståendetruppens deltagande år 2000 på det inofficiella VM som anordnas i Helsingfors. Deltagande internationellt fortsätter med att gymnaster från många av grupperna deltar i två gymnaestrador, 2003 Världsgymnaestradan Lissabon, Portugal och 2007 Gymnaestadan i Dornbin, Österrike dit ca 60 ungdomar i åldrarna 12-18 år åker.

 

Uppvisningar under åren har teman som Astrid Lindgrens värld, Schlager, superhjältar, äventyr, Mamma Mia!, musikaler och vilda västern. Det lär ha gått livat till!

 

Föreningen anordnar utöver Lagnölägret för 20+ gången nu även miniläger på hemmaplan. Och kommunen uppmärksammar återigen föreningens ledare för det fina ledarskapet genom att 2001 tilldela Annika Gratz Kultur & Fritids ungdomsledarstipendium och 2008 tilldela Tobias Cedrum samma pris. Ytterligare stöd ger Föräldraföreningen som fortsatt hjälper till med bidrag till diverse redskap, resor och läger.

 

Flera av dagens äldsta gymnaster och ledare börjar sin gymnastikresa under den här talet och utgör bryggan vidare mot framtiden.

Engagemang och glädje under 90-talet
2023-12-03 15:06

Till 90-talet har föreningen Enebybergsgymnasterna hunnit växa till sig till kommunens största förening, närmare 500 aktiva gymnaster. Friståendetruppen fortsätter att vara framgångsrik, samtidigt som trampett utvecklas med nästa generation gymnaster. EG bygger nu på helheten i truppgymnastik.

 

Med utvecklingen kommer också nya redskap i form av tex tumblinggolvet (istället för matta) och för EG fler hallar. Danderyds gymnasium är byggd och man tränar i både Friberga och Mörby. Ändå är redan då frågan om tider och utrustning i hallar centrala frågor för föreningen och dess styrelse.

 

Då liksom nu var ledare en begränsande faktor och något som föreningen arbetade aktivt för att säkra på olika sätt - både återväxt och kvalitén i ledarskapet. Föreningen hade duktiga barnledare och flera av de äldre gymnasterna var också fina ledare. Under 90-talet får föreningen sin första anställda ledare. En nödvändighet med föreningens ambition att växa och bli större. Detta ger ekonomiska förutsättningar för att kunna göra allt spännande som skedde under detta aktiva årtionde.

 

Även Enebybergsgymnasternas 90-tal innehåller en rad shower och många, många evenemang. De egna klubbmästerskapen och så uppvisningarna med tema/namn som Askungen, En mus saga till jul, Lejonkungen, Hemma hos jultomten och man fortsätter visa upp Chess.

 

Det är olika jubileum och manifestationer som tex 75-års jubileum i Kungliga tennishallen, uppträdanden i Blå hallen med A spirit of Sweden för bättre gymnastikhallar och ett friskare Sverige och landskamp i basket Sverige-Grekland, EIFs jubileum, uppträdanden på föreningsstämmor, idrottsmanifestation i Finland, Baltiska spelen, invigningen av fotbolls-EM 92, SAS julmarknad, Stockholms gymnastikgala, modellerande på H&Ms modevisning och på Vattenfestivalen deltog vi med såväl RSG som matta och hopp.

 

Ett 20-tal gymnaster åker även på EGO-tripp, en turné i norra Sverige. EG deltar i gymnastikspelen i Umeå och Norrköping. Sen är det inget 90-tal utan en Europaresa!

 

Under 90-talet anordnas även julgransplundringar varje år och återkommande i många år är också en volleybollturnering där 250-300 ungdomar deltar varje gång. Nationaldagsfirandet fortsätter på Solliden och Djursholms slott.

 

Allt ordnar sig ju inte av sig självt. Föreningen har idag sju hedersmedlemmar och bland dem återfinns under 90-talet både Eva-Britt Leander (Evis) och Birgitta Angard (mest känd som Bug inom föreningen, och dotter till Kerstin som startade föreningen) i centrala positioner som både ledare och i styrelsearbetet. Åren 90-91 utses EG till Årets förening i Danderyd och Årets ledare blir återigen Bug. Till god hjälp är även föreningens konsulenter där Anitha Bäcklin var konsulent sedan början på 80-talet och något år in på 90-talet börjar vår nuvarande idrottskonsulent Maria Olving. Vilket engagemang under så lång tid!

 

Ytterligare en central person är Annika som under så många år höll i det så uppskattade Lagnölägret. Ett stående inslag under somrarna. Under Annikas ledning, tillsammans med äldre gymnaster som ledare, fick många barn och ungdomar möjlighet till gemenskap och gymnastik under trevliga former på sommaren. En fantastisk del i skapande av det engagemang och den glädje som är Enebybergsgymnasterna!

EGs glada, sprakande 80-tal! Så fyllt av träning, evenemang och resor!
2023-11-24 14:05

Friståenden med namn som Spirit of Sweden, Cats, Chess, fåglarna, fashion fullkomligt flödade under ledning av flera hängivna ledare och föräldrar. För många gymnaster var drömmen att få plats i Birgittas friståendetrupp. Framträdandena blandade och laborerade med både dans och gymnastik med dräkter och rekvisita som sytts, knåpats och samlats av den engagerade skaran vuxna och ungdomar som fanns i föreningen och föreningens föräldraförening.

 

Inom Enebybergsgymnasterna fanns ännu klassisk gymnastik och rytmisk gymnastik med band, boll och käglor, både individuellt och i grupp med förgjorda program där alla tävlade på samma program. Under 80-talet gjorde truppgymnastiken sitt inträde, och med den växte föreningen. Det skapade ytterligare en dimension av samarbete och att ha roligt i grupp. Den mer utrymmeskrävande artistiska gymnastiken gav plats för det större antalet gymnaster inom trupp. Vi hade i EG då barngrupper med superviktiga ledare som kom att lägga grunden för att truppgymnastiken blev en framgångssaga. Killarna började i föreningen och med dem kom de första mixgrupperna. Så extra roligt att så många av de ledare och gymnaster som var aktiva under 80-talet fortfarande på olika sätt står föreningen nära!

 

Lagnölägren var en återkommande händelse varje sommar och andra dagläger anordnades också i såväl Mörbyskolan som i det nybyggda Danderyds gymnasium. Vid ett tillfälle åkte en stor grupp gymnaster på läger i Finland i ett utbyte med en finsk förening.

 

EG var återkommande gäst på svenska flaggans dag på Solliden och nu började även traditionen som fortfarande finns med uppvisning vid nationaldagsfirandet vid Djursholms slott. Gymnasterna genomförde en mängd med uppvisningar i och utanför kommunen; Eneby torg, Mörby centrum, Danderyd kommuns 100-års firande, svenska gymnastikförbundets 85-års jubileum och inte minst uppvisning, TV-framträdande och gymnastikutbyte under tre veckor i Japan. Ett annat år åkte en grupp från EG på gymnastikturné genom Europa i buss med redskapen hängandes på släp. Under 80-talet hanns det även med en gymnaestrada i Danmark. En av höjdpunkterna var invigningen av EM i gymnastik i den nya Globen där en blandad grupp från Enebybergsgymnasterna var värdinnor i evenemanget samtidigt som de inledde med programmet Spirit of Sweden i vilket gymnaster från andra föreningar bjudits in att delta.

 

EGs 80-tal innehöll många tävlingar. De egna klubbmästerskapen startades här och har sedan dess varit en underhållande och lärorik tradition. Vid ett par tillfällen arrangerande föreningen SM, i truppgymnastik och show-klass efter att tidigare under årtiondet ha vunnit vid ett par tillfällen, då i trampett. Två av föreningens tjejer tog plats i landslaget för rytmisk gymnastik och tävlade tillsammans med tjejer från Vikingarna. Särskilt spännande var att friståendena i rytmisk gymnastik på flera av tävlingarna ackompanjerades av levande pianomusik.

 

Mot slutet av årtiondet vann vi det stora priset, gymnastikens Oscar! Priset kom med segern på gymnastikspelen i Helsingborg.

 

Vilket årtionde! Tänk då att som alltid gick den största delen av tiden åt till lärande och nötande med små och stora framgångar i den så underbara vardagsträningen.

Enebybergsgymnasterna 50 år – en tillbakablick på 1970-talet
2023-11-18 21:34

Föreningen Enebybergsgymnasternas historia börjar i Brageskolan 1973. Med gymnastiksalens redskap tränas det individuell gymnastik på bom, i ringar och matta. Friståendegruppen är populär bland gymnasterna med individuella friståenden som en viktig del av EGs 70-tal.

 

Föreningens ca 50 gymnaster i tävlingsgrupper och barngrupper tränar, tävlar och visar upp sig i den gröna färgen som blivit föreningens signum. Det arrangeras också läger och även där är balett en viktig och grundläggande del i ett EG där dans är centralt.

 

Engagerade föräldrar som ledare och fixare runt gymnasterna bäddar för ett fortsatt föreningsliv med starka vänskapsband, ett tydligt gymnastikintresse och en gemenskap som fortsätter in i det kommande 80-talet. Grunden är för framtidens gymnastik!

NM-GULD 2023 EG VIKINGS
2023-11-12 17:39
Stort grattis till EG Vikings som i lördags tog guld i Nordiska Mästerskapen i Reykjavik! Vilken prestation!
 
Stort tack till alla gymnaster, ledare, supportrar och det fina samarbetet med Vikingarna. 
 
Mer om tävlingen kan ni läsa här Sverige tog alla medaljer i mixed i NM i truppgymnastik | SVT Sport och vill ni se tävlingarna sök "Nordiska Mästerskapen i Truppgymnastik" på SVT Play.
 
Grattis igen!!
Extra årsmöte - 6 december
2023-11-10 07:56
Välkomna på EGs extra årsmöte!

Den 6 december kl 19.00 håller vi ett extra insatt årsmöte då vi avser att välja in ny revisor till föreningen.

 

Mötet kommer att hållas digitalt: meet.google.com/dim-iyge-rph

 

Information/kallelse till det extra insatta årsmötet skickades ut till alla medlemmar via Sportadmin den 22 november. Föredragningslista till mötet hittar du här

 

 

Alla är välkomna att delta! Enligt föreningens stadgar är aktiva medlemmar över 15 år röstberättigade. En person kan inte representeras via fullmakt.

 

Nu sittande styrelse har, i väntan på uppdaterade stadgar, valt att följa det förtydligande av föreningens stadgar som den då sittande styrelsen tog beslut om 2015. Förtydligandet är i stora delar i linje med sedan lång tid gällande praxis i föreningen. Undantag i kursivt.

 

Klargörande av föreningens stadgar kring rösträtt (2015).

Med anledning av behovet att klargöra vad som gäller i föreningen kring medlemskap har styrelsen beslutat om följande förtydliganden;

  1. Medlemskap följer det som föreskrivs i föreningens stadgar under paragraf 1 och 2.
  2. Målsman till barn under 15 år äger rätt att företräda sitt barn såsom medlem.
  3. Stadgeenlig medlemsavgift för år 2015 uppgår till 100 kronor.
  4. Medlemsavgiften ingår i terminsavgiften för aktiva betalande gymnaster.
  5. Aktiva styrelsemedlemmar och anställda i föreningen ges automatiskt medlemskap utan kostnad.
  6. Aktiva ideella ledare och tränare ges automatiskt medlemskap i föreningen utan kos

 

Välkomna!

Cecilia och övriga styrelsen

Klubbmästerskapet 2023 och EGs 50-års show
2023-11-07 19:18

Hej alla gymnaster och medlemmar,

Nu närmar sig vårt årliga klubbmästerskap med stormsteg. I samband med KM den 16-17 december kommer vi att bjuda på en jubileumsshow med temat EG 50 år.

Efter jubileumsshowen på lördagen kommer det vara ett mingel och serveras en buffé och det behöver ni anmäla er till. Mer information om anmälan och betalning finner ni under "Event" fliken.

 

Varmt välkomna!

 

 

 

 

FLYTTAD: Enebybergsgymnasterna 50-årsfirande
2023-09-27 22:29
2023-10-11 21:05

 

Viktig information kring EG 50 års show!

Hej alla gymnaster, medlemmar och EG-fans!

I år fyller Enebybergsgymnasterna 50 år och vi har planerat ett 50-årsfirande den 21 oktober men har valt att flytta fram uppvisningsshowen och efterföljande buffé. Vi ser en möjlighet att göra vårt klubbmästerskap (KM) till ett sprakande event med både tävlingar och show och avsluta året på ett fantastiskt sätt med både gymnaster och publik!

Det betyder att EGs 50-årsfirande istället kommer att äga rum som en del av vårt KM den 16-17 december. 

Alla som redan har köpt biljett kommer att få den återbetald via Swish. 

Mer information om KM och showen kommer inom kort. 

Ser fram emot att se er alla i december!

Anmälan BAS7-11
2023-08-28 13:01

Nu finns tiderna ute för bokning/bevakning på vår anmälningssida för BAS7-11!

Vid bevakning så får du ett mail om en plats släpps och det är först till kvarn.

P = pojkgrupp. Rosa/grön/vit = tjejgrupp.

Född

2016 = BAS7

2015 = BAS8

2014 = BAS9

2013 = BAS10

2012 = BAS11

Schemat
2023-08-17 10:21

Schemat för BAS7-8, BAS12-U/J/S är klart och ska ha fått sina tider.

Schemat för Familje, knatte, BAS6, BAS9-11 är inte klart än.

När schemat är klart för BAS9-11 så kommer det att finnas möjlighet att boka/bevaka plats via vår anmälningssida.

För dig som vill sätta ditt barn i en familje-, knatte-, BAS6-grupp anmäler sig via Intresseanmälan.

 

BAS8-11 börjar sin termin v 37.

Familje, knatte, BAS6-7 börjar sin termin v 38.

Se kalendern.

 

Kallelser och välkomstmail kommer att dyka upp.

Extra årsmöte - 15 augusti kl 18.00
2023-07-30 22:31
Välkomna på EGs extra årsmöte!

Den 15 augusti kl 18.00 håller vi ett extra insatt årsmöte då vi avser att välja in fler representanter till EGs styrelse.

 

Mötet kommer att hållas digitalt: meet.google.com/dim-iyge-rph

 

Information/kallelse till det extra insatta årsmötet skickades ut till alla medlemmar via Sportadmin den 2 juli och agenda till mötet hittas här.

 

 

Alla är välkomna att delta! Enligt föreningens stadgar är aktiva medlemmar över 15 år röstberättigade. En person kan inte representeras via fullmakt.

 

Nu sittande styrelse har, i väntan på uppdaterade stadgar, valt att följa det förtydligande av föreningens stadgar som den då sittande styrelsen tog beslut om 2015. Förtydligandet är i stora delar i linje med sedan lång tid gällande praxis i föreningen. Undantag i kursivt.

 

Klargörande av föreningens stadgar kring rösträtt (2015).

Med anledning av behovet att klargöra vad som gäller i föreningen kring medlemskap har styrelsen beslutat om följande förtydliganden;

  1. Medlemskap följer det som föreskrivs i föreningens stadgar under paragraf 1 och 2.
  2. Målsman till barn under 15 år äger rätt att företräda sitt barn såsom medlem.
  3. Stadgeenlig medlemsavgift för år 2015 uppgår till 100 kronor.
  4. Medlemsavgiften ingår i terminsavgiften för aktiva betalande gymnaster.
  5. Aktiva styrelsemedlemmar och anställda i föreningen ges automatiskt medlemskap utan kostnad.
  6. Aktiva ideella ledare och tränare ges automatiskt medlemskap i föreningen utan kos

 

Välkomna!

Cecilia och övriga styrelsen

SM-brons!
2023-07-04 09:56

Vi är väldigt stolta över att få meddela att våra herrar -som tillsammans med Vikingarnas damer = EG-Vikings gjorde en storartartad succé på SM i Umeå 1-2 juli 2023 och tog SM-brons! 

Det innebär att de har gått vidare till de Nordiska Mästerskapen i Truppgymnastik som hålls på Island den 9-12 november. Heja, EG-Vikings!

 

Och (!) Minimixen tog USM-brons i Örebro den 10-11 juni! Fantastiskt!

Nationaldagsfirandet 2023
2023-05-31 21:42
Uppträdande och café av och med Gymnaestradagänget

Vid nationaldagsfirandet på Djursholms slott den 6:e juni var Enebybergsgymnasterna på plats. 

 

Det var gymnasterna som ska åka på Gymnaestradan i Amsterdam i sommar som ställde upp med show och caféverksamhet!

 

Tusen tack gymnaster, ledare, föräldrar och åskådare!

 

 

Platser till hösten
2023-05-23 18:51

Schemaarbetet är i full gång inför hösten!

Det är många parametrar som ska stämma innan allt är på plats. 

 

Nu har vi släppt platser för BAS7-9 (barn födda 2015-1016) här. Det först till kvarn (man kan bevaka en grupp och får då ett mail om det släpps en plats).

Platser till övriga grupper/lag släpps när schemat för dem är klara.

Vi har alltså ingen kö för barn födda 2011-2016.

 

Är ditt barn född före 2011 -eller efter 2016 så kan du göra en intresseanmälan

 

Om du som förälder kan bli ledare för ditt barns grupp, så har ni förtur! Kontakta då Emelie på kansliet@enebybergsgymnasterna.se om ditt barn är född 2016-äldre. Om barnet är född 2017 eller senare, kontakta Maria på medlem@enebybergsgymnasterna.se .

 

Grattis Pia !
2023-05-06 12:54

Vi vill gratulera vår ledare Pia Eneström som igår 5 maj fick mottaga Radiosportens parasport pris 2023. Vi är så glada och stolta över att ha dig som ledare och dina insatser är ovärderliga tack Pia !

 

Första vinnaren av Radiosportens Parasportpris - Radiosporten | Sveriges Radio

 

 

Våruppvisning 2023
2023-04-14 13:42

Nu är det bara en månad kvar till Våruppvisningen 2023 som går av stapeln 13 -14 maj och planeringen pågår för fullt. I år fyller Enebybergsgymnasterna 50 år och det vill vi givetvis fira och årets tema kommer därför vara ”EG 50 år”. Vi kommer få njuta av artister och musik från de olika tidsepokerna.

 

I skrivande stund så håller vi på att spika schema och den sista planeringen. Varje grupp får inom kort info om vilken artist och låt som gäller för gruppen. Håll utkik!

 

Ledare kommer också få ytterligare information om upplägg, schema, tider etc i sin mejl.

Årsmöte 2023 - 23/2 kl 19.00
2023-01-20 18:44

Välkomna på EGs årsmöte!
Den 23 februarikl 19.00 i IFK Stocksunds klubbhus (vid Danderyds Arena/Gymnasium), en trappa upp vid cafeterian.

 

Kallelse har den 16/2 skickats och underlag publicerats i enlighet med föreningens stadgar, senaste sju dagar innan årsmötet.

 

Följande underlag finns under policys och dokument/årsmöte 2023:

Föredragningslista

Verksamhetsberättelse 2022

Årsbokslut 2022

Revisionsberättelse 2022

Förslag till styrelse och valberedning 2023-2024

 

EG Vill 2024

 

Alla är välkomna att delta! Enligt föreningens stadgar är aktiva medlemmar över 15 år röstberättigade. En person kan inte representeras via fullmakt.

 

Nu sittande styrelse har, i väntan på uppdaterade stadgar, valt att följa det förtydligande av föreningens stadgar som den då sittande styrelsen tog beslut om 2015. Förtydligandet är i stora delar i linje med sedan lång tid gällande praxis i föreningen. Undantag i kursivt.

 

Klargörande av föreningens stadgar kring rösträtt (2015).

Med anledning av behovet att klargöra vad som gäller i föreningen kring medlemskap har styrelsen beslutat om följande förtydliganden;

  1. Medlemskap följer det som föreskrivs i föreningens stadgar under paragraf 1 och 2.
  2. Målsman till barn under 15 år äger rätt att företräda sitt barn såsom medlem.
  3. Stadgeenlig medlemsavgift för år 2015 uppgår till 100 kronor.
  4. Medlemsavgiften ingår i terminsavgiften för aktiva betalande gymnaster.
  5. Aktiva styrelsemedlemmar och anställda i föreningen ges automatiskt medlemskap utan kostnad.
  6. Aktiva ideella ledare och tränare ges automatiskt medlemskap i föreningen utan kostnad.
Nytt anmälningssystem
2022-11-30 20:45

Nu testar vi nytt anmälningssytem.
Vi börjar med barn födda 2011-2015. 
Anmälan öppnar för alla 12 dec kl 08.00.

Information om vilka grupper som finns tillgängliga finns här

 

Alla som stått i kön för barn födda 2011-2015 har förtur till anmälan från den 5 dec kl 08.00. Deras plats i gamla kön kommer att raderas.

EGs klubbmästerskap 2022 -- vår egen tävling 10-11 december
2022-11-24 21:28

Välkomna till vårt eget klubbmästerskap!

  • Bas 7 - Bas 11-grupperna deltar i fyra olika klasser.
  • U-damlagen visar sina friståenden.
  • Blandade lag från Junior-mix och ungdom-mix står för julstämningen.

 

Kan det bli bättre? Kom och se!

 

PM1

 

PM2

 

Hålltider för KM 2022

 

Här finns hela Programbladet för KM den 10-11 december

Det kommer att finnas café med godsaker, försäljning av EG-klader samt lotteri med nya priser i varje tävlingsklass.

 

Programblad KM22

 

Inträde: 50 kr för vuxna och 20 kr för barn 

 

För ledare.

Skicka in önskemål om redskap senast 26:e november 2022(Länk)
Skicka in musik senast 26:e november 2022 (Länk

Följ våra lag som tävlar!
2022-11-24 21:14

Tävlingssäsongen är här och vi med den. Många av våra lag deltar i olika tävlingar under oktober, november och december. Vilka som tävlar när finns i tävlingskalendern. Bilder och filmer från tävlingarna hittas i våra sociala kanaler; Instagram eg_enebybergsgymnasterna och Facebook Enebybergsgymnasterna. Flera av lagen har dessutom egna kanaler. In och följ - och heja! 

Kom och volta med en världsmästare och två landslagsgymnaster
2022-10-14 23:00

Till alla killar födda -08, -09, -10 och -11!

På LÖRDAG 22 OKTOBER KL 15 – 17 i MÖRBYHALLEN kan du träffa EG:s landslagsgymnaster och deltagare på Freestyle Trampoline World Championship för ett par timmar med kul gymnastik.

 

Det gäller DIG som vill komma och prova på, men även er som redan tränar i befintliga grupper (Bas11 och U-herr). Testa truppgymnastikens tre grenar och hoppa trampolin tillsammans med Martin Söderqvist, juniorherrlandslaget EM, Jonathan Nylander, juniormixlandslaget EM och deltagare i World Championship Freestyle Trampoline och Sebastian Wennmalm, världsmästare Freestyle Trampoline.

 

VÄLKOMNA!

 

Tack vare Sebastian Wennmalms historiska VM-guld i Freestyle Trampoline fick EG fantastisk reklam i SVT Sport! 
Spana in det fina klippet på vår facebook 🤩
Egen kompetens - så blir vi ännu bättre!
2022-10-02 17:49
Terminen rusar fram och vi är redan i oktober. Innan vi startade igång med alla gymnaster har vi haft möjlighet att dela den mycket fina kompetens vi har inom föreningen. Föräldrar och ledare har på olika vis bidragit till en ännu bättre termin!
 
Här lite kort vad våra fantastiska ledare hunnit med så här långt in på terminen. Förutom en lyckad och givande Kickoff har en rad olika internutbildningar genomförts enligt nedan. Heja heja ni är ovärderliga!
28/8: Kickoff
20/8: Intromöte U, J och S
21/8: Utbildning nytt nationellt bedömningsreglemente
26/8: Redskapsutbildning BAS7-BAS11
27/8: Redskapsutbildning U, J, S
V 35-36: Intromöten BAS 7-11
11/9: Friståendedag ledare i BAS10-BAS11
18/9: Knatteutbildning
Oktober: Dans- och friståendeutbildning ledare BAS6-BAS9
Oktober: Friståendedag ledare U-grupper
JEM i truppgymnastik 14-16 september - två EG-gymnaster i landslagen
2022-09-13 22:18

Vi hejar på våra landslagsgymnaster!

När Junior EM i Luxemburg inleds under onsdagen finns två av våra killar med och representerar Sverige.

 

Jonathan Nylander (mix) och Martin Söderqvist (herr) - vi håller alla tummar och tår och önskar er STORT LYCKA TILL!!

 

Onsdagens kval med start 15.15 (15.45 herr, 17.15 mix) och fredagens finaler (14.00 herr, 15.45 mix) går att se på TeamGym2022s youtubekanal.

Terminen rullar igång
2022-08-17 22:17

 

Är du nyfiken på när din grupp börjar hittar du informationen under kalender.

 

LEDARE - dags att anmäla sig!

  • För alla ledare startar vi upp tillsammans med en gemensam kick-off - så roligt att få se varandra, lära känna varandra och inspireras av Danijela, Adeline, Emma och Mulle. Välkomna!

Blir du nyfiken!? Anmäl dig till den 28 augusti! Du kan också läsa mer om kick-offen. Anmälan - Google Formulär

 

  • Inbjudan till utbildning har också via mejl gått ut till samtliga ledare i basblocket. Utbildningen fokuserar på grundläggande gymnastiska positioner, bra övningar för en god progression och gemensamma planeringstips för föreningen.

 

  • För ledare i U, J och S så inleds terminen med digitalt intromöte i syfte att gå igenom information kring rutiner, administration, utbildningar och annan info som är bra inför terminen. Svara på kallelserna du fått på mejl!
GRATTIS SEBBE! World champion Freestyle Trampoline!
2022-08-15 11:12
Sebastian Wennmalm vann historiskt VM-guld i Freestyle Trampoline när det första World Championship någonsin genomfördes på fantastiska Round Chapel i London.
 
Ytterligare en av de 20 hopparna var svensk, även han gymnast i EG. Jonathan Nylander tog en välförtjänt plats i tävlingen genom nationskval.
 
Många fina bilder och hela tävlingen finns att se på FTAs facebook och hemsida, se länk i kommentarsfält. Titta in! Vilken upplevelse, vilka atleter, vilken tävling och vilken vinnare!
Grattis Årets gymnaster och Årets ledare 2022
2022-06-07 22:37
STORT GRATTIS TILL FINA MOTIVERINGAR I NOMINERINGARNA - SÅ VÄLFÖRTJÄNTA UTMÄRKELSER! 
Program för Våruppvisningen 2022 - nu köööör vi!!!
2022-05-02 21:50
Klicka på bilden för större format.

 

Det kommer finnas kafé med massor av godsaker, försäljning av EG-kläder och lotteri med fina priser i varje pool!

 

Entré: 80:-/vuxen och 40:-/barn

Programblad

 

VÄLKOMNA!

Vi välkomnar föreningens första verksamhetschef!
2022-04-29 18:28
Ni når Emelie via emelie.kling@enebybergsgymnasterna.se

"Jag ser verkligen fram emot att få ta på mig rollen som verksamhetschef för Enebybergsgymnasterna!"

 

Det är med stor glädje vi hälsar Emelie Kling välkommen till tjänsten som Enebybergsgymnasternas verksamhetschef. Emelie börjar i sin nya roll den 19 maj.

 

Emelie är sedan tidigare engagerad i föreningen som ledare i BAS7 och har i övrigt stor erfarenhet från många funktioner inom idrottens värld. Nu senast jobbade hon som träningsansvarig på Friskis & Svettis och har tidigare bland annat varit ledare i Brommagymnasterna, simcoach, livräddare och PT. Emelie har även haft styrelseuppdrag och var själv som barn gymnast i Sollentunagymnasterna.

 

Hos oss i Enebybergsgymnasterna kommer Emelie att ansvara för helheten i  verksamheten. I det ingår att vara föreningens ansikte utåt gentemot gymnaster, ledare, föräldrar, medlemmar - gamla som nya, kommunen, Gymnastikförbundet med flera. En viktig del blir också att vara en närvarande chef för våra anställda tränare, att arbeta tätt ihop med Maria på kansliet och leda det löpande arbetet som är vardag i en stor förening.

 

Så här skriver Emelie själv:

"Jag ser verkligen fram emot att få ta på mig rollen som verksamhetschef för Enebybergsgymnasterna! Ett ärofyllt uppdrag som jag hoppas kunna bidra med engagemang, glädje, nyfikenhet, tillit och stabilitet. Jag finns här för dig/er, så bara hör av dig om du har idéer, tankar, frågor eller uppmaningar. Vi ses på golvet! Hälsningar Emelie"

 

Varmt välkommen Emelie!

Vilken tävlingshelg!
2022-04-24 19:02

Vilken stämning det var i hallarna när tävlingssäsongen riktigt exploderade för Enebybergsgymnasternas del!

 

Ett Bas8-lag, två Bas10, alla fyra Bas11 och fyra lag av U-dam-gymnaster. Det var nervös väntan inför den första tävlingen någonsin, stor glädje att ha deltagit, viss besvikelse för utebliven medalj, stolthet över egen och lagets prestationer och totalt fyra bronsmedaljer - tre i tumbling/matta och en i fristående. Så fantastiskt kul att se engagemanget och glädjen, heja alla gymnaster och ledare!

 

Dessutom var tre av våra medlemmar domare under tävlingarnas olika pooler - Karin Pauli, Zenja Hebib samt Vilgot Stridh (i sin första tävling som domare). Alla bidrog med sin kunskap i ett annat perspektiv av tävlandet.

 

Fler tävlingar kommer, se vilka i tävlingskalendern.

Nu är det klart! Våruppvisningens tema är.....
2022-03-19 13:30

Nu är det bara två månader kvar till Våruppvisningen som går av stapeln 14 -15 maj och planeringen pågår för fullt. Visste ni att Enebybergsgymnasterna har haft Våruppvisningar i mer än 40 år!! Stort :) 

 

I år är det idésprutorna i BAS11-grupperna som mejslat fram temat. Gymnasterna kom upp med en mängd tema-förslag och vid slutlig omröstning blev resultatet MELLO.

 

I detta nu jobbas intensivt med att ta fram ett antal artister och ikoniska låtar. Varje grupp får inom kort info om vilken artist och låt som gäller för gruppen. Håll utkik!

 

Ledare har då också ytterligare information om upplägg, schema, tider etc i sin mejllåda.

Läs Mitt i Danderyds fina artikel om EG!
2022-02-26 10:15
Läs Mitt i Danderyds fina artikel om EG! Tidningen finns som pdf på Mitt i Danderyds hemsida:
Vi söker verksamhetschef
2022-02-13 22:00

VI söker en person som kan leda andra med ett engagerat och positivt driv och har erfarenhet inom ideell sektor samt har stor förståelse för en förenings struktur, möjligheter och behov.

 

Läs mer i annonsen. Ansökan görs till jobb@enebybergsgymnasterna.se senast den 6/3-2022. 

ÅRSMÖTE - välkommen den 24/2
2022-02-01 18:36

Enebybergsgymnasterna inbjuder alla våra medlemmar till

årsmöte torsdag 24 februari kl 18.30.

Årmötet kommer att genomföras digitalt via följande länk https://meet.google.com/uqp-ogaz-pjy

 

Sista datum för inkommande motioner är 20/2.

 

Varmt välkomna!

Du behövs!
2022-01-14 22:55

Vi hoppas att du vill nominera dig själv eller någon annan till ett ärofyllt förtroendeuppdrag.

 

Vi söker 1 ledamot till styrelsen – och 2 personer till valberedningen –

som vill vara med och bidra i ledningen av Enebybergsgymnasterna och verka för föreningens verksamhetsidé:

 

Föreningen Enebybergsgymnasterna har till ändamål att bedriva gymnastik så att den utvecklar barn och ungdomar positivt såväl fysiskt och psykiskt som socialt och kulturellt. 

 

I styrelsen ska vi representera medlemmarna och tillvarata hela föreningens intressen enligt mottot ”Engagemang och Glädje”. Och vi har kul!

 

Din nominering behövs senast den 1 februari.

valberedningskommitte@enebybergsgymnasterna.se

Läs mer!

Välkomna till en ny EG-termin!
2022-01-14 21:58

Under vecka 3 (17 – 23 januari) startar träningen för alla grupper i bas, ungdom, junior och senior. Veckan efter börjar familj- och knattegymnastiken.

 

Vi håller naturligtvis koll på covidläget och följer restriktionerna och återkommer vid eventuella ändringar.

 

Vi ser fram emot en rolig och glädjefylld termin med alla träningar, tävlingar, den stora våruppvisningen i maj, m m - håll koll här på hemsidan!

 

Och kom ihåg vårt årsmöte 24/2 för alla medlemmar som vill vara med och påverka.

Tack alla gymnaster, ledare, familj och EG-vänner för ett härligt KM!
2021-12-17 20:30

Under ett par intensiva dagar tävlade gymnaster sju år och äldre i fem olika klasser i vårt klubbmästerskap. För många var det den enda tävlingen i år, och för några till och med den första någonsin. Blandade känslor med nervöst, kul, förväntansfullt, glädje och engagemang.

 

Våra äldsta gymnaster deltog med blandade lag för att både öka gemenskapen och spänningen - och de fick óckså tillfälle att inspirera med uppvisning utanför tävlan.

 

Publiken fick även applådera de fem som varit gymnaster i mer än 15 år, Filippa, Hanna, Isabella, Karl och Linnea. Applåden fortsatte även för de som i våras fick utmärkelserna årets gymnast och årets ledare, Alice, Filip och William. Läs gärna mer om dem och motiveringarna under Årets....

 

I lotteriet delades det ut fina priser från våra sponsorer Mathem, Yoump och Lilla gröna kaninen - stort tack till er och grattis till alla vinnare!

 

Vinnare var också ni som ville och vågade bjuda oss på mycket fin gymnastik, tack alla gymnaster och ledare!

 

Så hur gick det då? Glada miner och hejarop från några, andra tyckte resultatet kunde varit annorlunda - precis som det brukar när det är tävling och alla gör sitt bästa för att visa och prestera. Bilder från några av ögonblicken finns att njuta av här.

Tider och programblad för KM
2021-12-01 14:13

Nu finns uppdaterade tider och programblad för KM21.  Tider för Pool D/E har uppdaterats pga ändrade antal lag se PM2

 

https://www.enebybergsgymnasterna.se/sida/?ID=347275

 

Välkomna!

 

Covidbevis på KM2021
2021-11-24 10:56

Covidbevis på KM

Regeringen har beslutat om att införa vaccinbevis vid allmänna sammankomster för fler än 100 
personer fr o m 1 december. 
Detta innebär att publik, ledare, domare, funktionärer över 18år måste uppvisa vaccinationsbevis för 
inträde på Enebybergsgymnasternas KM2021.
Ta med ditt vaccinationsbevis
Här kan du hämta ut vaccinationsbevis för att spara i telefonen eller att skriva ut.
https://covidbevis.se/vaccinationsbevis-web

 

Covidbevis Poster.pdf

"Ta vara på tiden - det är värt det!"
2021-11-21 15:38
Lagföräldrar Nina Lindegren, Lena Lindgren och Åsa Kuntze-Söderqvist

Från och med nästa termin ska alla lag ha lagföräldrar igen!

Låt oss presentera tre härliga EG-supporters: Nina Lindegren, Lena Lindgren och Åsa Kuntze-Söderqvist som alla har varit engagerade föräldrar under flera års tid. Enebybergsgymnasterna är en ideell förening där föräldrars insatser är en förutsättning för att verksamheten ska fungera. ”Och det bästa är att det är lika roligt att vara lagförälder som det är viktigt!”

 

Läs intervjuerna och låt dig inspireras av dessa tre lagföräldrar.

 

Lena Lindgren har varit engagerad EG-förälder i över 12 år. Hon började som tränare för en grupp killar som var 6 år och uppåt. Efter 7 år klev hon av, då killarna hade nått en så pass hög nivå att hon inte kunde tillföra något längre som tränare. Efter det fortsatte Lena att vara engagerad i bakgrunden och hjälper fortfarande till med allt möjligt. Allt från att ha koll på allergier, köpa in träningskläder till att ordna läger på annan ort eller i annat land. Hon kliver helt enkelt in där och när det behövs. 

Varför behövs det lagföräldrar?

-De har en viktig roll att fylla i föreningen! Lagföräldrar bidrar till bra sammanhållning och gemenskap genom att ordna vissa aktiviteter utanför själva träningen. De är med och stöttar med vissa praktiska saker där det behövs. Detta gör att tränarna verkligen kan fokusera på att träna våra barn/ungdomar så att de utvecklas och har kul.   

 Vad är det bästa med att vara engagerad förälder?

-Att faktiskt få vara delaktig i sitt barns aktivitet och lära känna alla dessa underbara killar, tjejer och även föräldrar i EG. Att få ta del av och vara med och bidra till både gemenskap och glädje – detta är något jag kommer bära med mig resten av livet!

 Lenas tips till blivande lagföräldrar:

  • Dela med dig av idéer och ta initiativ vad gäller aktiviteter – allt från stort till smått uppskattas!
  • Ta vara på tiden – det är värt det!

 

Nina Lindegren var lagförälder under ett år i pojklaget U Herr.

Vad gjorde du som lagförälder?

- Vi åkte och bowlade ihop på OLearys och åt sedan en gemensam middag allihop. Det var väldigt trevligt och gjorde att sammanhållningen blev bättre.

Nina menar att lagföräldrarnas uppgift även är att uppmuntra ledarna och andra personer som tar på sig detta viktiga uppdrag och engagerar sig så i barnen och ungdomarna.

 Vad är det bästa med att vara lagförälder?

-Att få vara mer delaktig i sin ungdoms liv, lära känna föräldrarna och få insyn i verksamheten. Ibland har man ett litet extra uppdrag på tävlingsdagar eller KM, men det är bara kul!

Ninas tips till blivande lagföräldrar:

-Det är inte ett jättebetungande jobb att vara lagförälder inom gymnastiken. Om man jämför t ex med fotbollsförälder – så ta chansen att vara delaktig i ditt barns sport!

 

Åsa Kuntze-Söderqvist var lagförälder i tre terminer och tycker precis som Lena och Nina att Lagföräldrarna behövs för att ordna aktiviteter utanför gymnastiken som är roliga för gruppen och bidrar till ökad sammanhållning i laget.

-I yngre grupper kan lagföräldrarna även hjälpa till vid tävlingar och läger, så att tränarna kan fokusera på träning/tävling. Man kan även ordna fika vid avslutningar mm, säger Åsa.

 

Vad är det bästa med att vara lagförälder?

-Man får lära känna andra lagföräldrar samt gymnaster och ledare bättre. Det är roligt att få ta del i gymnasternas "värld" en stund!

 

Åsas tips till blivande lagföräldrar:

Om man har möjlighet att bjuda in alla föräldrar till en lagaktivitet (tex lite mingel mot slutet av en aktivitet) så är det en bra chans att få ökad gemenskap i gruppen. Och det blir roligare på framtida tävlingar om föräldrarna känner varandra lite och kan sitta tillsammans och heja!

 
Läs mer om att vara lagförälder i Rollbeskrivning - lagförälder
Tider KM 2021
2021-11-17 15:07

Tider för KM lördag 11 och söndag 12 dec - skriv genast upp i kalendern så ni inte missar detta fantastiska evenemang - första live sedan 2019.

Schemat är uppdelat i fem klasser och ni ser nedan vilka tider som gäller för respektive lag.

Exakta tider vad gäller samling, förträning etc meddelar ledarna till lagen två veckor innan. 

 

KM Lördag 11 december:

 

Klass A - Tävlingsstart: kl 9:45 - Prisutdelning kl 11:30

 

BAS 7-F vit

BAS 7- F rosa 

BAS 7 - F grön 

BAS 7 - P

Upp&Ner

 

Klass B - Tävlingsstart: kl 12:30 - Prisutdelning kl 13:30

 

BAS 8 - F vit

BAS 8 - F rosa

BAS 8 - F grön

BAS 8 - P

BAS 9 - F grön

 

Klass C - Tävlingsstart: kl 16:00 - Prisutdelning kl 17:30

 

BAS 9 - F vit

BAS 9 - F rosa

BAS 9 - P

BAS 10 - F rosa

BAS 10 - F vit 

BAS 10 - F grön 

BAS 10 - P

BAS 11 - F rosa

 

 

KM Söndag 12 december:

 

Klass D +E

11.00 Defilering + Tävlingsstart 

14.15 Medaljutdelning för årets Gymnast och årets Ledare

14.25 Prisutdelning

 

BAS 11 - F vit

BAS 11 - F grön

U herr + BAS11P

U dam svart

U dam rosa

U dam grön

U dam blå

U dam orange 

U dam vit

Mix 1 (J och S, dam och herr)

Mix 2 (J och S, dam och herr)

Mix 3 (J och S, dam och herr)

Mix 4 (J och S, dam och herr)

Mix 5 (J och S, dam och herr)

Mix 6 (J och S, dam och herr)

GYMNASTER I DET GULA SPÅRET
2021-11-13 12:45

”Jag känner ingen press, utan kör bara på” - gymnast i junior som tränat i många år och nu valt det gula spåret.

 

Tävlingssäsogen är i antågande och många grupper och gymnaster gör sig redo för prestation, pirr, anspänning – ja alla känslor som dyker upp i samband med tävling. För en del är tävling själva nerven i varför man tränar gymnastik.

 

Men vi har också gymnaster som inte tävlar! Gymnasterna i det gula spåret.

 

 

Sedan ett år tillbaka har EG infört möjligheten att välja spår fr o m 12 års ålder. Spåren bygger på Gymnastikförbundets utvecklingsmodell. Det gula är ett av tre spår. De gymnaster som tycker gymnastik är vansinnigt roligt och gärna tränar för motion, utveckling och att träffa vänner i hallen tränar här:

 

”Att gå i gult spår har gjort att jag fortsatt, för nu hinner jag med skolan och träningen. Jag tränar tre gånger i veckan och utvecklas mycket på min nivå, men känner ingen press så det känns inte som lika mycket som förut.” Gymnast i Ungdom

 

”Jag har aldrig utvecklats så mycket som nu, aldrig varit så bra som nu. För jag kör på min nivå utan att bry mig om vad andra gör.” Gymnast i Junior 

 

”Det är mer kul när man inte ska träna till en tävling, man gör det man vill – inte det man måste.” Gymnast i Ungdom

 

De gula gymnasterna tränar i år tillsammans med gymnaster i det röda spåret, men deltar inte i tävling. Man kan välja att träna 1-4 gånger i veckan, redskap och fristående. På det sättet är det ingen skillnad mellan spåren. 

Klubbmästerskap 2021
2021-10-29 09:15

I år träffas vi 11 - 12 december i Danderyds Gymnasium för att njuta av en tävling i glädjens tecken med våra engagerade ledare och gymnaster.

 

Klubbmästerskap 2021

Läs vårt reportage om föreningens killar!
2021-09-28 20:34

Enebybergsgymnasterna har numera flera hundra killar i föreningen - och flera vill vi ha!

Läs här: Enebybergsgymnasterna

Ny EG-kollektion på webben
2021-09-23 19:43

Engagemang och Glädje skapas inte minst via kläder – eller hur!


Nu finns en sprillans ny superfin EG-kollektion som vi tagit fram tillsammans med Craft och Stadium.
Gör era beställningar (inget inlogg krävs) på www.stadium.se sök på föreningar och skriv in Enebybergsgymnasterna så kommer hemsidan upp.


Leveranstid 3-6 dagar inkl tryck.

Terminsstart i EG
2021-08-23 19:44
Årets dagläger har kunnat genomföras under sommaren och vi är så glada att så många barn ville och hade möjlighet att delta! Nu stundar ordinarie träningsstart för alla basgrupper (åldrarna 6-11) i veckorna 36 och 37. Knattar och familjegympan startar veckan efter. Se vidare under Kalender. Brev kommer i mejlen till respektive grupp med mer utförlig info.
Våra ungdomar, juniorer och seniorer är redan igång sedan en vecka tillbaka. De startar terminen med tre veckors uppstart som fokuserar på att komma igång med träningen, ökad kunskap om styrka och löpträning och andra gemensamma gruppaktiviteter. Från vecka 36 startar ordinarie schema. Vi ser fram mot en fin och rolig gymnastikhöst!
EG-ledare och gymnaster i Sveriges landslag
2021-07-07 16:29
Wow - fantastiskt roligt att svenska landslagen i truppgymnastik 2021 har tagits ut med flera gymnaster och ledare från EG på ordinarie plats eller first in line!!!
 
Stort grattis till Albert Cederlund, Adeline Sjö, Felix Rodhe och Martin Söderqvist
Engagemang & Glädje
2021-06-09 17:31

Enebybergsgymnasterna är en av Danderyds största ideella idrottsföreningar och betydelsefull i det allt viktigare folkhälsoarbetet för ökad fysisk aktivitet bland barn och ungdomar. Med vårt motto "Engagemang & Glädje" förenar vi gymnastik och framgång 

Höstens grupper i Ungdomsblocket
2021-06-07 00:17
Ungdomsgrupperna i höst

Till hösten kommer vi att ha sju ungdomsgrupper!

Alla gymnaster har idag fått mejl med information om vilken grupp man kommer att träna i till hösten. 

 

Lite förvirrande har våra grupper ju också färgnamn - dock inte samma namn som spåren. Det går inte av gruppnamnet att utläsa vilket spår. Årets dam-grupper heter grön, vit, svart, rosa, blå och orange. Samt att vi har en U-herr.

Våruppvisning 2021! Tema Mamma Mia!
2021-05-16 18:30

Enebybergsgymnasternas Våruppvisning 2021!

Börja gärna med att känna värmen i vår välkomstfilm! För att hylla all världens vårdpersonal som fortfarande sliter hårt under pandemin - har vi gjort en EG-take (32 grupper!) på Jerusalema-dansen!

 

Alla grupper från knatte till senior visar sedan upp vad de lärt sig under året. Filmerna
finns i olika mappar - sök på er grupps namn så kommer ni rätt.

Knatteblocket

Basblocket

Ungdomsblocket

Junior och Seniorblocket


Vi passar även på att gratulera alla gymnaster som varit medlemmar i 8 år, 10
år och hela 15 år eller mer i föreningen!! Bra jobbat alla - det hinner hända så
mycket under ett gymnastår - filmerna är härliga att se!


Se alla utmärkelser för aktivt engagemang och glädje i föreningen.

// Styrelsen och kansliet

Stort grattis J/S herr och U dam vit!
2021-05-12 16:01
STORT GRATTIS till båda våra lag J/S-Herr och U Dam-vit som tävlade i Rikstvåan i helgen!
Vi är mycket stolta över alla er modiga, inspirerande och helt otroligt duktiga gymnaster.
Efter en rafflande tävling och poängsättning vann killarna GULD!
Även tjejerna gjorde en bra insats första gången de tävlade på den här nivån!
Hurra va bra ni är allihop!
Våruppvisning 2021
2021-04-01 12:45

Våruppvisning för alla underbara EG-fantaster!

 
Nu är det snart dags för vår årliga Våruppvisning :) 
Precis som förra året blir det en digital Våruppvisning som publiceras här på hemsidan söndagen den 16 maj.
 
Årets tema är: MAMMA MIA!
 
Varje grupp får i uppdrag att leverera tre moment senast söndag 9 maj: 
 
1. Uppvisningsfilm 
2. Lagbild 
3. Jerusalema-dans 
 
Inom varje grupp pratar man ihop sig om klädsel, musik och attiraljer inom MAMMA MIA-temat.
 
Alla - både nära och kära - får se och njuta av gymnastik, dans och bilder som publiceras SÖNDAG 16 MAJ på www.enebybergsgymnasterna.se och på Facebook.
 
De gymnaster som av diverse skäl inte vill/ska vara med på bild/video har ledarna koll på och tar förstås hänsyn till.
 
Låt fantasin flöda!
 
Varma hälsningar
Eventgruppen
 
Ny styrelse
2021-03-14 22:17
Brita, Gabriella, Linda, Johan, Caroline, Zenja, Maria, Cecilia och Maja
Så här roligt har vi alltid i styrelsen när vi sammanträder digitalt :)
Årets styrelse består av (från övre vänster) ledamot Brita Sylvén, ordförande Gabriella Nylander, kassör Linda Stridh, suppleant Johan Fryxell, sekreterare Caroline Haaber-Bernth, vice ordf Zenja Hebib.
Idrottskonsulent Maria (som de flesta känner) deltar för det mesta på våra möten, ledamöterna Cecilia Täkte och Maja Eneström.
Läs gärna mer om vilka ansvarsområden vi arbetar med under styrelsen, och hur du kan engagera dig tillsammans med oss.
Stort grattis till Årets gymnaster 2020 och Årets ledare 2020!
2021-02-21 22:56
Alice, William och Filip
Årets gymnaster Alice Haaber-Bernth och Filip Lindegren och Årets ledare William Sonesson! 

Årets gymnaster och Årets ledare utses efter nomineringar från ledare och gymnaster, och beslut av styrelsen. Se motiveringarna, och lyssna till intervjuerna med de utsedda vinnarna av utmärkelsen Årets....! »

Enebybergsgymnasternas klubbmästerskap 2020 (21)
2021-02-21 22:24
Se härlig gymnastik och resultaten från klubbmästerskapet! Samtliga deltagande lags varv finns att se! All info under event/KM 2020 »

Här presenteras även årets gymnaster och årets ledare!

Igår gick vårt digitala KM av stapeln. Grupper av domare tittade på lagens inskickade bidrag och bedömde lagens prestationer efter gällande regelverk. Bidragen från våra Bas 7, 8, 9, 10 och 11 filmades och skickades in av respektive lag från veckorna före jul fram till denna vecka.

Tack alla gymnaster som ställde upp, ledare som sporrar och möjliggör och domare som både gjorde en gedigen insats och dessutom lärt sig en hel del på vägen!


OBS! Tillfälliga justeringar i träningstider
2021-02-01 07:58
Pga maxantal i hallarna under restriktionerna för Covid-19 skickas kallelse ut till varje träning. Viktigt att ni svarar så att planering kan göras! Det kan också komma att påverka träningstiderna. Dessa eventuella justeringar kommuniceras till respektive lag via mejl och gruppchatt.
Välkomna tillbaka till gymnastiken!
2021-01-24 10:47

I fredags kväll kom positiva besked från kommunen att våra inomhusanläggningar återigen öppnar och vi kan därför äntligen hälsa alla våra aktiva barn födda 2005 och yngre välkomna till en ny gympatermin med start from måndag 25/1.


OBS ! Om man inte har fått någon information om ändrad tid inför våren så är det dom tider man hade förra terminen som gäller och det är bara att dyka upp.


Vi vill också passa på att informera er att vårt traditionsenliga Klubbmästerskap som blev inställt förra året planeras att genomföras digitalt i ett lite mindre format den 20/2. Mer information till berörda grupper kommer inom kort. 


Eftersom smittläget fortsatt är mycket hög är det VIKTIGT att vi alla tar gemensamt ansvar och följer FHM allmänna råd!

Vårens grupper ungdom, junior och senior
2020-12-12 12:19
Vårens grupper för ungdom, junior och senior är nu klara och finns under Truppgymnastik ». Vilken grupp varje gymnast tränar i kommuniceras direkt till gymnasterna med föräldrar.

Grupperna är formade utifrån de val alla gymnaster gjorde under november. Indelningen i spår (ambition) är gjord uteslutande efter de val gymnasterna gjort. De röda lagens indelning i nivåer har behövt diskuteras då nästan alla gymnaster valde en och samma nivå. Därför har tolv av ungdomslagens ledare tillsammans delat in tre grupper. Allt i syfte att få så goda träningsmöjligheter som möjligt för våra gymnaster!

De nya grupperna kommer att samlas i januari och vi hoppas och ser fram emot en riktigt härlig gymnastiktermin!

Inställda fysiska träningar - terminen avslutas för de flesta
2020-12-06 20:31

Då smittspridningen fortsätter och vi har smittade gymnaster och ledare har vi idag fattat beslut om att avsluta terminen för alla fysiska grupper. Så väldigt tråkigt, men nödvändigt! De grupper som tränar digitalt kan dock fortsätta. Information kommer där från gruppens ledare.  


Vårt planerade KM kommer därför förhoppningsvis att istället genomföras i slutet av januari. Vi återkommer med datum inom kort samt också info om terminsstart vt-2021


Vi önskar er alla en God Jul och Gott Nytt år!

Uppdatering Covid 19 Enebybergsgymnasterna
2020-11-30 13:45

INSTÄLLDA TRÄNINGAR v 49 FÖR ALLA BAS-GRUPPER; UNGDOM OCH JUNIOR


Hej

 

Vi har fått information om att ett antal ledare/gymnaster har insjuknat med symptom för Covid och därefter testats positiv för viruset. De grupper som är berörda har fått information. För att vi som förening aktivt ska motverka smittspridningen har vi beslutat att from idag måndag den 30/11 ställa in träningar för alla Bas-grupper och äldre grupper fram tom söndag den 6/12. Endast knattegrupper tränar vidare, men utan ledare som själva är gymnast i någon grupp.

 

Vårt planerade Klubbmästerskap flyttas därför fram till lördag den 12 december och all filmning av gruppernas tävlingsvarv får skjutas till v 50 ( 7/12-11/12) då vi hoppas på att köra igång verksamheten igen. Vi kommer att maila ut uppdaterad status i slutet av nästa vecka.

 

Ingen skugga faller alls på ledare/gymnaster då inga symptom funnits vid de aktuella träningstillfällena!

 

Ta hand om varandra!

 

Enebybergsgymnasterna

 

Senaste nytt Covid 19 Enebybergsgymnasterna
2020-11-24 11:50

Hej,

Folkhälsomyndighetens restriktioner för covid-19 i Stockholm har förlängts till och med den 13 december.

 

​Gymnastikförbundet har sett över de rekommendationer som Folkhälsomyndigheten fastställt och följande gäller för samtliga gymnastikföreningar i Stockholm:

  • Alla fysiska utbildningar ställs in året ut
  • Alla nationella tävlingar ställs in året ut
  • Alla regionala tävlingar ställs in året ut
  • Gymnaster födda 2005 eller senare får fortsätta träna men passning bör undvikas
  • Gymnaster födda 2004 eller tidigare får inte träna

 

Följande grupper i Enebybergsgymnasterna har träningsstopp:

  • Familjegympan

För samtliga grupper som fortsätter träna så gäller:

  • Vi håller avstånd under träningarna.
  • Vi tvättar händerna före och efter träning.
  • Vi kommer ombytta till träningen.
  • Vi delar inte vattenflaskor, namna dem gärna.
  • Vi stannar hemma vid minsta symptom. OBS ! Detta gäller också om man har anhörig i hemmet som har symptom då ska övriga i familjen också stanna hemma
  • Hämtning och lämning till och från träning sker utomhus.
  • För att vår verksamhet ska kunna genomföras så säkert som möjligt är det viktigt att gymnaster/ledare som testats positiv informerar oss så att vi som förening kan agera på rätt sätt och därefter fatta nödvändiga beslut som kan komma att behöva göras. Kontakt . medlem@enebybergsgymnasterna.se  

Observera att dessa ändringar gäller till och med den 13 december om inte nya restriktioner kommuniceras ut av Folkhälsomyndigheten.

Vänligen Enebybergsgymnasterna

EG söker en sportkoordinator
2020-11-23 16:49

Vi söker en erfaren ledare och sportkoordinator med positiv energi!


Har du erfarenhet av verksamhetsutveckling och personalledning och gillar gymnastik? Vill du vara med och leda utvecklingen i en av Stockholms gymnastikföreningar? Då kan vi erbjuda en spännande nyckelroll i Enebybergsgymnasterna.


Rollen

Som sportkoordinator i Enebybergsgymnasterna har du en övergripande roll att samordna träning och tävling för våra ca 1000 gymnaster och säkerställa en röd tråd i föreningens verksamhet. Du fungerar som daglig arbetsledare för våra anställda tränare, ca fem personer. I uppdraget ingår också att tillsammans med vår idrottskonsulent planera och driva projekt och evenemang. Du arbetar utifrån styrelsens strategiska beslut och verkar för en långsiktig utveckling av föreningens organisation och samtliga verksamheter. 


Nyfiken och vill veta mer? Läs vidare Annons Sportkoordinator 21 nov.pdf ».

KM 2020 - ett digitalt klubbmästerskap 5/12
2020-11-22 08:42
Den 5/12 är det dags för Enebybergsgymnasternas klubbmästerskap

Hjärtligt välkomna att ta del av vår digitala tävling!

Under tiden fram till dagen, filmar alla deltagande grupper sina friståenden och varv under ordinarie träningstid. De inskickade filmerna visas sedan den 5/12 tillsammans med utdelningen av de fina utmärkelserna för Årets gymnast och Årets ledare
Fortsatt träning för gymnaster 5-15 år
2020-11-19 08:32
Hej!
Vi får en del frågor om hur de förändrade mötesrestriktionerna på 8 personer från regering och FHM påverkar vår verksamhet. Då det uttalat inte berör träning för barn, fortsätter vi med träning för gymnasterna i åldrarna 5 -15 år. Det är alltså endast vår allra yngsta och äldsta som just nu berörs av inställd eller förändrad träning och som nu har förlängts till den 13/12 men kan komma att förlängas ytterligare.

Vi följer dagligen Gymnastikförbundets, Riksidrottsförbundets, FHMs och såklart regeringens information och kommunicerar här så snart något sker.

Som tidigare är det oerhört viktigt att stanna hemma vid minsta symptom, tvätta händerna noga och respektera att föräldrar hämtar och lämnar utomhus. Vi arbetar också för att minimera att gymnasterna möts i träningsskiften. Det är något vi också haft dialog med andra föreningar kring, då vi delar hallar.
Föreläsning/utbildning för Ledare i EG
2020-11-11 08:34

Hej alla EG tränare ! ( samtliga ledare i grupper från 7 år och äldre )


Enebybergsgymnasterna bjuder in till en intern föreläsning/utbildning

i styrketräning och skadeförebyggande träning.


Föreläsare är Jasmine Söderlind utbildad naprapat vid Naprapathögskolan 2008-2012, Hon har b.l.a jobbat som naprapat för Djurgården Fotboll samt varit gymnastiktränare i 17 år. 


Hon kommer att gå igenom olika typer av skador och hur vi kan minska skaderisken i möjligaste mån, funktionell träning, gymnastikspecifik styrketräning mm.


Dag och tid:

Ons 11/11 kl 19.00-20.00 


Med anledning av nya rekommendationer från Folkhälsomyndigheten så kommer vi att ha en digital föreläsning:

Länk till Digital plattform :  meet.google.com/uxy-jbmj-wia  


Anmäl er genom att maila ledare@enebybergsgymnasterna.se


Engagemang och glädje i gymnastiken!
2020-11-08
Vi måste ju också dela lite av den glädje som vi sett under höstlovsveckan när våra gymnaster lärt sig nytt, fått testa sina gränser, säkra tidigare vunna vinningar och fått hänga med andra kompisar som gillar gymnastik. 

Den gångna veckan har barn i åldrarna 7 till 11 år under ledning av våra fina ungdomsledare haft dagläger i Mörbyhallen. Ungdomarna har även kunnat delta som gymnaster i träning under kvällstid. Dessutom har de fått lära känna varandra på nya sätt via bowling, Disneyquiz och andra sociala aspekter av samlingarna i hallen.

Förutom glädjen i gymnastiken så är det oerhört härligt att se det engagemang som våra anställda och övriga ledare står för i syfte att skapa en trevlig, rolig och utmanande gymnastikmiljö för våra barn och unga under höstlovet.

Tack för en fin vecka!
Träning för våra gymnaster de kommande veckorna
2020-11-01 10:55
Hej!
Från måndag är vi tillbaka från lov, och de flesta av våra grupper återupptar sin träning. 
Då rekommendationerna från FHM omfattar ungdomar födda 2004 och tidigare, kommer träningen för J/S dam och herr samt U/J dam och herr att påverkas. Ni har fått information via era ledare.

Våra grupper leds ju också av vuxna och ungdomar, och en genomgång har gjorts under helgen för att säkra att vi har bra med ledare utan att vara för många vuxna i rummet. Alla måste dock vara beredda på att ändringar kan komma, så håll er uppdaterade. Vi skickar alltid mejl för gruppinfo, och uppdaterar här på hemsidan med information som gäller alla.

Träningen ska, enligt FHM och Gymnastikförbundet, kunna genomföras med särskild uppmärksamhet på att minimera övningar som kräver fysisk kontakt, så som tex passning. Mycket känns igen från i våras.
https://www.gymnastik.se/Nyheter/Nyheter/2020/skarptaallmannaradistockholmostergotlandochvastragotaland/

Vi vill uppmana alla att tänka särskilt på att
- stanna hemma vid minsta symptom eller kunskap om sjukdom i familjen
- tvätta händerna ordentligt innan och efter träning
- alla respekterar lämning och hämtning utomhus

Hör gärna av er till era respektive ledare om ni känner er osäkra! Eller till medlem@enebybergsgymnasterna.se

Med önskan om glädje i gymnastiken som ett ljus i Covid- och novembermörkret!
Skärpta allmänna råd Stockholm - Covid19
2020-10-29 15:26
Hej!
Idag har FHM beslutat om skärpta allmänna råd i Stockholms län. I råden står att FHM från och med idag bland annat uppmanar alla att
  • avstå från att delta i exempelvis möten, konserter, föreställningar, idrottsträningar, matcher och tävlingar. Detta gäller dock inte idrottsträningar för barn och unga födda 2005 eller senare.
Det innebär för vår del att våra gymnaster födda 2004 och äldre berörs. Ni kontaktas av era tränare för mer info. Räkna med att träningarna från imorgon är inställda. Tränare finns på plats för dagens träning som börjar nu. Med undantag av J/S herr. Den träningen är inställd och gymnasterna meddelade.

Vi kommer att genomföra den sista lägerdagen för de yngsta imorgon. Detta då antalet gymnaster gör att dagen kan genomföras med god plats i hallen. I ledarteamet kommer dock att finnas ledare födda 2004 och äldre. Vill någon gymnast avstå dagen meddelar ni bara det på medlem@enebybergsgymnasterna.se!

Kvällens öppna frågestund utanför Mörbyhallen flyttas till nätet, se länk under val vt21.

Nästa vecka återupptas träningarna igen efter lovet för de flesta av våra grupper (undantag meddelas via ledare). Vi vill då verkligen betona vikten av att alla grupper hittar ett bra sätt för att lämna och hämta gymnasterna utomhus, så vi begränsar kontakten vuxna emellan.

Som alltid går det bra att kontakta oss på medlem@enebybergsgymnasterna.se.
Nästa steg - Ungdomarna väljer spår
2020-10-23 01:31
I våras inledde vi vår anpassning till Gymnastikförbundets utvecklingsmodell. Då infördes block baserade på ålder. Nu tar vi nästa steg och inför spår.

Det är våra gymnaster i ungdomsblocket som är först ut att välja spår till vårterminen 2021.

Läs allt om vad spår är, hur valet går till, och vilka frågor och svar som kan bidra till kunskap. Du hittar informationen under Truppgymnastik ».


Sommarbrev 2020
2020-06-13 12:13

Sommarbrev 2020

 

Det har blivit dags att avsluta denna vårtermin och önska trevlig sommar. En termin som på många sätt varit annorlunda. Utomhusträning har t ex blivit en stor del för alla grupper, vilket lett till att mängden konditionsträning ökat rejält i Enebybergs-gymnasterna denna vår! Uteträningar har fått både ris och ros, och varit lärorikt på många sätt.

 

En hel del har ändrats under våren. Några träningar har ställts in, läger och tävlingar har flyttats och även ledarutbildningar har senarelagts. Terminsavslutningarna har genomförts utan familj på plats och den stora våruppvisningen fick en helt ny form i år. Det är med stor stolthet och glädje som vi istället har äran att presentera Enebybergsgymnasternas våruppvisningsfilm! Många grupper har bidragit och filmen är redigerad och producerad av Tove Loheman. Fantastiskt jobb av Tove! Ta gärna detta tillfälle att se hur mycket gymnasterna har utvecklats och lärt sig under året. Det riktigt syns hur roligt de har haft!

 

Njut av filmen här: https://photos.app.goo.gl/8kW8tgZQZeRwm2z49! Sprid gärna till nära och kära, det går bra att dela materialet i

egna sociala medier.

 

Det har känts både viktigt och roligt att ha kunnat hålla verksamheten igång. Positivt är också att vi kan hålla dagläger när sommarlovet nu börjar. Det föreningsläger som var inbokat och planerat i Katrineholm är inställt, men vi erbjuder istället alla åldrar läger på hemmaplan. Se hemsidan för mer information.

 

Efter sommaren fortsätter vi som förening att göra allt vi kan för att få så bra och rolig gymnastik som möjligt för alla våra gymnaster och ledare. Några av er har kanske läst i media att gymnastik är en av få växande idrotter, mycket tack vare en kultur där gymnasterna trivs och vill stanna (här en artikel för den som vill läsa mer). Det ser vi också i EG. Föreningen har växt mycket de senaste åren och vi har kunnat göra det tack vare våra anställda och våra ledare. Så glädjande att fler får träna både truppgymnastik och parkour!

 

Som vanligt drar nu också planeringen för kommande termin igång med pusslet av ledare, hallar och tider. Ni får som tidigare information i slutet av sommaren innan det är dags att starta terminen framåt slutet av augusti-mitten av september, lite beroende på ålder. Nytt till hösten blir att vi kommer att påbörja arbetet med att på sikt anpassa vår organisation till Gymnastikförbundets utvecklingsmodell. Mer om det spännande arbetet kommer i särskild information. För dig som redan nu vill bekanta dig med utvecklingsmodellen finns här en länk.

 

Så till alla våra, i runda tal, 1300 gymnaster, i ca 50 grupper med knappa 200 tränare och ledare vill vi hälsa hjärtligt välkomna tillbaka till en höst med lika mycket engagemang och glädje som denna vår!

 

Men innan dess önskar vi er alla mycket gympande under somriga dagar och en riktigt skön sommar!

 

Enebybergsgymnasterna

Våruppvisningsfilm 2020!
2020-06-13 11:48
Välkomna att njuta av en timmes gymnastik med vår våruppvisningsfilm!
Jobba hos oss
2020-06-08 21:26

Vi behöver stärka upp vårt kompetenta tränarteam inför hösten.


Vi söker:

 

Maila CV och personligt brev till: ledare@enebybergsgymnasterna.se . Vid frågor angående ansökan använd samma mailadress.


Välkommen till EG med vårt motto Engagemang och Glädje!

Uppdatering Covid-19 EG
2020-04-11 14:25

Information om träningsupplägg efter påsk

Efter påsk lägger vi om all träning för att följa rekommendationerna från Folkhälsomyndigheten.

Samtliga grupper ska

1. Träna ute så mycket vi kan. Se nedan vad det betyder för respektive grupper.

2. All träning, inne som ute, ska hålla avstånd mellan alla närvarande. Det betyder att 

a) redskap, övningar, samlingar, byte av pass etc görs så att gymnasterna inte är närmare varandra än 1,5 meter.

b) övningarna ska utformas så att passning inte är nödvändig. Självklart ska tränarna säkerhetspassa.

c) hallarna har max 20 personer åt gången. De 20 är inklusive tränare/ledare. Är man fler måste man hitta ett upplägg för att dela gruppen (annars funkar inte punkt 2a).  

 

Regnar det eller är kallt får man flytta in träningen givet att man fixar punkterna ovan.

 

Ute så mycket som möjligt för våra grupper:

·       Familjegympa, knattegrupper och gymnastikskolan – tränar 1ggr/vecka.

Den träningen sker utomhus.

 

  • Träningsgrupper, (TGY och TGF) - tränar 1ggr/vecka.

Tränar max en timme i hallen, resten ute. Uppvärmning och mjuka sker alltid ute.

 

  • Förberedandetrupperna (FTF, TGY1+2P) - tränar 2 ggr/vecka.

En av träningarna helt utomhus, en träning i veckan kan vara inomhus max en timme.

Uppvärmning och mjuka sker alltid ute.

 

  • UT, JT och ET - tränar 3-4 ggr/vecka.

Minst 1 träning helt ute, övriga 2-3 träningar max 1 timme inomhus per träning. 

Uppvärmning och mjuka sker alltid ute. 

Regler om distans och övningar som endast kräver säkerhetspassning gäller även dessa grupper!

 

  • Extraträningar 

- Grupperna onsdag och torsdag är inne max 45 min.

- Grupperna lördag och söndag är inne max 60 min. 

Uppvärmning och mjuka sker alltid ute.

 

Tänk på att gymnasterna går in och ut i omgångar så att inte alla hamnar i dörren samtidigt!

 

Uppdatering covid-19 2/4 2020
2020-04-02 11:44

HEJ

Vi vill börja med att tacka er för all den positiva feedback vi har fått. Som vi skrivit tidigare fortsätter vår vanliga träningsverksamhet samtidigt som vi alla aktivt måste arbeta med att begränsa smittspridningen av Covid-19. Med förstärkta riktlinjer från Folhälsomyndigheten under onsdagen, kommer vi efter påsklovet att göra förändringar i vårt träningsupplägg.

 

Nästa vecka har vi påsklov. Alla våra träningar är då inställda. Under veckan kommer vi att ta fram konkreta förslag på upplägg till alla våra ledare så att vi ska kunna bedriva uteverksamhet för samtliga grupper med start v16 tisdag den 14/4. I förslagen ingår även färre övningar där passning krävs. Självklart utan att det ska påverka säkerheten, som  fortsatt är en grundpelare.  

 

Övriga riktlinjer för vår förening har ni nedan men det är viktigt att allt anpassas utifrån dom förutsättningar som varje enskild grupp har.

Sunt förnuft gäller!

 

Riktlinjer 

·         I den mån det är möjligt så lämnas/hämtas gymnasterna utanför byggnaden/hallen. Viktigt          att varje grupp bestämmer vilka rutiner som fungerar bäst för dem. 

·         Gå in och ut ur hallen på angivna tider.

·         Tvätta händerna innan träning och efter träning 

·         Märk vattenflaskor och dela inte med andra.

·         Passning och annan hudkontakt undviks i största möjliga mån. 

·         Viktigt att inte kramas eller ge “high five”

·         VIKTIGT! Vid minsta symptom SKA tränare/gymnaster stanna hemma. 

·         Undvik trängsel och försök hålla avstånd (minst en armslängd) om möjligt.

·         Byt om hemma och kom i överdragskläder. Använd omklädningsrummen så lite som möjligt

 

Hämtning och lämning:
Föräldrar som hämtar och lämnar sina barn på träning gör det utomhus och följer inte med in i hallen. Alla våra hallar ser olika ut men viktigt att vi försöker undvika möten i trånga utrymmen. Finns flera omklädningsrum så nyttja dem och vänta där tills gruppen innan har lämnat hallen. Viktigt att varje grupp hittar rutiner som fungerar och att ledarna stämmer av med varandra  i grupperna som tränar innan/efter.

 

Handhygien och övrig hygien:
Alla gymnaster och ledare ska tvätta händerna före och efter träning.

Vattenflaskor:
Tänk på att märka upp din flaska ordentligt OBS ! dela inte vattenflaska med någon annan

Närkontakt:
För att minska hud- och närkontakt mellan gymnaster/tränare kommer träningen att i största möjliga mån planeras och läggas upp så att vi undviker passning. Likaså ska inte gymnasterna passa eller ha nära kroppskontakt med varandra.

Träning:
Om möjlighet finns, kan viss träning bedrivas utomhus. Då även tränare ska vara hemma vid minsta tecken på sjukdom kan träningarna komma att ställas in på kort varsel. 


Länkar:

Sammankomster fler än 50 personer
Stockholmsstad om sammankomster
Information från GF-Öst
Folkhälsomyndigheten  Information till Idrottsanläggningar

 

Uppdatering Covid-19
2020-03-30 12:39

Hej Ledare, Föräldrar och Gymnaster

 

I fredags fattade regeringen beslut att ytterligare begränsa antalet deltagare på sammankomster och offentliga tillställningar från 500 till 50 personer. Förbudet gäller alla tävlingar samt uppvisningar i idrott som samlar fler än 50 personer på samma plats vid samma tidpunkt. Förbudet gäller INTE vanlig träningsverksamhet som är riktad mot våra medlemmar. Det betyder att vi fortsätter med vår träning.

 

Med det sagt så vill vi betona att vi alla måste göra allt för att minska smittspridningen

Det är därför viktigt att tänka på !

·         Att hålla sig  uppdaterade på läget

·         Tänk på att hålla god handhygien

·         Vi tar inte på varandra i onödan (Kramas eller "Highfivar")

·         Och vi stannar hemma vid minsta lilla symptom 

·         För att minska antalet personer i våra hallar och idrottssalar så vill vi att föräldrar som ska hämta barn gör det ute. Dvs inga ansamlingar i dörrarna in till hallarna


OBS Undvik överlappningar när ny grupp ska in i salar/hallar och när grupp slutar. 

man samlas utanför och går in i hallen när gruppen innan har lämnat


mvh Enebybergsgymnasterna

Ny styrelse 2020
2020-03-27 09:33

Hej!

Mitt i de senaste veckornas informationsflöde har det känns mycket att också presentera föreningens nya styrelse. Men nu har det gått ett tag och det är dags.

 

Först vill vi dock rikta ett mycket stort tack till Olof, Emelie och Alexander som nu lämnat styrelsearbetet för denna gång. Alla tre har varit aktiva länge och gjort en fantastisk arbetsinsats för att säkra förutsättningar för alla delar av vår fina verksamhet. Ett alldeles särskilt omnämnande av Olof som har suttit i styrelsen i åtta år! Det senaste tre åren som ordförande.

Det är en mycket stor mängd engagemang och kompetens, och ett oändligt antal timmar som ägnats EGs verksamhet, och Olof har utstrålat glädje hela vägen. Det har varit både roligt och lärorikt att få arbeta tillsammans!

 

I föreningens stadgar står som första paragraf att:

Föreningen Enebybergsgymnasterna har till ändamål att bedriva gymnastik så att den utvecklar barn och ungdomar positivt såväl fysiskt och psykiskt som socialt och kulturellt. 

 

Som representanter för föreningens medlemmar har styrelsen fokus på att göra just detta. Tillsammans med våra anställda, ledare och lagföräldrar följer vi verksamhetens behov och arbetar för att skapa bästa möjliga miljö för alla våra gymnaster. EG står för engagemang och glädje och det bidrar vi med!

 

På årsmötet den 20 februari valdes styrelsen för kommande arbete. Här är en (inte så) kort presentation av nuvarande styrelse:

· Ordf Gabriella Nylander - sedan 6 år aktiv i föreningen som lagförälder, föräldratränare och ett år i styrelsen. Har tre av sina barn i olika grupper i föreningen. Till vardags managementkonsult på IT-bolag. Vald till 2021.

· Vice ordf Zenja Hebib - är såväl föräldratränare, som domare och en strukturerad organisatör av diverse event. Ni som arbetat i kafét har med säkerhet träffat på Zenja. Har från det att dottern var liten följt henne och hennes grupper som tränare och lagförälder. Arbetar som intern managementkonsult på Ericsson. Omvald till 2022.

· Sekreterare Caroline Haaber-Bernth - har båda sina döttrar i föreningen och finns sedan många år i vår shop under events. Utöver att ha varit lagförälder, medföljande förälder på läger och tävlingar när lagen lämnat Stockholm, har hon själv varit aktiv gymnast. Är revisor till yrket. Vald till 2021.

· Kassör Linda Stridh - har sedan tre år tillbaka järnkoll på våra siffror och väldigt mycket mer. Är föräldratränare i sina söners grupper och utsågs 2017 till årets ledare. Driver egen redovisningsbyrå. Omvald till 2022. 

· Ledamot Brita Sylvén – är aktiv gymnastförälder sedan 12 år tillbaka. Har två barn i olika åldrar och grupper, och har också haft rollen som lagförälder och hjälp vid lägerplanering. Arbetar som egenföretagare. Vald till 2022. 

· Ledamot Olle Andersson - nyinvald och kommer med stort engagemang för coachande ledarskap in i styrelsearbetet efter några år som förälder till gymnast. Aktiv i sin egen verksamhet som driver gym. Vald till 2022.

· Suppleant Maja Eneström - årets ledare 2019 är inte bara en uppskattad ledare för många av föreningens grupper genom åren, utan också en mycket duktig gymnast och har trots sin unga ålder många, många år i föreningen. Ägnar nu studier på högskolan en stor del av sin tid. Vald till 2021.

· Suppleant Jacob Lilliebjörn - med erfarenhet av flera olika roller inom gymnastiken och föreningen; gymnast, tränare och domare, har åren i föreningen blivit många. Har paus i samtliga övriga uppdrag för att just nu göra militär grundutbildning. Vald till 2021.

Följ gärna vårt arbete via hemsidan, och när du kan och vill vara med och bidra är du mer än välkommen!

Uppdaterad info Corona EG
2020-03-24 13:56

Hej

Som ni alla vet håller vi träningar öppna förutsatt att vi alla tar ett gemensamt ansvar och följer dom rekommendationer som vi ställt för att kunna fortsätta vår träningsverksamhet .
Tyvärr har några grupper inte kunnat erbjuda träning och vi jobbar för fullt med att se över samordnande träningar i största möjliga mån det går. Därför vill vi betona att information ang inställd träning kan komma med kort varsel så kolla av mail flitigt

Detta gäller för alla barn som fortsatt vill och kan träna

1. Inget barn får delta på träning vid minsta lilla förkylningssymptom

2. Man ska vara symptomfri efter förkylning i 2 dagar innan man kan komma till träning

3. Om ledare ser att något barn är sjuk kommer dom att direkt ringa er förälder  så att barnet kan hämtas.

4. För att minska antalet barn o vuxna i våra hallar ber vi er att inte gå in i hallen utan hämta ert barn utanför och då också med avstånd till andra föräldrar.
Vi har erfarit att föräldrar klumpar ihop sig vid dörrar in till hallarna och det är inte ett rekommenderat sätt att hämta upp sina barn så tänk på avstånd !

Sist men inte minst
Säkerställ att ditt barn alltid tvättar händer med två och vatten före och efter träning. Våra ledare gör allt för att säkerställa detta också men vi måste tillsammans ta det ansvaret

Sen vill vi också avsluta med att vi hoppas och tror att barnen behöver träning och vi gör allt vi kan för att dom ska få ha en vardag som inte stannar av för mycket. Barnen behöver det. Men vi måste alla ta ansvar

Kan nämnas också att vårt påsklovsläger är inställt . Våruppvisningen är planerad till 9-10 maj och om vi ställer in så kommer vi att informera er alla om det så fort beslut har tagits.

Vänliga hälsningar;Maria Olving
Enebybergsgymnasterna

Uppdatering ang covid-19 EG !
2020-03-17 11:28

Nu duggar informationen tätt! 

Efter regeringens besked idag att gymnasieskolor och högre utbildning ska genomföras på distans, men att för- och grundskolor åtminstone för nu fortsätter sin verksamhet, gäller det beslut som styrelsen tillsammans med vår idrottskonsulent tog under extramöte igår kväll.
Beslutet är att fortsätta verksamheten så länge skolorna håller öppet. Detta då det är Folkhälsomyndighetens rekommendation att friska barn i mesta möjliga mån ska fortsätta med sin vardag. Vi försöker därmed att upprätthålla så mycket som möjligt av vår verksamhet, och gör en inventering av vilka grupper som har ledare som kan fortsätta att vara aktiva. Alla aktiva får information från sina gruppledare . 

OBS! att det fortsatt gäller friska barn och vuxna! Vid minsta symptom stannar man hemma, kurerar sig och tar hänsyn till andra genom att minska risken för smittspridning , stanna hemma 2 dagar efter det att man är symptomfri samt allmänt råd till alla tvätta händerna med tvål och vatten innan och efter träning


Vänliga hälsningar;Enebybergsgymnasterna

Uppdatering covid-19 Enebybergsgymnasterna
2020-03-16 12:53

Hej 

Först vill vi tacka alla som visat hänsyn genom självvald karantän efter resa eller stannat hemma vid sjukdom! Så bra att vi tar hand om varandra.
Det gör också att vi kan fortsätta vår verksamhet för dem som är friska. 

Vår verksamhet bygger på engagemang från våra ledare  och vi är glada och tacksamma för den fina insats som alla våra ledare gör.
Det är därför också viktigt att de avgör när eventuella träningar behöver ställas in. Vi vill därför flagga för att träningar kan komma att ställas in med kort varsel om tex ledarna blir sjuka. Det kommuniceras via mejl. Fortsatt gäller att om känner man sig det minsta sjuk avstår man träning tills man är frisk. Känner man sig orolig avgör man själv om man vill gå eller ej. Lika för alla är dock att händerna tvättas noga innan och efter träning. 

 

Med önskan om många friska gympatimmar för att hålla immunförsvar och humör på topp!


Enebybergsgymnasterna

Med anledning av Covid-19
2020-03-13 16:31

Hej


Som många andra fortsätter vi att följa händelseutvecklingen kring smittspridning av Covid-19 och information från kommunen och myndigheterna kopplat till den. Som förening med många medlemmar vill vi påminna om att bidra till att minska risken för smittspridning och fortsätta visa hänsyn till tränare och andra gymnaster genom att avstå från träning helt vid även ringa symptom på någon sjukdom eller om man rest i riskområden.

Det mest effektiva mot smittspridning är att tvätta händerna noga, och vi uppmanar alla att följa det rådet även innan man kliver in i våra hallar. Som en försiktighetsåtgärd kompletterar vi också fr.o.m imorgon ordinarie städning med ökad desinficering av redskap. 


Eftersom detta är okänd mark för oss alla, arbetar vi efter bästa förmåga med information och hoppas att ni hör av er om frågetecken uppstår. 


Vänligen

Enebybergsgymnasternas styrelse


Information på Danderyds kommuns sida:

https://www.danderyd.se/nyheter/information-med-anledning-av-coronaviruset/

 

Information på krisberedskap.se:

https://www.krisinformation.se/detta-kan-handa/handelser-och-storningar/20192/myndigheterna-om-det-nya-coronaviruset

 

HGTC Farsta inställt
2020-03-13 08:43

HGTC Farsta är inställt på grund av den nya tillfälliga lagen.

Mer information om HGTC kan ni läsa på HGs hemsidan

 

Vi följer kontinuerlig status med kommande tävlingar.

 

Vänligen

Enebybergsgymnasternas styrelse

Gymnaster klara för landslagets bruttotrupp
2019-12-10 21:39
Ett stort grattis till Felix Rodhe i Elit Pojkar samt Albert Cederlund i Elit Mix som båda kommit med i juniorlandslagets bruttotrupp. Fantastiskt bra jobbbat och Enebybergsymnasterna är så stolta att ha två av föreningens gymnaster med i denna trupp.
Stöd oss när du handlar på Stadium
2019-11-17 23:38


En fantastisk möjlighet för dig som handlar hos Stadium och som vill supporta Enebybergsgymnasterna! Föreningen får 3% i bonus på alla dina inköp hos Stadium och det bästa av allt är att du behåller din egen personliga bonus om du själv har medlemskap hos Stadium. 

 

Du som är medlem hos Stadium loggar in på din profil och väljer Enebybergsgymnasterna under ”Stöd din förening”.

 

Om du inte är medlem hos Stadium så kan du när du handlar på Stadium i Täby C säga till i kassan så kan de lägga in en bonus till Enebybergsgymnasterna manuellt på ditt köp.

 

Tack för ditt stöd!

Snart dags för KlubbMästerskap
2019-11-08 08:35
Snart går höstens höjdpunkt KM, av stapeln. Den 7:e december träffas vi i Danderyds Gymnasium för att njuta av en tävling i glädjens tecken med våra engagerade ledare och gymnaster.

På KM tävlar alla gymnaster som är födda 2012 eller senare, men vi välkomnar våra yngre gymnaster som åskådare och för att heja fram sina klubbkamrater, eller kanske tränare? Eller varför inte bara komma in på en fika?

Under KM så kommer vi även att ha försäljning av våra klubbkläder, ett gyllene tillfälle att inhandla årets julklappar. Vill slå ett slag för våra supporter T-shirts som är ett måste för alla föräldrar till tävlande ungdomar. Den perfekta julklappen till mormor och morfar kanske?

I de bifogade dokumenten hittar ni mer information om tävlingen. Inom gymnastik så arbetar man alltid med ett PM1 & ett PM2. PM1 är en mer generell information om tävlingen som läggs ut i samband med att man tar emot anmälningar och PM2 kommer som regel ut två veckor före tävlingen och innehåller exakta tider startordning osv.

Hålltider KM 2019 , Danderyds Gymnasium Sporthallen

Klass A:  TGF1, TGY5, TGY6, TGY7, TGY8, TGY4P, TGY5P

Klass B:  FTF 11 grön o  vit, TGY4, TGY9, TG2P, TGY3P

          Förträning                                                                                          08.00-09.24

          Defilering + Tävlingsstart klass A+B                                            09.25

          Prisutdelning                                                                                     10.50

          Därefter medaljutdelning,

          Tävlingen kommer att vara avslutad ca 11.00

         

Klass C: FTF 10 vit o grön, TGY3, TGY1P, TGF2,  TGF3, TGF4, TGFP
         
Förträning Klass C                                                                              11.30-12.24

          Defilering + Tävlingsstart klass C                                                   12.25

          Därefter medaljutdelning                                                                   13.20

 

Klass D: UT4 grön o vit, UTP2, UT3 vit o grön

Klass E: (mixade lag) ET Mix, ETP, JT, UT1, UT2, UTP1

          Förträning, Klass D+E                                                                         13.40-15.12

          Defilering + Tävlingsstart klass D+E                                               15.15

          Därefter medaljutdelning                                                                    ca 17.00 

 

Cafeteria o klubbshop kommer att vara öppet.

Entrén är belägen vid huvudingången 1 trappa upp.

Entré avgift 50 kr/vuxen (16 år och uppåt), 20 kr/barn (7-15 år). 

Vi ser helst att Entréeavgiften betalas med swish 


Bilaga 1. Tävlingsregler och bedömning 2019.docx »
Höstens första tävlingshelg avklarad!
2019-10-15 09:02


Att tävla är väldigt roligt men även nervöst och pirrigt tycker många, därför är det bra att träna på ”att tävla”. I helgen som var tävlade många av våra trupper med målet att komma i tävlingssäsongen och känna på nerverna.


Alla presterade på topp & det var härligt att se alla glada gymnaster.

Tredjeplats för Tjejerna på Trean
2019-05-29 13:00


I helgen av avgjordes rikstrean här i Stockholm. Enebybergsgymnasterna var representerande med Seniortruppen som är våra äldsta gymnaster och tillika många av våra medlemmars tränare. Förra året tävlade samma lag i riksfyran men då utan gå vidare till final.


På lördagens kval var det 27 tävlande lag och motivationen för att i år ta sig till söndagens final var hög. När alla poäng av räknade efter dagens slut så var Seniortruppen klar för final med en total sjunde placering.


På finaldagen var stämningen i laget på topp. Vågade man tro på medalj? Tjejerna genomförde många fina varv med bl.a en grenseger i tumbling. Detta resulterade i en bronsplacering med över en poängs marginal till laget på fjärdeplats. Vilken revansch!


Stort grattis önskar vi!!

Guld till Mixtruppen i helgen
2019-05-20 18:13

Vårt mixlag bestående av 18 gymnaster 15-19 år gamla, jämt fördelat mellan tjejer & killar var i helgen i Halmstad och tävlade rikstvåan. Rikstvåan är det näst högsta tävlingsnivån i Sverige och man tävlar på mycket avancerade varv som dubbla volter med skruvar. Laget har tävlat på denna nivå tidigare men då utan placering, denna gång blev det dock en jordskredsseger då man förutom totalsegern tog hem vinsten i samtliga tre grenar med.

Artikel i Danderydsnytt
2019-05-02 08:47
Enebybersggymnasterna har nyligen intervjuats av en av våra lokaltidningar med fokus på den långa kön som Gymnastikföreningen har. Arikeln bifogad nedan


Nu är det vår!
2019-04-30 08:53
EG-supporters från vår yngsta tävlingstrupp.

Nu är våren här på riktigt med påskfirande, ledighet och sommarvärme. Förutom detta betyder vår även högsäsong för tävlingar inom truppgymnastik. Just nu förbereder våra tävlingstrupper för tävling och man slipar på sina varv och friståenden för att det skall sitta perfekt. Vissa äldre trupper tävlar på rikstävlingar mot lag från hela Sverige, medan yngre gymnaster tävlar inom den egna regionen. Att komma ut och tävla tycker många är kul och bidrar precis som läger till en ökad sammanhållning inom truppen.

Den 4-5 maj går även årets våruppvisning av stapeln, denna går med Grease-tema. Helgen är Enebybergsgymnasternas absolut största evenemang då ALLA aktiva får möjligheten att visa upp sina nyförvärvade kunskaper. Tillställningen bjuder på fart och show och kännetecknas av Engagemang & Glädje - våra ledord inom föreningen. Mer info om våruppvisningen hittar ni här: 

https://www.enebybergsgymnasterna.se/nyheter/?ID=201077&NID=552022

 Den gångna påskveckan har EG arrangerat påsklovsläger med totalt över hundra deltagande gymnaster utslaget över hela veckan. Att medverka på läger är kul och man lär sig ofta något nytt då en lägervecka ofta ger lika många träningstimmar som en hel termin, beroende på hur ofta man tränar.

Just nu är vi i sluttampen av planeringen av våra sommarläger. Alla gymnaster inom Enebybergs gymnasterna erbjuds läger baserat på utveklingsnivå och ålder. Våra äldsta gymnaster har valt att även i år resa till Italien för att där träna under fina förhållanden på en  utomhusarena, en möjlighet  som många ser som sommarens eller årets höjdpunkt.

En annan mycket populär aktivitet är vårt sommarläger i Katrineholm, detta går av stapeln under midsommarveckan och gymnaster födda 2008-2005 är välkomna. För lågstadiebarnen erbjuder vi ett dagläger i Mörbyhallen. Mer info och anmälan till alla våra läger hittar ni här:

https://www.enebybergsgymnasterna.se/sida/?ID=245003


Enebybergsgymnasterna hade i februari årsmöte och vi hälsar två nya medlemmar in i vår styrelse, Maja Eneström & Gabriella Nylander. Maja känner säkert många som tränare för tävlingstrupperna eller som lägerledare, Maja är även verksam i våra Upp & Ner grupper. Gabriella har ett långt förflutet inom EG och många känner henne säkert som både förälder, lagförälder och tränare.

Den ordinarie verksamheten löper fram till slutet av maj då det är dags att ta sommarlov. Vi syns igen i augusti på våra uppstartsläger i Mörbyhallen.


Vi ses på våruppvisningen och sommarlägren!

Representanter från EG på Europamästerskapen
2018-10-15 23:21

Den 17- 20 oktober går Europamästerskapen i gymnastik av stapeln i Portugal.

EG har med två av våra duktiga ledare i  Svenska trupplandslaget.

Didrik Förberg som tävlar i Senior herr, kval torsdagen och final lördagen.

Adeline Sjö som tävlar i junior dam, kval onsdag final Fredag

Ni kan följa tävlingarna live på Europeangymnastics Youtubekanal.https://www.youtube.com/user/europeangymnastics 

Vi önskar Didde och Adeline lycka till och ser fram emot en spännande tävling!
Höstbrev
2018-10-11 13:56

 

Hej Alla gymnaster och föräldrar!

Då har hösten kommit och alla grupper är igång. Enebybergsgymnasterna växer och vi är i skrivande stund 1200 gymnaster och ca 200 tränare. Tillsammans genererar vi över 4000 träningstimmar för våra medlemmar i veckan. Det motsvarar över 5 månader med träning dygnet runt.

Vi har till höstens start utökat den fastanställda staben från fyra till sex tränare. Vi har sedan tidigare våra fyra fantastiska tränare Jasmine Söderlund, Didrik Fröberg, Sverre Sjö och Hampus Huss, alla med gedigen erfarenhet och bakgrund från tävlingsgymnastik på nationell eller internationell nivå. Vi hälsar nu Tove Loheman och Steffen Olsen välkomna in i vårt gäng. Tove känner vi som aktiv gymnast i Seniortruppen här i EG och Steffen kommer närmast från Norge där han arbetat som tränare och tävlat med landslaget.


Nytt för i år är att alla tränare oavsett gruppnivå och ålder kommer att genomgå Gymnastikförbundets ledarutbildning. Enebybergsgymnasterna har även beslutat sig för att begära in registerutdrag ur belastningsregistret på samtliga ledare. Båda dessa tilltag hoppas vi tillsammans bidrar till ytterligare kvalitet och trygghet för våra gymnaster. 


Vår nya hemsida är nu nästan klar, här skall du kunna hitta kontaktinformation till våra nyckelfunktioner, uppdatera er på datum för events och läger, och även sälja och köpa nya och begagnade artiklar. Om du har input på information du gärna skulle se på hemsidan så tar vi gladeligen mot tips.

www.enebybergsgymnasterna.se


Snart är det höstlov i skolorna i Danderyd och under den veckan (v.44) bedriver vi ingen ordinarie verksamhet. Däremot finns det möjlighet för barn i låg och mellanstadieålder att anmäla sig till något av våra läger som hålls i Mörbyhallen. Se mer info här.


Datum för vårt klubbmästerskap är satt och KM kommer att gå av stapeln den 2 december. De som tävlar på KM är alla barn och ungdomar i vår verksamhet som är födda 2011 eller tidigare. Alla andra är välkomna som åskådare. Under KM bedriver vi även försäljning ur vår klubbshop, vilket kan vara ett gyllene tillfälle för er som skall handla julklappar.


Planeringen för sommaren börjar att ta form, de äldsta grupperna har även i år valt att lägga ett träningsläger i Italien och är i full gång med insamlingen för detta event. För mellanstadieelever så upprepar vi succén med övernattningsläger i Katrineholm veckan innan midsommar. Denna vecka erbjuder vi även dagläger för lågstadiebarn på hemmaplan. Anmälan ligger på hemsidan och är öppen

Följer du oss på facebook? Om inte se till att följa vår facebooksida och ”EG köp och sälj”

 

Med vänliga hälsningar

Enebybergsgymnasterna

Har du något urvuxet liggande hemma?
2018-10-02 12:23
Eller behov av att införskaffa något nytt?
Gå med i Enebybergsgymnasternas Köp & sälj

Datum för klubbmästerskap är satt
2018-09-20 12:37
Söndagen den 2 December går årets KM av stapeln, tävlar gör alla gymnaster födda 2011 och äldre.
Mer info kommer.
Våruppvisning
2018-04-18 11:37



Enebybergsgymnasterna Våruppvisning 2018 !
Lördag 5 maj , Måndag 7 maj och Tisdag 8 maj
Årets tema är FÄRGER och Under dessa dagar kommer föreningen att visa upp hela sin verksamhet. En verksamhet som sträcker sig från våra minsta familjegympan, knattegrupper till, föreningens ansikte utåt, våra tävlingstrupper.

Lördag 5 maj kl 11.00 o 14.00
Plats Danderyds Gymnasium sporthallen
Deltar gör våra yngsta grupper Familjegymnastik,Knattegrupper , Gymnastikskolan
Uppvisning kl 11.00
familjegympan Vit (Brageskolan)
Knatte 1,2,5,6 och TGY2 (upp o ner grupp)
Gymnastikskolan 2,3 Flickor  
Gymnastikskolan 1 Pojkar
Uppvisning kl 14.00
familjegympan Grön (Mörbyskolan)
Knatte 3,4,8 och 9
Gymnastikskolan 1,2 Flickor
Gymnastikskolan 2 Pojkar
Dessutom medverkar utvalda tävlingstrupper i båda föreställningarna (RT3 och Elittruppen Pojkar)

Cafeteria o klubbshop kommer att vara öppet. Entrén är belägen vid huvudingången 1 trappa upp.
Entré avgift 50 kr/vuxen (16 år och uppåt), 20 kr/barn (7-15 år).  VÄLKOMNA !

Måndag & Tisdag 7 och 8 maj kl 18:30
Plats: DanderydsGymnasium, sporthallen
Måndag 8 maj, Deltar gör:
TGY ( lågstadie- flickor )  1,7,9 Flickor
TGY ( lågstadie-pojkar ) 1 Pojkar
TGF 1 (upp o ner grupp) TGF3 ( mellanstadie-flickor )
Parkour
Förberedande trupp flickor-08 Grön
Förberedande trupp flickor-09 Vit
RT2 flickor
RTA flickor
RT Pojkar
Elittruppen flickor Yngre
Tisdag 16 maj, Deltar gör:
TGY ( lågstadie- flickor )  3,4,6,8 Flickor
TGY ( lågstadie-pojkar ) 2 Pojkar
TGF 2 ( mellanstadie-flickor )
TGFP (mellanstadie-pojkar )
Förberedande trupp flickor-08 Vit
Förberedande trupp flickor-09 Grön
Förberedande trupp Pojkar
Elittruppen flickor Äldre & MIx


( Träningsgrupp Yngre, TGY = lågstadiegrupper, Träningsgrupp fortsättning, TGF =mellanstadiegruper)
Cafeteria o klubbshop kommer att vara öppet. Entrén är belägen vid huvudingången 1 trappa upp.
Entré avgift 80 kr/vuxen (16 år och uppåt), 30 kr/barn (7-15 år).  VÄLKOMNA !


Påsklovsläger
2018-03-14 10:16


Inbjudan till påsklovsläger 2018 !
Under v14  anordnar föreningen dagläger för aktiva gymnaster 
(flickor & pojkar), låg o mellanstadie ålder.


Datum: Läger 1 Tisdag 3/4 – Onsdag 4/4  ( lågstadie ålder barn födda 2010-2008 )
Datum: Läger 2 Torsdag 5/4 – Fredag 6/4
( mellanstadieålder barn och uppåt födda  2007 o äldre )

Tid: kl. 09.30-15.30 
Plats: Mörbyhallen (Vendevägen 94)
OBS ! Vi erbjuder barnpassning kl. 08.30-09.30 samt kl. 15.30-16.30 varje dag. Föranmälan krävs.

Lunch kommer att serveras på Pauls Restaurang som ligger i Danderyds Läkarhus 
(f.d. Åkarnas hus)

En extra kostnad på 150 kr tillkommer om gymnasten saknar träningslicens
(gäller för de som utför fria rotationer runt tväraxeln oavsett redskap).

OBS ! Anmälan = Betalning .

Läger avgiften betalas in till vårt bankgiro 193-5832 (700:- läger 2 dagar 350 :- läger 1 dag)
På betalningen måste det framgå namn på barnet, vilket läger samt om ni önskar barnpassning 
Vi bekräftar anmälan så fort vi ser att betalning har gjorts 
Sista inbetalningsdatum är 26/3

Det är ett begränsat antal platser, så först till kvarn gäller. När lägret är fullt hamnar resterande gymnaster på en kölista.
Om ert barn inte får publiceras på hemsida/facebook med bild/film, maila se adress nedan. medlem@enebybergsgymnasterna.se  
Välkomna med anmälan!

Verksamhetsberättelse 2016-2017
2018-03-08 10:33
Hej! 
Nu efter årsmötet finns det tillfälle att läsa Verksamhetsberättelsen under fliken dokument om man så önskar.
Hoppas på ett fantastiskt nytt gympaår!


EG på RT & RM-pojkar
2017-09-04 11:39

Den 6-7e Maj var EGs Elittruppen pojkar och tävlade RT och RM-pojk. Båda lagen gjorde fantastiska insatser.

Killarna som tävlade RT-pojkar tog hem segern  med poängen: Fristående 12,150 Tumbling 12,150 Trampett 13,050

Killarna som tävlade RM-pojkar kvalade in till finalen på 4e plats och i finalen kom de på 5e plats.

I finalen var deras poäng: Fristående 13,500 Tumbling 10,650 Trampett 11,750