SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Engagemang och Glädje

FRÅGOR & SVAR

 

Här har vi samlat de vanligaste frågorna med svar:

 

Frågor om träning och grupper - för er som går i EG

 • Är det samma tid i vår för min grupp?
  - Vi försöker hålla samma tider ett helt läsår (höst -och vår)
 • Måste jag anmäla mitt barn igen varje termin?
  - Nej. Man behåller sin plats.
 • Var kan jag hitta terminsdata?
  - Här

 

 • Får jag/mitt barn byta grupp?
  - Ja, om det finns plats. 
 • Är det nivåskillnader på basgrupperna?
  - Nej, inte i samma ålder.
 • När flyttas man upp till ny gruppnivå?
  - Nivå i bas = ålder. Det ändras inför höstterminen.
 • Mitt barn är ”för bra”, kan hen gå med äldre?
  - I basgrupperna går barn i grupp efter ålder. Det sociala är en stor del i att man vill fortsätta med gymnastiken. Vi tänker att alla gymnaster ska utvecklas utifrån vad de kan. Viktigt också att få rätt grunder även om det är kul att volta eller göra nya svårare saker.
  - Om man går med äldre och hamnar i Ungdomsgrupp (från 12 år) så kommer också svårigheter med tävling. Antingen behöver hela laget tävla på en lägre riksnivå p.g.a den yngre gymnasten. Eller så kan den yngre gymnasten inte tävla alls. Båda är ju synd. 

 

 • Hur ser mitt lags träningsupplägg ut?
  - Den frågan behöver man fråga varje grupps ledare. Det beror ju på ålder och vilka som går i gruppen. Kansliet har tyvärr inte de svaren. 
 • Vad rekommenderar ni för klädsel på träning?
  - Barfota, tajta kläder (för att undvika att fastna i ledare/redskap. Stora tröjor har också en tendens till att täcka ansiktet vid uppochnerövningar), inte smycken (gymnast -och smycke kan skadas). Långt hår i tofs.
 • Var köper jag träningskläder?
  - https://www.stadium.se/foreningar/1503894 Mer info om kläder hittar du här.

 

 

Frågor om föreningen eller om man vill börja

 • Hur länge måste mitt barn köa för att få plats?

- Det beror helt på hur många som slutar, vilket de flesta gör i samband med ny termin. Just nu är det mest tryck för flickor födda 2015-2014 (ht 22). För pojkar så har vi plats i nästan alla åldrar BAS6-J/S.

 

Ledare och förälder

 • Jag vill bli ledare hur anmäler jag mig?
  - Om du vill bli det i Familj-, Knatte- eller BAS6-grupp så kontakta Maria på medlem@enebybergsgymnasterna.se Vill du bli ledare i BAS7 och uppåt så kontakta Emelie på kansliet@enebybergsgymnasterna.se
 • Hur gammal måste jag vara för att få vara hjälpledare?
  - Vi har satt en gräns på 13 år och då får man vara med de yngsta grupperna. Du kan inte gå bas-kursen förrän det år du fyller 15.
 • Vad förväntas av mig som förälder när mitt barn är aktiv hos er?
  - Att ni svarar på kallelsen.
  - Läser informationsmail.
  - Närvarar på föräldramöten.
  - Gärna ställer upp som Lagförälder.
  - I de yngra grupperna (Familje-BAS9) så kan det fattas ledare, och i sådana fall ställa upp som föräldraledare.
  - Vi förväntar oss ett starkt stöd av föräldraengagemang i form av punktinsatser inom olika områden tex. skjutsning till/från tävlingar, hjälpa till på olika evenemang som föreningen anordnar (KM, våruppvisningen, nationaldagsfirande) med försäljning, baka kakor, redskapsbärare m.m. samt delta/bidra i projekt som organiseras av föreningen (t.ex. Ny hall, sponsring...).
 • Får jag som förälder sitta och titta på när mitt barn tränar?
  - Om det är första gången och för att ni ska känna sig trygga, så absolut. Men senare under terminen så brukar träningen bli bättre av att föräldrar håller sig utanför hallen. Undantag kan givetvis ges. Ibland är det ont om ledare och då kan det behövas ett par extra armar för att plocka fram/undan -och hålla ordning på gruppen.

Fakturafrågor