SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Engagemang och Glädje

Föreningens verksamhetsidé

Föreningen Enebybergsgymnasterna har till ändamål att bedriva gymnastik så att den utvecklar barn och ungdomar positivt såväl fysiskt och psykiskt som socialt och kulturellt. 

Vår förening
Enebybergsgymnasterna bildades 1973 som ett resultat av den flickgymnastik som Kerstin Angard bedrivit i Enebyberg sedan 1960-talet. Genom åren har föreningen växt och utvecklats till en välfungerande gymnastikförening med idag cirka 1300 medlemmar från 2 år. Enebybergsgymnasterna bedriver idag barn-, ungdoms- och tävlingsgymnastik. Vi har valt att lägga stora resurser på våra tränare och har i dagsläget fyra heltidstränare samt en på halvtid. 

Föreningen är en ideell förening som är ansluten till Svenska Gymnastikförbundet och Riksidrottsförbundet. Vi är en av Danderyds största idrottsföreningar och är därmed en betydelsefull faktor i det allt viktigare folkhälsoarbetet för att motivera fler barn och ungdomar till ökad fysisk aktivitet.