Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Engagemang och Glädje

Välkommen till Enebybergsgymnasterna

Enebybergsgymnasterna bildades 1973 som ett resultat av den flickgymnastik som Kerstin Angard bedrivit i Enebyberg sedan 1960-talet där mottot redan från start var Engagemang och Glädje. 

44 år senare har vi nu nått ca 1200 medlemmar och är därmed en av Danderyds största idrottsföreningar och bland de 10 största gymnastikföreningarna i Stockholmsregionen och är därmed en betydelsefull faktor i det allt viktigare folkhälsoarbetet för att motivera fler barn och ungdomar till ökad fysisk aktivitet.


Vi har idag en mycket omfattande verksamhet som primärt inriktas på truppgymnastik med en växande tävlingssida och en stor breddverksamhet. Föreningen har grupper för familjegymnastik, knatte,  träning, tävling, upp och ner (för barn med speciella behov), samt även en parkourgrupp.


 Vi har en kraftigt växande pojkverksamhet som idag uppgår till 350 personer.

Föreningen har en kanslists samt 4 heltidsanställda tränare. Utöver detta har vi ca 50 ideella ledare som är aktiva i våra olika tävlings och träningsgrupper.

Vi har sedan ett par år tillgång till en specialbyggd gymnastikhall vid Mörbyhallen. Dock räcker den inte till för föreningens behov så vi är även aktiva i Danderyds gymnasium, Mörbyskolan, samt Brageskolan.


Föreningen finns numera representerad på de flesta tävlingar på riksnivå där vi deltar med lag både på pojk-, flick- och mixedsidan.

Sommarstängt kansliet
2019-06-25 13:18
From 1/7 - 9/8  har kansliet sommarstängt
Terminsstart för våra grupper är v37 förutom våra yngsta knatte o familjegympan som startar v38
Våra tävlingstrupper startar v34

Kallelser kommer på mailen 1-2 veckor innan start

Vi önskar alla en riktig Glad Sommar 

Tredjeplats för Tjejerna på Trean
2019-05-29 13:00


I helgen av avgjordes rikstrean här i Stockholm. Enebybergsgymnasterna var representerande med Seniortruppen som är våra äldsta gymnaster och tillika många av våra medlemmars tränare. Förra året tävlade samma lag i riksfyran men då utan gå vidare till final.


På lördagens kval var det 27 tävlande lag och motivationen för att i år ta sig till söndagens final var hög. När alla poäng av räknade efter dagens slut så var Seniortruppen klar för final med en total sjunde placering.


På finaldagen var stämningen i laget på topp. Vågade man tro på medalj? Tjejerna genomförde många fina varv med bl.a en grenseger i tumbling. Detta resulterade i en bronsplacering med över en poängs marginal till laget på fjärdeplats. Vilken revansch!


Stort grattis önskar vi!!

Enebybergsgymnasterna söker fler duktiga tränare
2019-05-21 10:49

Vi behöver stärka upp vårt kompetenta tränarteam inför hösten. Vi söker dig som vill bli en del av ett härligt tränargäng och vara med och utveckla våra duktiga gymnaster och förening.

Vi har nu över 1500 medlemmar och växer stadigt både på tävling och bredd. Vi kör både killar och tjejer samt mix.

Nu söker vi tränare till flera olika grupper, både i fristående och för redskap.

Våra trupper tränar två - fyra gånger i veckan, varav en gång är avsedd för fristående för de äldre grupperna. Vi tränar i Danderyd med bara 2 minuters gångväg från tunnelbanan i egen specialhall. Enebybergsgymnasterna har idag flera mycket erfarna redskapstränare och friståendetränare, både heltidsanställda såsom timanställda.

Trupperna tävlar på region och riksnivå (2-6) samt USM och JSM.  

Vi är intresserade av både friståendetränare och redskapstränare och beroende på bakgrund, erfarenhet och tillgänglighet kan vi erbjuda fast anställning eller timarvode lite relaterat til hur mycket man kan/vill jobba. Arbetstider kan vara flera dagar i vecka eller samlat till en dag för t ex fristående. Självklart står vi även för eventuella utbildningskostnader.


Hör av dig till Maria på kansliet eller ledare@enebybergsgymnasterna.se om du vill veta mer. 

Välkommen till EG med vårt motto Engagemang och Glädje!

Guld till Mixtruppen i helgen
2019-05-20 18:13

Vårt mixlag bestående av 18 gymnaster 15-19 år gamla, jämt fördelat mellan tjejer & killar var i helgen i Halmstad och tävlade rikstvåan. Rikstvåan är det näst högsta tävlingsnivån i Sverige och man tävlar på mycket avancerade varv som dubbla volter med skruvar. Laget har tävlat på denna nivå tidigare men då utan placering, denna gång blev det dock en jordskredsseger då man förutom totalsegern tog hem vinsten i samtliga tre grenar med.

Artikel i Danderydsnytt
2019-05-02 08:47
Enebybersggymnasterna har nyligen intervjuats av en av våra lokaltidningar med fokus på den långa kön som Gymnastikföreningen har. Arikeln bifogad nedan