SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Engagemang och Glädje

Välkommen till Enebybergsgymnasterna

Enebybergsgymnasterna bildades 1973 som ett resultat av den flickgymnastik som Kerstin Angard bedrivit i Enebyberg sedan 1960-talet där mottot redan från start var Engagemang och Glädje. 

50 år senare har vi nu nått ca 1300 medlemmar och är därmed en av Danderyds största idrottsföreningar och bland de tio största gymnastikföreningarna i Stockholmsregionen och är därmed en betydelsefull faktor i det allt viktigare folkhälsoarbetet för att motivera fler barn och ungdomar till ökad fysisk aktivitet.

 

Vi har idag en mycket omfattande verksamhet som primärt inriktas på truppgymnastik med en växande tävlingssida och en stor breddverksamhet. Föreningen har grupper för familjegymnastik, knatte, träning, tävling, upp och ner (för barn med speciella behov).

 

Vi har en kraftigt växande pojkverksamhet som idag uppgår till 230 gymnaster.

Föreningen har en heltidsanställd verksamhetschef, en deltidsanställd kanslist samt fyra anställda tränare. Utöver detta har vi ca 160 ideella ledare som är aktiva i våra olika grupper.

 

Vi har sedan 2012 tillgång till en specialbyggd gymnastikhall vid Mörbyhallen. Vi är även aktiva i Danderyds gymnasium, Mörbyskolan samt Brageskolan.

 

Föreningen finns numera representerad på de flesta tävlingar på riksnivå där vi deltar med lag både på pojk-, flick- och mixsidan.

 

Välkommen att kontakta vår verksamhetschef Emelie Kling som nås via mejl kansliet@enebybergsgymnasterna.se

 

Adress:

Enebybergsgymnasterna

Rinkebyvägen 4

182 36 Danderyd

Tävlingar 20-21 april 2024
2024-04-26 20:49
Ladda album (+7 bilder) >>
Fin tävling av Minimixen på JNM i truppgymnastik
2024-04-25 15:37

I helgen tävlade U/J Minimixen nordiska mästerskapet för juniorer(JNM) i Lund. De var betydligt yngsta av alla lag och gjorde det med bravur. De slutade på en 7:e plats och har nu samlat på sig massor av värdefull erfarenhet inför framtiden. Vi i Enebybergsgymnasterna är otroligt stolta över er prestation! 

JNM Genrep den 7:e april 2024
2024-04-21 21:24

Söndag den 7:e april genomfördes ett genrep inför JNM spm går i Lund den 20:e april. I mixedklassen representerar Enebybergsgymnasterna Sverige tillsammans med Halmsatd Frigymnaster vilket vi är otrolig stolta över. Stort lycka till på JNM den 20:e april.

Påsklovsläger
2024-04-21 20:48

Under påsklovet var det full aktivitet i Mörbyhallen, både på dagarna och kvällarna. Vi tränade även i Österåkers multisportarena under veckan. Gympaglädje när det är som allra bäst. 

Årsmöte 2024
2024-02-22 09:09

Vi vill tacka alla som närvarade på årsmötet, den 21 februari i Danderyds Gymnasium. Det var rekordmånga på plats, 31 personer plus ett flertal på länk - så roligt med detta stora engagemang!

 

Vi vill också passa på att tacka de avgående styrelsemedlemmarna; Mona Bergner, Minna Carlberg, Ulf Roos.

Nya i styrelsen och varmt välkomna in är Maria Wallerström (suppleant) och Anna Holmquist (ledamot). 

 

Vi ser fram emot ytterligare ett år i gymnastikens tecken!

 

Handlingarna för årsmötet finner du här.