SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Engagemang och Glädje

Välkommen till Enebybergsgymnasterna

Enebybergsgymnasterna bildades 1973 som ett resultat av den flickgymnastik som Kerstin Angard bedrivit i Enebyberg sedan 1960-talet där mottot redan från start var Engagemang och Glädje. 

50 år senare har vi nu nått ca 1400 medlemmar och är därmed en av Danderyds största idrottsföreningar och bland de 10 största gymnastikföreningarna i Stockholmsregionen och är därmed en betydelsefull faktor i det allt viktigare folkhälsoarbetet för att motivera fler barn och ungdomar till ökad fysisk aktivitet.

 

Vi har idag en mycket omfattande verksamhet som primärt inriktas på truppgymnastik med en växande tävlingssida och en stor breddverksamhet. Föreningen har grupper för familjegymnastik, knatte,  träning, tävling, upp och ner (för barn med speciella behov), samt även en parkourgrupp.

 

 Vi har en kraftigt växande pojkverksamhet som idag uppgår till 350 personer.

Föreningen har en heltidsanställd idrottskonsulent samt 4 heltidsanställda tränare. Utöver detta har vi ca 50 ideella ledare som är aktiva i våra olika tävlings och träningsgrupper.

Vi har sedan ett par år tillgång till en specialbyggd gymnastikhall vid Mörbyhallen. Dock räcker den inte till för föreningens behov så vi är även aktiva i Danderyds gymnasium, Mörbyskolan, samt Brageskolan.

 

Föreningen finns numera representerad på de flesta tävlingar på riksnivå där vi deltar med lag både på pojk-, flick- och mixedsidan.

 

Adress:

Enebybergsgymnasterna

Rinkebyvägen 4

182 36 Danderyd

 

Öppettid: 

Måndag-Fredag 9.00-15.00

Du är välkommen att besöka oss på våra öppettider ovan, men ring gärna innan för att försäkra dig om att vi finns på plats just då. tel 755 72 06

e-post: medlem@enebybergsgymnasterna.se

Hjälp oss att utveckla vår förening - enkäter till gymnaster, föräldrar, ledare
2021-12-06 22:40
Frågorna och enkäterna är framtagna av Svenska Gymnastikförbundet.

Hej!

Vi har i föreningen ett ständigt arbete med att utveckla och förbättra vår verksamhet. För att få bästa möjliga underlag till framtida beslut har vi idag skickat e-post med enkätlänkar till alla gymnaster, föräldrar, ledare i samtliga grupper från bas 6 till seniorer.

 

Enkäterna är öppna till och med onsdagen den 15 december.

Svaren är helt anonyma. Styrelsen kommer utifrån den sammanställningen att prioritera vilket/ vilka områden som kan lyftas ut och ingå i ett föreningsgemensamt utvecklingsarbete framåt.

 

Alla svar är mycket värdefulla för oss och vi hoppas att du vill delta genom att lämna dina synpunkter. Har du inte redan svarat - sök upp mejlet och bidra med dina tankar!

 

Tack!
Styrelsen

Tider och programblad för KM
2021-12-01 14:13

Nu finns uppdaterade tider och programblad för KM21.  Tider för Pool D/E har uppdaterats pga ändrade antal lag se PM2

 

https://www.enebybergsgymnasterna.se/sida/?ID=347275

 

Välkomna!

 

Covidbevis på KM2021
2021-11-24 10:56

Covidbevis på KM

Regeringen har beslutat om att införa vaccinbevis vid allmänna sammankomster för fler än 100 
personer fr o m 1 december. 
Detta innebär att publik, ledare, domare, funktionärer över 18år måste uppvisa vaccinationsbevis för 
inträde på Enebybergsgymnasternas KM2021.
Ta med ditt vaccinationsbevis
Här kan du hämta ut vaccinationsbevis för att spara i telefonen eller att skriva ut.
https://covidbevis.se/vaccinationsbevis-web

 

Covidbevis Poster.pdf

"Ta vara på tiden - det är värt det!"
2021-11-21 15:38
Lagföräldrar Nina Lindegren, Lena Lindgren och Åsa Kuntze-Söderqvist

Från och med nästa termin ska alla lag ha lagföräldrar igen!

Låt oss presentera tre härliga EG-supporters: Nina Lindegren, Lena Lindgren och Åsa Kuntze-Söderqvist som alla har varit engagerade föräldrar under flera års tid. Enebybergsgymnasterna är en ideell förening där föräldrars insatser är en förutsättning för att verksamheten ska fungera. ”Och det bästa är att det är lika roligt att vara lagförälder som det är viktigt!”

 

Läs intervjuerna och låt dig inspireras av dessa tre lagföräldrar.

 

Lena Lindgren har varit engagerad EG-förälder i över 12 år. Hon började som tränare för en grupp killar som var 6 år och uppåt. Efter 7 år klev hon av, då killarna hade nått en så pass hög nivå att hon inte kunde tillföra något längre som tränare. Efter det fortsatte Lena att vara engagerad i bakgrunden och hjälper fortfarande till med allt möjligt. Allt från att ha koll på allergier, köpa in träningskläder till att ordna läger på annan ort eller i annat land. Hon kliver helt enkelt in där och när det behövs. 

Varför behövs det lagföräldrar?

-De har en viktig roll att fylla i föreningen! Lagföräldrar bidrar till bra sammanhållning och gemenskap genom att ordna vissa aktiviteter utanför själva träningen. De är med och stöttar med vissa praktiska saker där det behövs. Detta gör att tränarna verkligen kan fokusera på att träna våra barn/ungdomar så att de utvecklas och har kul.   

 Vad är det bästa med att vara engagerad förälder?

-Att faktiskt få vara delaktig i sitt barns aktivitet och lära känna alla dessa underbara killar, tjejer och även föräldrar i EG. Att få ta del av och vara med och bidra till både gemenskap och glädje – detta är något jag kommer bära med mig resten av livet!

 Lenas tips till blivande lagföräldrar:

  • Dela med dig av idéer och ta initiativ vad gäller aktiviteter – allt från stort till smått uppskattas!
  • Ta vara på tiden – det är värt det!

 

Nina Lindegren var lagförälder under ett år i pojklaget U Herr.

Vad gjorde du som lagförälder?

- Vi åkte och bowlade ihop på OLearys och åt sedan en gemensam middag allihop. Det var väldigt trevligt och gjorde att sammanhållningen blev bättre.

Nina menar att lagföräldrarnas uppgift även är att uppmuntra ledarna och andra personer som tar på sig detta viktiga uppdrag och engagerar sig så i barnen och ungdomarna.

 Vad är det bästa med att vara lagförälder?

-Att få vara mer delaktig i sin ungdoms liv, lära känna föräldrarna och få insyn i verksamheten. Ibland har man ett litet extra uppdrag på tävlingsdagar eller KM, men det är bara kul!

Ninas tips till blivande lagföräldrar:

-Det är inte ett jättebetungande jobb att vara lagförälder inom gymnastiken. Om man jämför t ex med fotbollsförälder – så ta chansen att vara delaktig i ditt barns sport!

 

Åsa Kuntze-Söderqvist var lagförälder i tre terminer och tycker precis som Lena och Nina att Lagföräldrarna behövs för att ordna aktiviteter utanför gymnastiken som är roliga för gruppen och bidrar till ökad sammanhållning i laget.

-I yngre grupper kan lagföräldrarna även hjälpa till vid tävlingar och läger, så att tränarna kan fokusera på träning/tävling. Man kan även ordna fika vid avslutningar mm, säger Åsa.

 

Vad är det bästa med att vara lagförälder?

-Man får lära känna andra lagföräldrar samt gymnaster och ledare bättre. Det är roligt att få ta del i gymnasternas "värld" en stund!

 

Åsas tips till blivande lagföräldrar:

Om man har möjlighet att bjuda in alla föräldrar till en lagaktivitet (tex lite mingel mot slutet av en aktivitet) så är det en bra chans att få ökad gemenskap i gruppen. Och det blir roligare på framtida tävlingar om föräldrarna känner varandra lite och kan sitta tillsammans och heja!

 
Läs mer om att vara lagförälder i Rollbeskrivning - lagförälder
Tider KM 2021
2021-11-17 15:07

Tider för KM lördag 11 och söndag 12 dec - skriv genast upp i kalendern så ni inte missar detta fantastiska evenemang - första live sedan 2019.

Schemat är uppdelat i fem klasser och ni ser nedan vilka tider som gäller för respektive lag.

Exakta tider vad gäller samling, förträning etc meddelar ledarna till lagen två veckor innan. 

 

KM Lördag 11 december:

 

Klass A - Tävlingsstart: kl 9:45 - Prisutdelning kl 11:30

 

BAS 7-F vit

BAS 7- F rosa 

BAS 7 - F grön 

BAS 7 - P

Upp&Ner

 

Klass B - Tävlingsstart: kl 12:30 - Prisutdelning kl 13:30

 

BAS 8 - F vit

BAS 8 - F rosa

BAS 8 - F grön

BAS 8 - P

BAS 9 - F grön

 

Klass C - Tävlingsstart: kl 16:00 - Prisutdelning kl 17:30

 

BAS 9 - F vit

BAS 9 - F rosa

BAS 9 - P

BAS 10 - F rosa

BAS 10 - F vit 

BAS 10 - F grön 

BAS 10 - P

BAS 11 - F rosa

 

 

KM Söndag 12 december:

 

Klass D +E

11.10 Defilering + Tävlingsstart 

14.15 Medaljutdelning för årets Gymnast och årets Ledare

14.25 Prisutdelning

 

BAS 11 - F vit

BAS 11 - F grön

U herr + BAS11P

U dam svart

U dam rosa

U dam grön

U dam blå

U dam orange 

U dam vit

Mix 1 (J och S, dam och herr)

Mix 2 (J och S, dam och herr)

Mix 3 (J och S, dam och herr)

Mix 4 (J och S, dam och herr)

Mix 5 (J och S, dam och herr)

Mix 6 (J och S, dam och herr)