Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Engagemang och Glädje

Välkommen till Enebybergsgymnasterna

Enebybergsgymnasterna bildades 1973 som ett resultat av den flickgymnastik som Kerstin Angard bedrivit i Enebyberg sedan 1960-talet där mottot redan från start var Engagemang och Glädje. 

44 år senare har vi nu nått ca 1200 medlemmar och är därmed en av Danderyds största idrottsföreningar och bland de 10 största gymnastikföreningarna i Stockholmsregionen och är därmed en betydelsefull faktor i det allt viktigare folkhälsoarbetet för att motivera fler barn och ungdomar till ökad fysisk aktivitet.


Vi har idag en mycket omfattande verksamhet som primärt inriktas på truppgymnastik med en växande tävlingssida och en stor breddverksamhet. Föreningen har grupper för familjegymnastik, knatte,  träning, tävling, upp och ner (för barn med speciella behov), samt även en parkourgrupp.


 Vi har en kraftigt växande pojkverksamhet som idag uppgår till 350 personer.

Föreningen har en kanslists samt 4 heltidsanställda tränare. Utöver detta har vi ca 50 ideella ledare som är aktiva i våra olika tävlings och träningsgrupper.

Vi har sedan ett par år tillgång till en specialbyggd gymnastikhall vid Mörbyhallen. Dock räcker den inte till för föreningens behov så vi är även aktiva i Danderyds gymnasium, Mörbyskolan, samt Brageskolan.


Föreningen finns numera representerad på de flesta tävlingar på riksnivå där vi deltar med lag både på pojk-, flick- och mixedsidan.


Adress:

Enebybergsgymnasterna

Rinkebyvägen 4

182 36 Danderyd

 

Öppettid: 

Måndag-Fredag 9.00-15.00

Du är välkommen att besöka oss på våra öppettider ovan, men ring gärna innan för att försäkra dig om att vi finns på plats just då.

e-post: medlem@enebybergsgymnasterna.se

Höstens första tävlingshelg avklarad!
2019-10-15 09:02


Att tävla är väldigt roligt men även nervöst och pirrigt tycker många, därför är det bra att träna på ”att tävla”. I helgen som var tävlade många av våra trupper med målet att komma i tävlingssäsongen och känna på nerverna.


Alla presterade på topp & det var härligt att se alla glada gymnaster.

Tredjeplats för Tjejerna på Trean
2019-05-29 13:00


I helgen av avgjordes rikstrean här i Stockholm. Enebybergsgymnasterna var representerande med Seniortruppen som är våra äldsta gymnaster och tillika många av våra medlemmars tränare. Förra året tävlade samma lag i riksfyran men då utan gå vidare till final.


På lördagens kval var det 27 tävlande lag och motivationen för att i år ta sig till söndagens final var hög. När alla poäng av räknade efter dagens slut så var Seniortruppen klar för final med en total sjunde placering.


På finaldagen var stämningen i laget på topp. Vågade man tro på medalj? Tjejerna genomförde många fina varv med bl.a en grenseger i tumbling. Detta resulterade i en bronsplacering med över en poängs marginal till laget på fjärdeplats. Vilken revansch!


Stort grattis önskar vi!!

Guld till Mixtruppen i helgen
2019-05-20 18:13

Vårt mixlag bestående av 18 gymnaster 15-19 år gamla, jämt fördelat mellan tjejer & killar var i helgen i Halmstad och tävlade rikstvåan. Rikstvåan är det näst högsta tävlingsnivån i Sverige och man tävlar på mycket avancerade varv som dubbla volter med skruvar. Laget har tävlat på denna nivå tidigare men då utan placering, denna gång blev det dock en jordskredsseger då man förutom totalsegern tog hem vinsten i samtliga tre grenar med.

Artikel i Danderydsnytt
2019-05-02 08:47
Enebybersggymnasterna har nyligen intervjuats av en av våra lokaltidningar med fokus på den långa kön som Gymnastikföreningen har. Arikeln bifogad nedan


Nu är det vår!
2019-04-30 08:53
EG-supporters från vår yngsta tävlingstrupp.

Nu är våren här på riktigt med påskfirande, ledighet och sommarvärme. Förutom detta betyder vår även högsäsong för tävlingar inom truppgymnastik. Just nu förbereder våra tävlingstrupper för tävling och man slipar på sina varv och friståenden för att det skall sitta perfekt. Vissa äldre trupper tävlar på rikstävlingar mot lag från hela Sverige, medan yngre gymnaster tävlar inom den egna regionen. Att komma ut och tävla tycker många är kul och bidrar precis som läger till en ökad sammanhållning inom truppen.

Den 4-5 maj går även årets våruppvisning av stapeln, denna går med Grease-tema. Helgen är Enebybergsgymnasternas absolut största evenemang då ALLA aktiva får möjligheten att visa upp sina nyförvärvade kunskaper. Tillställningen bjuder på fart och show och kännetecknas av Engagemang & Glädje - våra ledord inom föreningen. Mer info om våruppvisningen hittar ni här: 

https://www.enebybergsgymnasterna.se/nyheter/?ID=201077&NID=552022

 Den gångna påskveckan har EG arrangerat påsklovsläger med totalt över hundra deltagande gymnaster utslaget över hela veckan. Att medverka på läger är kul och man lär sig ofta något nytt då en lägervecka ofta ger lika många träningstimmar som en hel termin, beroende på hur ofta man tränar.

Just nu är vi i sluttampen av planeringen av våra sommarläger. Alla gymnaster inom Enebybergs gymnasterna erbjuds läger baserat på utveklingsnivå och ålder. Våra äldsta gymnaster har valt att även i år resa till Italien för att där träna under fina förhållanden på en  utomhusarena, en möjlighet  som många ser som sommarens eller årets höjdpunkt.

En annan mycket populär aktivitet är vårt sommarläger i Katrineholm, detta går av stapeln under midsommarveckan och gymnaster födda 2008-2005 är välkomna. För lågstadiebarnen erbjuder vi ett dagläger i Mörbyhallen. Mer info och anmälan till alla våra läger hittar ni här:

https://www.enebybergsgymnasterna.se/sida/?ID=245003


Enebybergsgymnasterna hade i februari årsmöte och vi hälsar två nya medlemmar in i vår styrelse, Maja Eneström & Gabriella Nylander. Maja känner säkert många som tränare för tävlingstrupperna eller som lägerledare, Maja är även verksam i våra Upp & Ner grupper. Gabriella har ett långt förflutet inom EG och många känner henne säkert som både förälder, lagförälder och tränare.

Den ordinarie verksamheten löper fram till slutet av maj då det är dags att ta sommarlov. Vi syns igen i augusti på våra uppstartsläger i Mörbyhallen.


Vi ses på våruppvisningen och sommarlägren!