SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Engagemang och Glädje

Välkommen till Enebybergsgymnasterna

Enebybergsgymnasterna bildades 1973 som ett resultat av den flickgymnastik som Kerstin Angard bedrivit i Enebyberg sedan 1960-talet där mottot redan från start var Engagemang och Glädje. 

50 år senare har vi nu nått ca 1400 medlemmar och är därmed en av Danderyds största idrottsföreningar och bland de 10 största gymnastikföreningarna i Stockholmsregionen och är därmed en betydelsefull faktor i det allt viktigare folkhälsoarbetet för att motivera fler barn och ungdomar till ökad fysisk aktivitet.

 

Vi har idag en mycket omfattande verksamhet som primärt inriktas på truppgymnastik med en växande tävlingssida och en stor breddverksamhet. Föreningen har grupper för familjegymnastik, knatte,  träning, tävling, upp och ner (för barn med speciella behov), samt även en parkourgrupp.

 

 Vi har en kraftigt växande pojkverksamhet som idag uppgår till 350 personer.

Föreningen har en heltidsanställd idrottskonsulent samt 4 heltidsanställda tränare. Utöver detta har vi ca 50 ideella ledare som är aktiva i våra olika tävlings och träningsgrupper.

Vi har sedan ett par år tillgång till en specialbyggd gymnastikhall vid Mörbyhallen. Dock räcker den inte till för föreningens behov så vi är även aktiva i Danderyds gymnasium, Mörbyskolan, samt Brageskolan.

 

Föreningen finns numera representerad på de flesta tävlingar på riksnivå där vi deltar med lag både på pojk-, flick- och mixedsidan.

 

Adress:

Enebybergsgymnasterna

Rinkebyvägen 4

182 36 Danderyd

 

Öppettid: 

Måndag-Fredag 9.00-15.00

Du är välkommen att besöka oss på våra öppettider ovan, men ring gärna innan för att försäkra dig om att vi finns på plats just då. tel 755 72 06

e-post: medlem@enebybergsgymnasterna.se

Du behövs!
2022-01-14 22:55

Vi hoppas att du vill nominera dig själv eller någon annan till ett ärofyllt förtroendeuppdrag.

 

Vi söker 1 ledamot till styrelsen – och 2 personer till valberedningen –

som vill vara med och bidra i ledningen av Enebybergsgymnasterna och verka för föreningens verksamhetsidé:

 

Föreningen Enebybergsgymnasterna har till ändamål att bedriva gymnastik så att den utvecklar barn och ungdomar positivt såväl fysiskt och psykiskt som socialt och kulturellt. 

 

I styrelsen ska vi representera medlemmarna och tillvarata hela föreningens intressen enligt mottot ”Engagemang och Glädje”. Och vi har kul!

 

Din nominering behövs senast den 1 februari.

valberedningskommitte@enebybergsgymnasterna.se

Läs mer!

Välkomna till en ny EG-termin!
2022-01-14 21:58

Under vecka 3 (17 – 23 januari) startar träningen för alla grupper i bas, ungdom, junior och senior. Veckan efter börjar familj- och knattegymnastiken.

 

Vi håller naturligtvis koll på covidläget och följer restriktionerna och återkommer vid eventuella ändringar.

 

Vi ser fram emot en rolig och glädjefylld termin med alla träningar, tävlingar, den stora våruppvisningen i maj, m m - håll koll här på hemsidan!

 

Och kom ihåg vårt årsmöte 24/2 för alla medlemmar som vill vara med och påverka.

Tack alla gymnaster, ledare, familj och EG-vänner för ett härligt KM!
2021-12-17 20:30

Under ett par intensiva dagar tävlade gymnaster sju år och äldre i fem olika klasser i vårt klubbmästerskap. För många var det den enda tävlingen i år, och för några till och med den första någonsin. Blandade känslor med nervöst, kul, förväntansfullt, glädje och engagemang.

 

Våra äldsta gymnaster deltog med blandade lag för att både öka gemenskapen och spänningen - och de fick óckså tillfälle att inspirera med uppvisning utanför tävlan.

 

Publiken fick även applådera de fem som varit gymnaster i mer än 15 år, Filippa, Hanna, Isabella, Karl och Linnea. Applåden fortsatte även för de som i våras fick utmärkelserna årets gymnast och årets ledare, Alice, Filip och William. Läs gärna mer om dem och motiveringarna under Årets....

 

I lotteriet delades det ut fina priser från våra sponsorer Mathem, Yoump och Lilla gröna kaninen - stort tack till er och grattis till alla vinnare!

 

Vinnare var också ni som ville och vågade bjuda oss på mycket fin gymnastik, tack alla gymnaster och ledare!

 

Så hur gick det då? Glada miner och hejarop från några, andra tyckte resultatet kunde varit annorlunda - precis som det brukar när det är tävling och alla gör sitt bästa för att visa och prestera. Bilder från några av ögonblicken finns att njuta av här.

Tider och programblad för KM
2021-12-01 14:13

Nu finns uppdaterade tider och programblad för KM21.  Tider för Pool D/E har uppdaterats pga ändrade antal lag se PM2

 

https://www.enebybergsgymnasterna.se/sida/?ID=347275

 

Välkomna!

 

Covidbevis på KM2021
2021-11-24 10:56

Covidbevis på KM

Regeringen har beslutat om att införa vaccinbevis vid allmänna sammankomster för fler än 100 
personer fr o m 1 december. 
Detta innebär att publik, ledare, domare, funktionärer över 18år måste uppvisa vaccinationsbevis för 
inträde på Enebybergsgymnasternas KM2021.
Ta med ditt vaccinationsbevis
Här kan du hämta ut vaccinationsbevis för att spara i telefonen eller att skriva ut.
https://covidbevis.se/vaccinationsbevis-web

 

Covidbevis Poster.pdf