SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Engagemang och Glädje

Välkommen till Enebybergsgymnasterna

Enebybergsgymnasterna bildades 1973 som ett resultat av den flickgymnastik som Kerstin Angard bedrivit i Enebyberg sedan 1960-talet där mottot redan från start var Engagemang och Glädje. 

50 år senare har vi nu nått ca 1400 medlemmar och är därmed en av Danderyds största idrottsföreningar och bland de 10 största gymnastikföreningarna i Stockholmsregionen och är därmed en betydelsefull faktor i det allt viktigare folkhälsoarbetet för att motivera fler barn och ungdomar till ökad fysisk aktivitet.


Vi har idag en mycket omfattande verksamhet som primärt inriktas på truppgymnastik med en växande tävlingssida och en stor breddverksamhet. Föreningen har grupper för familjegymnastik, knatte,  träning, tävling, upp och ner (för barn med speciella behov), samt även en parkourgrupp.


 Vi har en kraftigt växande pojkverksamhet som idag uppgår till 350 personer.

Föreningen har en heltidsanställd idrottskonsulent samt 4 heltidsanställda tränare. Utöver detta har vi ca 50 ideella ledare som är aktiva i våra olika tävlings och träningsgrupper.

Vi har sedan ett par år tillgång till en specialbyggd gymnastikhall vid Mörbyhallen. Dock räcker den inte till för föreningens behov så vi är även aktiva i Danderyds gymnasium, Mörbyskolan, samt Brageskolan.


Föreningen finns numera representerad på de flesta tävlingar på riksnivå där vi deltar med lag både på pojk-, flick- och mixedsidan.


Adress:

Enebybergsgymnasterna

Rinkebyvägen 4

182 36 Danderyd

 

Öppettid: 

Måndag-Fredag 9.00-15.00

Du är välkommen att besöka oss på våra öppettider ovan, men ring gärna innan för att försäkra dig om att vi finns på plats just då. tel 755 72 06

e-post: medlem@enebybergsgymnasterna.se

Stort grattis till Årets gymnaster 2020 och Årets ledare 2020!
2021-02-21 22:56
Alice, William och Filip
Årets gymnaster Alice Haaber-Bernth och Filip Lindegren och Årets ledare William Sonesson! 

Årets gymnaster och Årets ledare utses efter nomineringar från ledare och gymnaster, och beslut av styrelsen. Se motiveringarna, och lyssna till intervjuerna med de utsedda vinnarna av utmärkelsen Årets....! »

Enebybergsgymnasternas klubbmästerskap 2020 (21)
2021-02-21 22:24
Se härlig gymnastik och resultaten från klubbmästerskapet! Samtliga deltagande lags varv finns att se! All info under event/KM 2020 »

Här presenteras även årets gymnaster och årets ledare!

Igår gick vårt digitala KM av stapeln. Grupper av domare tittade på lagens inskickade bidrag och bedömde lagens prestationer efter gällande regelverk. Bidragen från våra Bas 7, 8, 9, 10 och 11 filmades och skickades in av respektive lag från veckorna före jul fram till denna vecka.

Tack alla gymnaster som ställde upp, ledare som sporrar och möjliggör och domare som både gjorde en gedigen insats och dessutom lärt sig en hel del på vägen!


OBS! Tillfälliga justeringar i träningstider
2021-02-01 07:58
Pga maxantal i hallarna under restriktionerna för Covid-19 skickas kallelse ut till varje träning. Viktigt att ni svarar så att planering kan göras! Det kan också komma att påverka träningstiderna. Dessa eventuella justeringar kommuniceras till respektive lag via mejl och gruppchatt.
Välkomna tillbaka till gymnastiken!
2021-01-24 10:47

I fredags kväll kom positiva besked från kommunen att våra inomhusanläggningar återigen öppnar och vi kan därför äntligen hälsa alla våra aktiva barn födda 2005 och yngre välkomna till en ny gympatermin med start from måndag 25/1.


OBS ! Om man inte har fått någon information om ändrad tid inför våren så är det dom tider man hade förra terminen som gäller och det är bara att dyka upp.


Vi vill också passa på att informera er att vårt traditionsenliga Klubbmästerskap som blev inställt förra året planeras att genomföras digitalt i ett lite mindre format den 20/2. Mer information till berörda grupper kommer inom kort. 


Eftersom smittläget fortsatt är mycket hög är det VIKTIGT att vi alla tar gemensamt ansvar och följer FHM allmänna råd!

Vårens grupper ungdom, junior och senior
2020-12-12 12:19
Vårens grupper för ungdom, junior och senior är nu klara och finns under Truppgymnastik ». Vilken grupp varje gymnast tränar i kommuniceras direkt till gymnasterna med föräldrar.

Grupperna är formade utifrån de val alla gymnaster gjorde under november. Indelningen i spår (ambition) är gjord uteslutande efter de val gymnasterna gjort. De röda lagens indelning i nivåer har behövt diskuteras då nästan alla gymnaster valde en och samma nivå. Därför har tolv av ungdomslagens ledare tillsammans delat in tre grupper. Allt i syfte att få så goda träningsmöjligheter som möjligt för våra gymnaster!

De nya grupperna kommer att samlas i januari och vi hoppas och ser fram emot en riktigt härlig gymnastiktermin!