Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Engagemang och Glädje

Välkommen till Enebybergsgymnasterna

Enebybergsgymnasterna bildades 1973 som ett resultat av den flickgymnastik som Kerstin Angard bedrivit i Enebyberg sedan 1960-talet där mottot redan från start var Engagemang och Glädje. 

44 år senare har vi nu nått ca 1200 medlemmar och är därmed en av Danderyds största idrottsföreningar och bland de 10 största gymnastikföreningarna i Stockholmsregionen och är därmed en betydelsefull faktor i det allt viktigare folkhälsoarbetet för att motivera fler barn och ungdomar till ökad fysisk aktivitet.


Vi har idag en mycket omfattande verksamhet som primärt inriktas på truppgymnastik med en växande tävlingssida och en stor breddverksamhet. Föreningen har grupper för familjegymnastik, knatte,  träning, tävling, upp och ner (för barn med speciella behov), samt även en parkourgrupp.


 Vi har en kraftigt växande pojkverksamhet som idag uppgår till 350 personer.

Föreningen har en kanslists samt 4 heltidsanställda tränare. Utöver detta har vi ca 50 ideella ledare som är aktiva i våra olika tävlings och träningsgrupper.

Vi har sedan ett par år tillgång till en specialbyggd gymnastikhall vid Mörbyhallen. Dock räcker den inte till för föreningens behov så vi är även aktiva i Danderyds gymnasium, Mörbyskolan, samt Brageskolan.


Föreningen finns numera representerad på de flesta tävlingar på riksnivå där vi deltar med lag både på pojk-, flick- och mixedsidan.

Enebybergsgymnasterna söker fler duktiga tränare
2019-05-21 10:49

Vi behöver stärka upp vårt kompetenta tränarteam inför hösten. Vi söker dig som vill bli en del av ett härligt tränargäng och vara med och utveckla våra duktiga gymnaster och förening.

Vi har nu över 1500 medlemmar och växer stadigt både på tävling och bredd. Vi kör både killar och tjejer samt mix.

Nu söker vi tränare till flera olika grupper, både i fristående och för redskap.

Våra trupper tränar två - fyra gånger i veckan, varav en gång är avsedd för fristående för de äldre grupperna. Vi tränar i Danderyd med bara 2 minuters gångväg från tunnelbanan i egen specialhall. Enebybergsgymnasterna har idag flera mycket erfarna redskapstränare och friståendetränare, både heltidsanställda såsom timanställda.

Trupperna tävlar på region och riksnivå (2-6) samt USM och JSM.  

Vi är intresserade av både friståendetränare och redskapstränare och beroende på bakgrund, erfarenhet och tillgänglighet kan vi erbjuda fast anställning eller timarvode lite relaterat til hur mycket man kan/vill jobba. Arbetstider kan vara flera dagar i vecka eller samlat till en dag för t ex fristående. Självklart står vi även för eventuella utbildningskostnader.


Hör av dig till Maria på kansliet eller ledare@enebybergsgymnasterna.se om du vill veta mer. 

Välkommen till EG med vårt motto Engagemang och Glädje!

Guld till Mixtruppen i helgen
2019-05-20 18:13

Vårt mixlag bestående av 18 gymnaster 15-19 år gamla, jämt fördelat mellan tjejer & killar var i helgen i Halmstad och tävlade rikstvåan. Rikstvåan är det näst högsta tävlingsnivån i Sverige och man tävlar på mycket avancerade varv som dubbla volter med skruvar. Laget har tävlat på denna nivå tidigare men då utan placering, denna gång blev det dock en jordskredsseger då man förutom totalsegern tog hem vinsten i samtliga tre grenar med.

Artikel i Danderydsnytt
2019-05-02 08:47
Enebybersggymnasterna har nyligen intervjuats av en av våra lokaltidningar med fokus på den långa kön som Gymnastikföreningen har. Arikeln bifogad nedan


Nu är det vår!
2019-04-30 08:53
EG-supporters från vår yngsta tävlingstrupp.

Nu är våren här på riktigt med påskfirande, ledighet och sommarvärme. Förutom detta betyder vår även högsäsong för tävlingar inom truppgymnastik. Just nu förbereder våra tävlingstrupper för tävling och man slipar på sina varv och friståenden för att det skall sitta perfekt. Vissa äldre trupper tävlar på rikstävlingar mot lag från hela Sverige, medan yngre gymnaster tävlar inom den egna regionen. Att komma ut och tävla tycker många är kul och bidrar precis som läger till en ökad sammanhållning inom truppen.

Den 4-5 maj går även årets våruppvisning av stapeln, denna går med Grease-tema. Helgen är Enebybergsgymnasternas absolut största evenemang då ALLA aktiva får möjligheten att visa upp sina nyförvärvade kunskaper. Tillställningen bjuder på fart och show och kännetecknas av Engagemang & Glädje - våra ledord inom föreningen. Mer info om våruppvisningen hittar ni här: 

https://www.enebybergsgymnasterna.se/nyheter/?ID=201077&NID=552022

 Den gångna påskveckan har EG arrangerat påsklovsläger med totalt över hundra deltagande gymnaster utslaget över hela veckan. Att medverka på läger är kul och man lär sig ofta något nytt då en lägervecka ofta ger lika många träningstimmar som en hel termin, beroende på hur ofta man tränar.

Just nu är vi i sluttampen av planeringen av våra sommarläger. Alla gymnaster inom Enebybergs gymnasterna erbjuds läger baserat på utveklingsnivå och ålder. Våra äldsta gymnaster har valt att även i år resa till Italien för att där träna under fina förhållanden på en  utomhusarena, en möjlighet  som många ser som sommarens eller årets höjdpunkt.

En annan mycket populär aktivitet är vårt sommarläger i Katrineholm, detta går av stapeln under midsommarveckan och gymnaster födda 2008-2005 är välkomna. För lågstadiebarnen erbjuder vi ett dagläger i Mörbyhallen. Mer info och anmälan till alla våra läger hittar ni här:

https://www.enebybergsgymnasterna.se/sida/?ID=245003


Enebybergsgymnasterna hade i februari årsmöte och vi hälsar två nya medlemmar in i vår styrelse, Maja Eneström & Gabriella Nylander. Maja känner säkert många som tränare för tävlingstrupperna eller som lägerledare, Maja är även verksam i våra Upp & Ner grupper. Gabriella har ett långt förflutet inom EG och många känner henne säkert som både förälder, lagförälder och tränare.

Den ordinarie verksamheten löper fram till slutet av maj då det är dags att ta sommarlov. Vi syns igen i augusti på våra uppstartsläger i Mörbyhallen.


Vi ses på våruppvisningen och sommarlägren!

Sommarläger Katrineholm 2019
2019-03-25 12:38
EG Sommarläger Katrineholm 2019

Lägret är öppet för barn och ungdomar födda 2008 och äldre. Gymnaster födda 2009 tränande i förberedande trupp är även välkomna under förutsättning att det finns en medresande ansvarig vuxen.  (Med ansvarig vuxen menas på förhand av målsman avtalad vuxen som ansvarar för ett eller flera barn nattetid)


Datum: Måndag 17/6– Torsdag 20/6 (Buss tur & retur från Mörbyhallen)


Enebybergs gymnasterna har i år igen hyrt in sig i fantastiska Sportcentrum Katrineholm, under en sommarvecka. Katrineholm ger unika möjligheter för träning och gemenskap där alla enheter som restaurang, träning och logi ligger i anslutning till varandra.  Träningshallen har allt en truppgymnast kan önska sig då det finns tillgång till bland annat en skumgummigrop, tumblinggolv, luftgolv och danssal.


Våra duktiga välmeriterade heltidsanställda tränare har huvudansvaret för träningen vid lägret. Lägret kommer förutom träning att präglas av glädje och gemenskap, kvällstid kommer barnen att hitta på roliga aktiviteter som bowling, minigolf och bad. Sista kvällen anordnas disco och tränarna kommer att bjuda på en uppvisning. Det kommer att serveras fem måltider per dag + frukt och sover gör vi i logement på madrasser.


Pris för hela lägret inklusive bussresa är 3500 kr.


För att medverka på lägret så behöver barnet känna sig tryggt att sova borta i tre nätter, Detta är viktigt för både det egna barnet och de andra barnen i samma sovsal, då alla behöver kunna sova gott och vara utvilade, när dagens träning drar igång.

Om ni är minsta osäker om detta kommer att fungera, så behöver du som förälder följa med på lägret.

Föräldrar är välkomna att följa med på lägret, det finns goda möjligheter att arbeta dagtid då barnen tränar.

Barn till medresande förälder betalar halv kursavgift och medresande förälder reser gratis


OBS ! Anmälan = Betalning .

Läger avgiften 3500.-  betalas in till vårt bankgiro 193-5832

På betalningen måste det framgå namn på barnet, samt om du som förälder räknar med att medverka.
Vi bekräftar anmälan så fort vi ser att betalning har gjorts 
Sista inbetalningsdatum är 1/5 2019. Det är ett begränsat antal platser, så först till kvarn gäller. När lägret är fullt hamnar resterande gymnaster på en kölista.