SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Engagemang och Glädje

Välkommen till Enebybergsgymnasterna

Enebybergsgymnasterna bildades 1973 som ett resultat av den flickgymnastik som Kerstin Angard bedrivit i Enebyberg sedan 1960-talet där mottot redan från start var Engagemang och Glädje. 

50 år senare har vi nu nått ca 1300 medlemmar och är därmed en av Danderyds största idrottsföreningar och bland de tio största gymnastikföreningarna i Stockholmsregionen och är därmed en betydelsefull faktor i det allt viktigare folkhälsoarbetet för att motivera fler barn och ungdomar till ökad fysisk aktivitet.

 

Vi har idag en mycket omfattande verksamhet som primärt inriktas på truppgymnastik med en växande tävlingssida och en stor breddverksamhet. Föreningen har grupper för familjegymnastik, knatte, träning, tävling, upp och ner (för barn med speciella behov).

 

Vi har en kraftigt växande pojkverksamhet som idag uppgår till 230 gymnaster.

Föreningen har en heltidsanställd verksamhetschef, en deltidsanställd kanslist samt fyra anställda tränare. Utöver detta har vi ca 160 ideella ledare som är aktiva i våra olika grupper.

 

Vi har sedan 2012 tillgång till en specialbyggd gymnastikhall vid Mörbyhallen. Vi är även aktiva i Danderyds gymnasium, Mörbyskolan samt Brageskolan.

 

Föreningen finns numera representerad på de flesta tävlingar på riksnivå där vi deltar med lag både på pojk-, flick- och mixsidan.

 

Välkommen att kontakta vår verksamhetschef Emelie Kling som nås via mejl kansliet@enebybergsgymnasterna.se

 

Adress:

Enebybergsgymnasterna

Rinkebyvägen 4

182 36 Danderyd

Tack för i vår!
2024-06-28 20:58
Tack!

...för en fantastisk vår med Enebybergsgymnasterna!

Vi ser tillbaka på en termin fylld av: träningar, läger, tävlingar inkl SM (brons!!) och JNM, våruppvisning, nationaldagsdeltagande och framförallt mycket kul! 🤗

Nu går kansliet (dvs jag och Maria) på semester och så ses vi i sensommar (höst låter så långt bort)!
Om ni har frågor så finner ni troligen svaret på hemsidan - kanske under kalender eller bokningssidan, kanske  under läger eller under våra policys&dokument 😊

När höstterminen väl kör igång (se kalender) så byter alla ni i BAS-gänget till en ny siffra. BAS8 blir BAS9 osv.

Schemat blir klart så fort pusslet är lagt. Det är många parametrar att ta hänsyn till (52 grupper med olika halltider, ledarresurser etc). Så fort schemat är klart så kommer ni få veta vilken träningstid det blir och då öppnar även bokningen.

Bästa ledare - logga in på hemsidan med dina sportadminuppgifter för att komma åt ledarsidan med mycket matnyttig information inför höstterminen. Save the date 1 sept (se kallelse). Tack för allt du gjort för föreningen! 💚🤍

Till er som slutar, jag hoppas vi ses igen och tack för nu!

Ha en förträfflig sommar!

Med varmaste hälsningar
Emelie Kling, Verksamhetschef Enebybergsgymnasterna

Katrineholm 2024
2024-06-20 11:01

Så även i år gick bussen för våra ungdomar till Katrineholm den 17 juni-20 juni.

Dagarna präglades av gymnastik i deras specialhall, bad, mat, lek, skoj och kanske för lite sömn i skolsalarna 😊

Se film från Katrineholm här>>  (EGs instagram)

Sommarlovs-BAS-läger i Mörbyhallen
2024-06-19 10:53

I år hade vi BAS-läger 12-14 juni samt 17-19 juni i ett hett Mörbyhallen. Som tur var fick vi även bollhallen så "luften blev fri" 😊

Barn från BAS6-12 har övat och övat och misslyckats -> lyckats -> få plinga i klockan -> få applåder ⭐

Det var fullbokade läger med 60 gymnaster! De har inte bara gympat, utan också fått skapa en ny dans som det var uppvisning med sista dagen.

Tack alla gymnaster, ledare och föräldrar för att det blev så lyckade läger!

Våruppvisning 2024
2024-05-05 10:20
Tema: Disney

Våruppvisning 4-5 maj med gymnaster och ledare från Familjegympan, Knattegympan, BAS6-12 samt våra U/J/S-lag där JS herr visade upp sitt genrep inför SM.

Tack alla som medverkade och bidrog! Och tack till alla våra sponsorer!

Vinnare av Årets ledare och gymnast>>

Tävlingar 20-21 april 2024
2024-04-26 20:49
Ladda album (+7 bilder) >>