SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Engagemang och Glädje

Välkommen till Enebybergsgymnasterna

Enebybergsgymnasterna bildades 1973 som ett resultat av den flickgymnastik som Kerstin Angard bedrivit i Enebyberg sedan 1960-talet där mottot redan från start var Engagemang och Glädje. 

50 år senare har vi nu nått ca 1400 medlemmar och är därmed en av Danderyds största idrottsföreningar och bland de 10 största gymnastikföreningarna i Stockholmsregionen och är därmed en betydelsefull faktor i det allt viktigare folkhälsoarbetet för att motivera fler barn och ungdomar till ökad fysisk aktivitet.

 

Vi har idag en mycket omfattande verksamhet som primärt inriktas på truppgymnastik med en växande tävlingssida och en stor breddverksamhet. Föreningen har grupper för familjegymnastik, knatte,  träning, tävling, upp och ner (för barn med speciella behov), samt även en parkourgrupp.

 

 Vi har en kraftigt växande pojkverksamhet som idag uppgår till 350 personer.

Föreningen har en heltidsanställd idrottskonsulent samt 4 heltidsanställda tränare. Utöver detta har vi ca 50 ideella ledare som är aktiva i våra olika tävlings och träningsgrupper.

Vi har sedan ett par år tillgång till en specialbyggd gymnastikhall vid Mörbyhallen. Dock räcker den inte till för föreningens behov så vi är även aktiva i Danderyds gymnasium, Mörbyskolan, samt Brageskolan.

 

Föreningen finns numera representerad på de flesta tävlingar på riksnivå där vi deltar med lag både på pojk-, flick- och mixedsidan.

 

Välkommen att kontakta vår idrottskonsultet Maria Olving som nås via mejl medlem@enebybergsgymnasterna.se

 

Adress:

Enebybergsgymnasterna

Rinkebyvägen 4

182 36 Danderyd

Egen kompetens - så blir vi ännu bättre!
2022-10-02 17:49
Terminen rusar fram och vi är redan i oktober. Innan vi startade igång med alla gymnaster har vi haft möjlighet att dela den mycket fina kompetens vi har inom föreningen. Föräldrar och ledare har på olika vis bidragit till en ännu bättre termin!
 
Här lite kort vad våra fantastiska ledare hunnit med så här långt in på terminen. Förutom en lyckad och givande Kickoff har en rad olika internutbildningar genomförts enligt nedan. Heja heja ni är ovärderliga!
28/8: Kickoff
20/8: Intromöte U, J och S
21/8: Utbildning nytt nationellt bedömningsreglemente
26/8: Redskapsutbildning BAS7-BAS11
27/8: Redskapsutbildning U, J, S
V 35-36: Intromöten BAS 7-11
11/9: Friståendedag ledare i BAS10-BAS11
18/9: Knatteutbildning
Oktober: Dans- och friståendeutbildning ledare BAS6-BAS9
Oktober: Friståendedag ledare U-grupper
JEM i truppgymnastik 14-16 september - två EG-gymnaster i landslagen
2022-09-13 22:18

Vi hejar på våra landslagsgymnaster!

När Junior EM i Luxemburg inleds under onsdagen finns två av våra killar med och representerar Sverige.

 

Jonathan Nylander (mix) och Martin Söderqvist (herr) - vi håller alla tummar och tår och önskar er STORT LYCKA TILL!!

 

Onsdagens kval med start 15.15 (15.45 herr, 17.15 mix) och fredagens finaler (14.00 herr, 15.45 mix) går att se på TeamGym2022s youtubekanal.

Terminen rullar igång
2022-08-17 22:17

 

Är du nyfiken på när din grupp börjar hittar du informationen under kalender.

 

LEDARE - dags att anmäla sig!

  • För alla ledare startar vi upp tillsammans med en gemensam kick-off - så roligt att få se varandra, lära känna varandra och inspireras av Danijela, Adeline, Emma och Mulle. Välkomna!

Blir du nyfiken!? Anmäl dig till den 28 augusti! Du kan också läsa mer om kick-offen. Anmälan - Google Formulär

 

  • Inbjudan till utbildning har också via mejl gått ut till samtliga ledare i basblocket. Utbildningen fokuserar på grundläggande gymnastiska positioner, bra övningar för en god progression och gemensamma planeringstips för föreningen.

 

  • För ledare i U, J och S så inleds terminen med digitalt intromöte i syfte att gå igenom information kring rutiner, administration, utbildningar och annan info som är bra inför terminen. Svara på kallelserna du fått på mejl!
GRATTIS SEBBE! World champion Freestyle Trampoline!
2022-08-15 11:12
Sebastian Wennmalm vann historiskt VM-guld i Freestyle Trampoline när det första World Championship någonsin genomfördes på fantastiska Round Chapel i London.
 
Ytterligare en av de 20 hopparna var svensk, även han gymnast i EG. Jonathan Nylander tog en välförtjänt plats i tävlingen genom nationskval.
 
Många fina bilder och hela tävlingen finns att se på FTAs facebook och hemsida, se länk i kommentarsfält. Titta in! Vilken upplevelse, vilka atleter, vilken tävling och vilken vinnare!