Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Engagemang och Glädje

Välkommen till Enebybergsgymnasterna

Enebybergsgymnasterna bildades 1973 som ett resultat av den flickgymnastik som Kerstin Angard bedrivit i Enebyberg sedan 1960-talet där mottot redan från start var Engagemang och Glädje. 

50 år senare har vi nu nått ca 1400 medlemmar och är därmed en av Danderyds största idrottsföreningar och bland de 10 största gymnastikföreningarna i Stockholmsregionen och är därmed en betydelsefull faktor i det allt viktigare folkhälsoarbetet för att motivera fler barn och ungdomar till ökad fysisk aktivitet.


Vi har idag en mycket omfattande verksamhet som primärt inriktas på truppgymnastik med en växande tävlingssida och en stor breddverksamhet. Föreningen har grupper för familjegymnastik, knatte,  träning, tävling, upp och ner (för barn med speciella behov), samt även en parkourgrupp.


 Vi har en kraftigt växande pojkverksamhet som idag uppgår till 350 personer.

Föreningen har en heltidsanställd idrottskonsulent samt 4 heltidsanställda tränare. Utöver detta har vi ca 50 ideella ledare som är aktiva i våra olika tävlings och träningsgrupper.

Vi har sedan ett par år tillgång till en specialbyggd gymnastikhall vid Mörbyhallen. Dock räcker den inte till för föreningens behov så vi är även aktiva i Danderyds gymnasium, Mörbyskolan, samt Brageskolan.


Föreningen finns numera representerad på de flesta tävlingar på riksnivå där vi deltar med lag både på pojk-, flick- och mixedsidan.


Adress:

Enebybergsgymnasterna

Rinkebyvägen 4

182 36 Danderyd

 

Öppettid: 

Måndag-Fredag 9.00-15.00

Du är välkommen att besöka oss på våra öppettider ovan, men ring gärna innan för att försäkra dig om att vi finns på plats just då. tel 755 72 06

e-post: medlem@enebybergsgymnasterna.se

Senaste nytt Covid 19 Enebybergsgymnasterna
2020-11-24 11:50

Hej,

Folkhälsomyndighetens restriktioner för covid-19 i Stockholm har förlängts till och med den 13 december.

 

​Gymnastikförbundet har sett över de rekommendationer som Folkhälsomyndigheten fastställt och följande gäller för samtliga gymnastikföreningar i Stockholm:

 • Alla fysiska utbildningar ställs in året ut
 • Alla nationella tävlingar ställs in året ut
 • Alla regionala tävlingar ställs in året ut
 • Gymnaster födda 2005 eller senare får fortsätta träna men passning bör undvikas
 • Gymnaster födda 2004 eller tidigare får inte träna

 

Följande grupper i Enebybergsgymnasterna har träningsstopp:

 • Familjegympan

För samtliga grupper som fortsätter träna så gäller:

 • Vi håller avstånd under träningarna.
 • Vi tvättar händerna före och efter träning.
 • Vi kommer ombytta till träningen.
 • Vi delar inte vattenflaskor, namna dem gärna.
 • Vi stannar hemma vid minsta symptom. OBS ! Detta gäller också om man har anhörig i hemmet som har symptom då ska övriga i familjen också stanna hemma
 • Hämtning och lämning till och från träning sker utomhus.
 • För att vår verksamhet ska kunna genomföras så säkert som möjligt är det viktigt att gymnaster/ledare som testats positiv informerar oss så att vi som förening kan agera på rätt sätt och därefter fatta nödvändiga beslut som kan komma att behöva göras. Kontakt . medlem@enebybergsgymnasterna.se  

Observera att dessa ändringar gäller till och med den 13 december om inte nya restriktioner kommuniceras ut av Folkhälsomyndigheten.

Vänligen Enebybergsgymnasterna

EG söker en sportkoordinator
2020-11-23 16:49

Vi söker en erfaren ledare och sportkoordinator med positiv energi!


Har du erfarenhet av verksamhetsutveckling och personalledning och gillar gymnastik? Vill du vara med och leda utvecklingen i en av Stockholms gymnastikföreningar? Då kan vi erbjuda en spännande nyckelroll i Enebybergsgymnasterna.


Rollen

Som sportkoordinator i Enebybergsgymnasterna har du en övergripande roll att samordna träning och tävling för våra ca 1000 gymnaster och säkerställa en röd tråd i föreningens verksamhet. Du fungerar som daglig arbetsledare för våra anställda tränare, ca fem personer. I uppdraget ingår också att tillsammans med vår idrottskonsulent planera och driva projekt och evenemang. Du arbetar utifrån styrelsens strategiska beslut och verkar för en långsiktig utveckling av föreningens organisation och samtliga verksamheter. 


Nyfiken och vill veta mer? Läs vidare Annons Sportkoordinator 21 nov.pdf ».

KM 2020 - ett digitalt klubbmästerskap 5/12
2020-11-22 08:42
Den 5/12 är det dags för Enebybergsgymnasternas klubbmästerskap

Hjärtligt välkomna att ta del av vår digitala tävling!

Under tiden fram till dagen, filmar alla deltagande grupper sina friståenden och varv under ordinarie träningstid. De inskickade filmerna visas sedan den 5/12 tillsammans med utdelningen av de fina utmärkelserna för Årets gymnast och Årets ledare
Fortsatt träning för gymnaster 5-15 år
2020-11-19 08:32
Hej!
Vi får en del frågor om hur de förändrade mötesrestriktionerna på 8 personer från regering och FHM påverkar vår verksamhet. Då det uttalat inte berör träning för barn, fortsätter vi med träning för gymnasterna i åldrarna 5 -15 år. Det är alltså endast vår allra yngsta och äldsta som just nu berörs av inställd eller förändrad träning och som nu har förlängts till den 13/12 men kan komma att förlängas ytterligare.

Vi följer dagligen Gymnastikförbundets, Riksidrottsförbundets, FHMs och såklart regeringens information och kommunicerar här så snart något sker.

Som tidigare är det oerhört viktigt att stanna hemma vid minsta symptom, tvätta händerna noga och respektera att föräldrar hämtar och lämnar utomhus. Vi arbetar också för att minimera att gymnasterna möts i träningsskiften. Det är något vi också haft dialog med andra föreningar kring, då vi delar hallar.
Föreläsning/utbildning för Ledare i EG
2020-11-11 08:34

Hej alla EG tränare ! ( samtliga ledare i grupper från 7 år och äldre )


Enebybergsgymnasterna bjuder in till en intern föreläsning/utbildning

i styrketräning och skadeförebyggande träning.


Föreläsare är Jasmine Söderlind utbildad naprapat vid Naprapathögskolan 2008-2012, Hon har b.l.a jobbat som naprapat för Djurgården Fotboll samt varit gymnastiktränare i 17 år. 


Hon kommer att gå igenom olika typer av skador och hur vi kan minska skaderisken i möjligaste mån, funktionell träning, gymnastikspecifik styrketräning mm.


Dag och tid:

Ons 11/11 kl 19.00-20.00 


Med anledning av nya rekommendationer från Folkhälsomyndigheten så kommer vi att ha en digital föreläsning:

Länk till Digital plattform :  meet.google.com/uxy-jbmj-wia  


Anmäl er genom att maila ledare@enebybergsgymnasterna.se