SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Engagemang och Glädje

Välkommen till Enebybergsgymnasterna

Enebybergsgymnasterna bildades 1973 som ett resultat av den flickgymnastik som Kerstin Angard bedrivit i Enebyberg sedan 1960-talet där mottot redan från start var Engagemang och Glädje. 

50 år senare har vi nu nått ca 1400 medlemmar och är därmed en av Danderyds största idrottsföreningar och bland de 10 största gymnastikföreningarna i Stockholmsregionen och är därmed en betydelsefull faktor i det allt viktigare folkhälsoarbetet för att motivera fler barn och ungdomar till ökad fysisk aktivitet.

 

Vi har idag en mycket omfattande verksamhet som primärt inriktas på truppgymnastik med en växande tävlingssida och en stor breddverksamhet. Föreningen har grupper för familjegymnastik, knatte,  träning, tävling, upp och ner (för barn med speciella behov), samt även en parkourgrupp.

 

 Vi har en kraftigt växande pojkverksamhet som idag uppgår till 350 personer.

Föreningen har en heltidsanställd idrottskonsulent samt 4 heltidsanställda tränare. Utöver detta har vi ca 50 ideella ledare som är aktiva i våra olika tävlings och träningsgrupper.

Vi har sedan ett par år tillgång till en specialbyggd gymnastikhall vid Mörbyhallen. Dock räcker den inte till för föreningens behov så vi är även aktiva i Danderyds gymnasium, Mörbyskolan, samt Brageskolan.

 

Föreningen finns numera representerad på de flesta tävlingar på riksnivå där vi deltar med lag både på pojk-, flick- och mixedsidan.

 

Välkommen att kontakta vår idrottskonsultet Maria Olving som nås via mejl medlem@enebybergsgymnasterna.se

 

Adress:

Enebybergsgymnasterna

Rinkebyvägen 4

182 36 Danderyd

GRATTIS SEBBE!
2022-08-15 11:12
Sebastian Wennmalm vann historiskt VM-guld i Freestyle Trampoline när det första World Championship någonsin genomfördes på fantastiska Round Chapel i London.
Ytterligare en av de 20 hopparna var svensk, även han gymnast i EG. Jonis Nylander tog en välförtjänt plats i tävlingen genom nationskval.
Många fina bilder och hela tävlingen finns att se på FTAs facebook och hemsida, se länk i kommentarsfält. Titta in! Vilken upplevelse, vilka atleter, vilken tävling och vilken vinnare!
Kick-off ledare - Dags att anmäla sig!
2022-07-03 23:16
Kick-off alla ledare! Söndagen den 28/8 kl 10-16. VÄLKOMNA!

Söndagen den 28 augusti välkomnar vi alla ledare att starta upp terminen tillsammans! Vi ses för inspirerande föreläsningar, workshops, dans och mingel.

 

Föreningen bjuder på lunch, kaffe och ni går hem med en goodie-bag. Mer info om programmet kommer i augusti tillsammans med anmälan.

 

I år har vi inga praktiska pass (passning, admin etc) då de passen kommer mer ålders- och gruppinriktat senare på terninen. Längre fram planeras även för en särskild inspirationsdag för Familjegympa och knattegrupperna då innehållet på denna kick-off främst är anpassat för åldersgrupperna BAS( 6-11), ungdom, junior och senior. Men alla ledare är lika välkomna att inspireras!

 

Kick-offen är också en chans att möta och ställa frågor till den nya verksamhetschefen och styrelsen. 

 

Vänligen anmäl dig till Kick-offen senast den 25 augusti:  Kick-off anmälan - Google Formulär

 

Så skriv upp söndagen den 28 aug, kl 10-16 i Danderyds gynmasium! 

VÄLKOMNA!

Grattis Årets gymnaster och Årets ledare 2022
2022-06-07 22:37
STORT GRATTIS TILL FINA MOTIVERINGAR I NOMINERINGARNA - SÅ VÄLFÖRTJÄNTA UTMÄRKELSER! 
Program för Våruppvisningen 2022 - nu köööör vi!!!
2022-05-02 21:50
Klicka på bilden för större format.

 

Det kommer finnas kafé med massor av godsaker, försäljning av EG-kläder och lotteri med fina priser i varje pool!

 

Entré: 80:-/vuxen och 40:-/barn

Programblad

 

VÄLKOMNA!

Vi välkomnar föreningens första verksamhetschef!
2022-04-29 18:28
Ni når Emelie via emelie.kling@enebybergsgymnasterna.se

"Jag ser verkligen fram emot att få ta på mig rollen som verksamhetschef för Enebybergsgymnasterna!"

 

Det är med stor glädje vi hälsar Emelie Kling välkommen till tjänsten som Enebybergsgymnasternas verksamhetschef. Emelie börjar i sin nya roll den 19 maj.

 

Emelie är sedan tidigare engagerad i föreningen som ledare i BAS7 och har i övrigt stor erfarenhet från många funktioner inom idrottens värld. Nu senast jobbade hon som träningsansvarig på Friskis & Svettis och har tidigare bland annat varit ledare i Brommagymnasterna, simcoach, livräddare och PT. Emelie har även haft styrelseuppdrag och var själv som barn gymnast i Sollentunagymnasterna.

 

Hos oss i Enebybergsgymnasterna kommer Emelie att ansvara för helheten i  verksamheten. I det ingår att vara föreningens ansikte utåt gentemot gymnaster, ledare, föräldrar, medlemmar - gamla som nya, kommunen, Gymnastikförbundet med flera. En viktig del blir också att vara en närvarande chef för våra anställda tränare, att arbeta tätt ihop med Maria på kansliet och leda det löpande arbetet som är vardag i en stor förening.

 

Så här skriver Emelie själv:

"Jag ser verkligen fram emot att få ta på mig rollen som verksamhetschef för Enebybergsgymnasterna! Ett ärofyllt uppdrag som jag hoppas kunna bidra med engagemang, glädje, nyfikenhet, tillit och stabilitet. Jag finns här för dig/er, så bara hör av dig om du har idéer, tankar, frågor eller uppmaningar. Vi ses på golvet! Hälsningar Emelie"

 

Varmt välkommen Emelie!