Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Engagemang och Glädje

Välkommen till Enebybergsgymnasterna

Enebybergsgymnasterna bildades 1973 som ett resultat av den flickgymnastik som Kerstin Angard bedrivit i Enebyberg sedan 1960-talet där mottot redan från start var Engagemang och Glädje. 

44 år senare har vi nu nått ca 1200 medlemmar och är därmed en av Danderyds största idrottsföreningar och bland de 10 största gymnastikföreningarna i Stockholmsregionen och är därmed en betydelsefull faktor i det allt viktigare folkhälsoarbetet för att motivera fler barn och ungdomar till ökad fysisk aktivitet.


Vi har idag en mycket omfattande verksamhet som primärt inriktas på truppgymnastik med en växande tävlingssida och en stor breddverksamhet. Föreningen har grupper för familjegymnastik, knatte,  träning, tävling, upp och ner (för barn med speciella behov), samt även en parkourgrupp.


 Vi har en kraftigt växande pojkverksamhet som idag uppgår till 350 personer.

Föreningen har en kanslists samt 4 heltidsanställda tränare. Utöver detta har vi ca 50 ideella ledare som är aktiva i våra olika tävlings och träningsgrupper.

Vi har sedan ett par år tillgång till en specialbyggd gymnastikhall vid Mörbyhallen. Dock räcker den inte till för föreningens behov så vi är även aktiva i Danderyds gymnasium, Mörbyskolan, samt Brageskolan.


Föreningen finns numera representerad på de flesta tävlingar på riksnivå där vi deltar med lag både på pojk-, flick- och mixedsidan.

Sommarläger Katrineholm 2019
2019-03-25 12:38
EG Sommarläger Katrineholm 2019

Lägret är öppet för barn och ungdomar födda 2008 och äldre. Gymnaster födda 2009 tränande i förberedande trupp är även välkomna under förutsättning att det finns en medresande ansvarig vuxen.  (Med ansvarig vuxen menas på förhand av målsman avtalad vuxen som ansvarar för ett eller flera barn nattetid)


Datum: Måndag 17/6– Torsdag 20/6 (Buss tur & retur från Mörbyhallen)


Enebybergs gymnasterna har i år igen hyrt in sig i fantastiska Sportcentrum Katrineholm, under en sommarvecka. Katrineholm ger unika möjligheter för träning och gemenskap där alla enheter som restaurang, träning och logi ligger i anslutning till varandra.  Träningshallen har allt en truppgymnast kan önska sig då det finns tillgång till bland annat en skumgummigrop, tumblinggolv, luftgolv och danssal.


Våra duktiga välmeriterade heltidsanställda tränare har huvudansvaret för träningen vid lägret. Lägret kommer förutom träning att präglas av glädje och gemenskap, kvällstid kommer barnen att hitta på roliga aktiviteter som bowling, minigolf och bad. Sista kvällen anordnas disco och tränarna kommer att bjuda på en uppvisning. Det kommer att serveras fem måltider per dag + frukt och sover gör vi i logement på madrasser.


Pris för hela lägret inklusive bussresa är 3500 kr.


För att medverka på lägret så behöver barnet känna sig tryggt att sova borta i tre nätter, Detta är viktigt för både det egna barnet och de andra barnen i samma sovsal, då alla behöver kunna sova gott och vara utvilade, när dagens träning drar igång.

Om ni är minsta osäker om detta kommer att fungera, så behöver du som förälder följa med på lägret.

Föräldrar är välkomna att följa med på lägret, det finns goda möjligheter att arbeta dagtid då barnen tränar.

Barn till medresande förälder betalar halv kursavgift och medresande förälder reser gratis


OBS ! Anmälan = Betalning .

Läger avgiften 3500.-  betalas in till vårt bankgiro 193-5832

På betalningen måste det framgå namn på barnet, samt om du som förälder räknar med att medverka.
Vi bekräftar anmälan så fort vi ser att betalning har gjorts 
Sista inbetalningsdatum är 1/5 2019. Det är ett begränsat antal platser, så först till kvarn gäller. När lägret är fullt hamnar resterande gymnaster på en kölista.


Våruppvisning 2019
2019-03-07 11:04

Enebybergsgymnasterna Våruppvisning 2019 !
Lördag 4 maj & Söndag 5 maj

Årets tema är  filmen Grease” och Under dessa dagar kommer föreningen att visa upp hela sin verksamhet. En verksamhet som sträcker sig från våra minsta familjegympan, knattegrupper till, föreningens ansikte utåt, våra tävlingstrupper.

Lördag 4 maj kl 11.00 o 14.00


Plats Danderyds Gymnasium sporthallen
Deltar gör våra yngsta grupper Familjegymnastik,Knattegrupper , Gymnastikskolan
Uppvisning kl 11.00
Familjegympan Grön (Mörbyskolan)
Knatte 1,3,8,9,10  och TGY2 (upp o ner grupp)
Gymnastikskolan 1,2 Flickor  
Gymnastikskolan 1 Pojkar
Uppvisning kl 14.00
Familjegympan Vit  (Brageskolan)
Knatte 2,4,5,6,7,11
Gymnastikskolan 3,4 Flickor
Gymnastikskolan 2 Pojkar
Dessutom medverkar utvalda tävlingstrupper i båda föreställningarna

Cafeteria o klubbshop kommer att vara öppet. Entrén är belägen vid huvudingången 1 trappa upp.
Entré avgift 50 kr/vuxen (16 år och uppåt), 20 kr/barn (7-15 år). 
Vi ser gärna att betalning görs med swisch då vi inte har möjlighet att sköta kontanthantering
VÄLKOMNA !


Söndag 5 maj kl 11.00 o 16.00 


Plats: DanderydsGymnasium, sporthallen
Uppvisning kl 11.00
TGY 1,3,6 Flickor 
TGY 2 Pojkar
TGF 1 (upp o ner grupp) TGF2 Flickor
TGF1 Pojkar
Parkour
Förberedande trupp flickor-10  Vit
Förberedande trupp flickor-09 Grön
UT3 Vit
Uppvisning kl 16.00
TGY 4,5,7 Flickor
TGY 1 & 3 Pojkar
TGF 3,4
TGF 2 Pojkar
Förberedande trupp flickor-10 Grön
UT3 Grön
UT1
ET Mix


( Träningsgrupp Yngre, TGY = lågstadiegrupper, Träningsgrupp fortsättning, TGF =mellanstadie och högstadie grupper)

Cafeteria o klubbshop kommer att vara öppet. Entrén är belägen vid huvudingången 1 trappa upp.
Entré avgift 80 kr/vuxen (16 år och uppåt), 30 kr/barn (7-15 år). 
Vi ser gärna att betalning görs med swisch då vi inte har möjlighet att sköta kontanthantering
VÄLKOMNA !

Representanter från EG på Europamästerskapen
2018-10-15 23:21

Den 17- 20 oktober går Europamästerskapen i gymnastik av stapeln i Portugal.

EG har med två av våra duktiga ledare i  Svenska trupplandslaget.

Didrik Förberg som tävlar i Senior herr, kval torsdagen och final lördagen.

Adeline Sjö som tävlar i junior dam, kval onsdag final Fredag

Ni kan följa tävlingarna live på Europeangymnastics Youtubekanal.https://www.youtube.com/user/europeangymnastics 

Vi önskar Didde och Adeline lycka till och ser fram emot en spännande tävling!
Höstbrev
2018-10-11 13:56

 

Hej Alla gymnaster och föräldrar!

Då har hösten kommit och alla grupper är igång. Enebybergsgymnasterna växer och vi är i skrivande stund 1200 gymnaster och ca 200 tränare. Tillsammans genererar vi över 4000 träningstimmar för våra medlemmar i veckan. Det motsvarar över 5 månader med träning dygnet runt.

Vi har till höstens start utökat den fastanställda staben från fyra till sex tränare. Vi har sedan tidigare våra fyra fantastiska tränare Jasmine Söderlund, Didrik Fröberg, Sverre Sjö och Hampus Huss, alla med gedigen erfarenhet och bakgrund från tävlingsgymnastik på nationell eller internationell nivå. Vi hälsar nu Tove Loheman och Steffen Olsen välkomna in i vårt gäng. Tove känner vi som aktiv gymnast i Seniortruppen här i EG och Steffen kommer närmast från Norge där han arbetat som tränare och tävlat med landslaget.


Nytt för i år är att alla tränare oavsett gruppnivå och ålder kommer att genomgå Gymnastikförbundets ledarutbildning. Enebybergsgymnasterna har även beslutat sig för att begära in registerutdrag ur belastningsregistret på samtliga ledare. Båda dessa tilltag hoppas vi tillsammans bidrar till ytterligare kvalitet och trygghet för våra gymnaster. 


Vår nya hemsida är nu nästan klar, här skall du kunna hitta kontaktinformation till våra nyckelfunktioner, uppdatera er på datum för events och läger, och även sälja och köpa nya och begagnade artiklar. Om du har input på information du gärna skulle se på hemsidan så tar vi gladeligen mot tips.

www.enebybergsgymnasterna.se


Snart är det höstlov i skolorna i Danderyd och under den veckan (v.44) bedriver vi ingen ordinarie verksamhet. Däremot finns det möjlighet för barn i låg och mellanstadieålder att anmäla sig till något av våra läger som hålls i Mörbyhallen. Se mer info här.


Datum för vårt klubbmästerskap är satt och KM kommer att gå av stapeln den 2 december. De som tävlar på KM är alla barn och ungdomar i vår verksamhet som är födda 2011 eller tidigare. Alla andra är välkomna som åskådare. Under KM bedriver vi även försäljning ur vår klubbshop, vilket kan vara ett gyllene tillfälle för er som skall handla julklappar.


Planeringen för sommaren börjar att ta form, de äldsta grupperna har även i år valt att lägga ett träningsläger i Italien och är i full gång med insamlingen för detta event. För mellanstadieelever så upprepar vi succén med övernattningsläger i Katrineholm veckan innan midsommar. Denna vecka erbjuder vi även dagläger för lågstadiebarn på hemmaplan. Anmälan ligger på hemsidan och är öppen

Följer du oss på facebook? Om inte se till att följa vår facebooksida och ”EG köp och sälj”

 

Med vänliga hälsningar

Enebybergsgymnasterna

Har du något urvuxet liggande hemma?
2018-10-02 12:23
Eller behov av att införskaffa något nytt?
Gå med i Enebybergsgymnasternas Köp & sälj