SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Engagemang och Glädje

Välkommen till Enebybergsgymnasterna

Enebybergsgymnasterna bildades 1973 som ett resultat av den flickgymnastik som Kerstin Angard bedrivit i Enebyberg sedan 1960-talet där mottot redan från start var Engagemang och Glädje. 

50 år senare har vi nu nått ca 1300 medlemmar och är därmed en av Danderyds största idrottsföreningar och bland de tio största gymnastikföreningarna i Stockholmsregionen och är därmed en betydelsefull faktor i det allt viktigare folkhälsoarbetet för att motivera fler barn och ungdomar till ökad fysisk aktivitet.

 

Vi har idag en mycket omfattande verksamhet som primärt inriktas på truppgymnastik med en växande tävlingssida och en stor breddverksamhet. Föreningen har grupper för familjegymnastik, knatte, träning, tävling, upp och ner (för barn med speciella behov).

 

Vi har en kraftigt växande pojkverksamhet som idag uppgår till 230 gymnaster.

Föreningen har en heltidsanställd verksamhetschef, en deltidsanställd kanslist samt fyra anställda tränare. Utöver detta har vi ca 160 ideella ledare som är aktiva i våra olika grupper.

 

Vi har sedan 2012 tillgång till en specialbyggd gymnastikhall vid Mörbyhallen. Vi är även aktiva i Danderyds gymnasium, Mörbyskolan samt Brageskolan.

 

Föreningen finns numera representerad på de flesta tävlingar på riksnivå där vi deltar med lag både på pojk-, flick- och mixsidan.

 

Välkommen att kontakta vår verksamhetschef Emelie Kling som nås via mejl kansliet@enebybergsgymnasterna.se

 

Adress:

Enebybergsgymnasterna

Rinkebyvägen 4

182 36 Danderyd

Årsmöte 2024
2024-02-22 09:09

Vi vill tacka alla som närvarade på årsmötet, den 21 februari i Danderyds Gymnasium. Det var rekordmånga på plats, 31 personer plus ett flertal på länk - så roligt med detta stora engagemang!

 

Vi vill också passa på att tacka de avgående styrelsemedlemmarna; Mona Bergner, Minna Carlberg, Ulf Roos.

Nya i styrelsen och varmt välkomna in är Maria Wallerström (suppleant) och Anna Holmquist (ledamot). 

 

Vi ser fram emot ytterligare ett år i gymnastikens tecken!

 

Handlingarna för årsmötet finner du här.

 

EG Årsmöte 2024 - 21/2 kl 19.00
2024-02-14 21:49
 

Välkomna på EGs årsmöte 2024


Den 21:a februari kl. 19.00 i Danderyds Gymnasium klassrum B101.

 

Obs! Mötet är ett hybridmöte och det går att deltaga både fysiskt och digitalt. För att ansluta digitalt använd följande länk: meet.google.com/jhz-vqtb-axq 

 

Kallelse har den 14/2 skickats och underlag publicerats i enlighet med föreningens stadgar, senaste sju dagar innan årsmötet.

 

Följande underlag finns under Policys & dokument på hemsidan.

 

Årsbokslut 2024

Revisionsberättelse

Motion ny hedersmedlem.pdf

Motion Utveckling av Elitverksamhet i Enebybergsgymnasterna.pdf

Motion Tavlingskostnadsersättning för gym på SM niva.pdf

Styrelsens yttrande på inkomna motioner.pdf

Verksamhetsberättelse 2023.pdf

Valberedningens förslag på styrelse 2024-2025.pdf

Foredragningslista arsmote 2024.pdf

 

Alla är välkomna att delta! Enligt föreningens stadgar är aktiva medlemmar över 15 år röstberättigade. En person kan inte representeras via fullmakt.

 

Nu sittande styrelse har, i väntan på uppdaterade stadgar, valt att följa det förtydligande av föreningens stadgar som den då sittande styrelsen tog beslut om 2015. Förtydligandet är i stora delar i linje med sedan lång tid gällande praxis i föreningen. Undantag i kursivt.

 

Klargörande av föreningens stadgar kring rösträtt (2015).

Med anledning av behovet att klargöra vad som gäller i föreningen kring medlemskap har styrelsen beslutat om följande förtydliganden;

  1. Medlemskap följer det som föreskrivs i föreningens stadgar under paragraf 1 och 2.
  2. Målsman till barn under 15 år äger rätt att företräda sitt barn såsom medlem.
  3. Stadgeenlig medlemsavgift för år 2015 uppgår till 100 kronor.
  4. Medlemsavgiften ingår i terminsavgiften för aktiva betalande gymnaster.
  5. Aktiva styrelsemedlemmar och anställda i föreningen ges automatiskt medlemskap utan kostnad.
  6. Aktiva ideella ledare och tränare ges automatiskt medlemskap i föreningen utan kostnad.

 

Välkomna!

Minimixen till JNM
2024-01-24 12:34
Minimixen

I helgen kvalade Minimixen in till JNM (Junior Nordiska Mästerskapen) som kommer gå i Lund den 20:e april!

 

Stort GRATTIS Vi är så stolta! 

 

Årsmöte 2024 - information
2024-01-19 18:41

Årsmöte 2024 blir den  21 februari. 

 

Kallelse kommer att skickas och tillsammans med underlag publiceras i enlighet med föreningens stadgar, senaste 7 dagar före årsmötet.

 

I enlighet med föreningens stadgar sista datum för inkommande motioner är 14 dagar före årsmötet. Motioner skickas till: medlem@enebybergsgymnasterna.se

 

20-talet - Nutidshistoria
2024-01-17 21:41

De senaste åren, nutidshistoria.

 

Bara några månader in på 20-talet kom pandemin och de svåra diskussionerna kring hur föreningens verksamhet kunde och borde se ut när delar av samhället stängde ner, samtidigt som skolor höll öppet. Våra gymnaster i åldrarna 5-15 kunde hålla igång. De turades om att med luft mellan träningarna, på lagom avstånd från varandra, i halvgrupp, utomhus, digitalt, med mycket handsprit träffas och gympa. Vilka hjältar alla ledare var som möjliggjorde barns och ungas rörelse och sociala tillvaro!

 

Några grupper hade ren digital träning. Upp & Ner och de äldre gymnasterna hade både individuella träningsupplägg och sågs för gruppträning över datorn. Något som skapade förutsättningar för att komma tillbaka när vi väl fick träffas igen. Det var en kämpig tid för väldigt många, och flera idrotter och föreningar tappade tyvärr utövare under denna period, medan vi glädjande nog kunde fortsatta starka med drygt 1100 medlemmar.

 

Föreningen hade för första gången ett år utan våruppvisning, men även sin första digitala våruppvisning!

Även de tävlingar som hölls var digitala vilket på många sätt var fantastiskt för både prestationer och tävlingsnerver. Gymnasternas varv och fristående filmades i den egna hallen och bedömdes sedan av domare. Pandemiåren ledde också till underbar kreativitet kring träningsupplägg och för flera var det en period av bara kul gymnastik. En bra sak att ta med framåt.

 

Som en del i att verkligen vara en förening som är tillgänglig för alla som vill träna och utvecklas inom gymnastiken passade EG i början av 20-talet på att ändra våra gruppindelningar. Strukturen följer gymnastikförbundets struktur och fokus ligger på att säkra att alla gymnaster, oavsett ambitionsnivå, ska ha lika förutsättningar att få utöva sin favoritsport. Den gymnast som vill motionera eller träna och tävla ibland eller elitsatsa ska alla ha samma möjligheter och är för föreningen precis lika viktiga. Från det gymnasten är 12 år väljer man spår; gult, rött eller lila. Fram till dess tränar gymnasterna med jämngamla kamrater.

 

Läger är ju också en viktig del av gymnastiken och föreningskänslan. Möjligheten att få träffa fler gymnaster än vanligt och få träna på lite andra platser och på andra sätt. Efter att under 10-talen fasat ut Lagnö etablerades traditionen av läger i Katrineholm och Italien för de äldre och miniläger i Mörbyhallen för de yngre gymnasterna. Efter ett kortare uppehåll var EG också tillbaka med uppvisningsgymnastik på Gymnaestradan 2023, denna gång i Amsterdam. Ett glatt gäng ungdomar, juniorer och seniorer åkte tillsammans med ledare och visade upp delar av Astrid Lindgrens värld.

 

Enebybergsgymnasterna var också representerade av ett par av våra gymnaster när Special Olympic Games invigdes i Malmö 2022. Parasporten och vår fina verksamhet Upp & ner uppmärksammades alldeles särskilt när Pia Eneström vann Radiosportens första någonsin parasportpris som ett bevis på sitt mååångåriga engagemang för och ledarskap i gymnastiken, Upp & ner och föreningen.

 

EGs närvaro på den internationella arenan innehöll också deltagande i landslagssammanhang. Första året efter pandemin kom två av juniorherrarna med i landslagets bruttotrupp och året därpå deltog ytterligare två andra av herrarna i svenska juniorlandslaget när EM avgjordes i Luxemburg och Sverige tog silver i både herr och mix med EG-gymnasterna i lagen.

 

Efter många år utan deltagande i SM deltog EG igen. För första gången med ett rent herrlag och sedan med ett mixlag i samarbete med GT Vikingar - EG Vikings. Ett så lyckosamt samarbete att dessa skickliga gymnaster kvalificerade sig till Nordiska mästerskapen och väl på plats på Island vann guld. NM-guld!

 

Även på hemmaplan har EG under 20-talet haft grupper som deltagit i en hel flora av olika föreningstävlingar, rikstävlingar på alla nivåer och alla steg på sm-stegen. Dam, mix och herr - barn, ungdom, junior och seniorer. Ett fantastiskt omfång för en lokal förening! Och vi är ändå bara i början av detta årtionde. Vi fortsätter framåt som en av, rent av den största, av Danderyds föreningar. Välmående med så många härliga gymnaster, föräldrar och ledare i olika former kämpar vi vidare för fortsatt hälsa, utveckling, framgångar, hallar och tider - allas lika möjligheter att få gympa. Som alltid med Enebybergsgymnasternas motto engagemang och glädje!

 

Som alltid när lång tid och mycket verksamhet ska sammanfattas blir det ett brutalt urval av allt och alla är föreningen. Allt föreningsliv bygger på ett engagemang för att det gemensamma ska frodas. Gymnaster, föräldrar, supportrar, anställda, ledare, styrelse och alla andra intresserade som lägger ner tid, kraft och ofta själ i att bidra – alla oerhört viktiga! Några fokuserar på en individ eller grupp under en kortare period, andra tar sig an flera roller över tid. Det finns sååååå många som gör denna förening och det går inte att nämna alla – hoppas ändå ni känner uppskattningen i vardagen. Ni, och ännu fler, behövs för att det ska bli bra gymnastik!

 

Titta gärna på EGs Facebook och Instagram eller hemsida för mer. Välkommen också att kommentera eller återkoppla sådant som känns viktigt och gemensamt.