Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Engagemang och Glädje

Välkommen till Enebybergsgymnasterna

Enebybergsgymnasterna bildades 1973 som ett resultat av den flickgymnastik som Kerstin Angard bedrivit i Enebyberg sedan 1960-talet där mottot redan från start var Engagemang och Glädje. 

50 år senare har vi nu nått ca 1400 medlemmar och är därmed en av Danderyds största idrottsföreningar och bland de 10 största gymnastikföreningarna i Stockholmsregionen och är därmed en betydelsefull faktor i det allt viktigare folkhälsoarbetet för att motivera fler barn och ungdomar till ökad fysisk aktivitet.


Vi har idag en mycket omfattande verksamhet som primärt inriktas på truppgymnastik med en växande tävlingssida och en stor breddverksamhet. Föreningen har grupper för familjegymnastik, knatte,  träning, tävling, upp och ner (för barn med speciella behov), samt även en parkourgrupp.


 Vi har en kraftigt växande pojkverksamhet som idag uppgår till 350 personer.

Föreningen har en heltidsanställd idrottskonsulent samt 4 heltidsanställda tränare. Utöver detta har vi ca 50 ideella ledare som är aktiva i våra olika tävlings och träningsgrupper.

Vi har sedan ett par år tillgång till en specialbyggd gymnastikhall vid Mörbyhallen. Dock räcker den inte till för föreningens behov så vi är även aktiva i Danderyds gymnasium, Mörbyskolan, samt Brageskolan.


Föreningen finns numera representerad på de flesta tävlingar på riksnivå där vi deltar med lag både på pojk-, flick- och mixedsidan.


Adress:

Enebybergsgymnasterna

Rinkebyvägen 4

182 36 Danderyd

 

Öppettid: 

Måndag-Fredag 9.00-15.00

Du är välkommen att besöka oss på våra öppettider ovan, men ring gärna innan för att försäkra dig om att vi finns på plats just då. tel 755 72 06

e-post: medlem@enebybergsgymnasterna.se

Vårens grupper ungdom, junior och senior
2020-12-12 12:19
Vårens grupper för ungdom, junior och senior är nu klara och finns under Truppgymnastik ». Vilken grupp varje gymnast tränar i kommuniceras direkt till gymnasterna med föräldrar.

Grupperna är formade utifrån de val alla gymnaster gjorde under november. Indelningen i spår (ambition) är gjord uteslutande efter de val gymnasterna gjort. De röda lagens indelning i nivåer har behövt diskuteras då nästan alla gymnaster valde en och samma nivå. Därför har tolv av ungdomslagens ledare tillsammans delat in tre grupper. Allt i syfte att få så goda träningsmöjligheter som möjligt för våra gymnaster!

De nya grupperna kommer att samlas i januari och vi hoppas och ser fram emot en riktigt härlig gymnastiktermin!

Inställda fysiska träningar - terminen avslutas för de flesta
2020-12-06 20:31

Då smittspridningen fortsätter och vi har smittade gymnaster och ledare har vi idag fattat beslut om att avsluta terminen för alla fysiska grupper. Så väldigt tråkigt, men nödvändigt! De grupper som tränar digitalt kan dock fortsätta. Information kommer där från gruppens ledare.  


Vårt planerade KM kommer därför förhoppningsvis att istället genomföras i slutet av januari. Vi återkommer med datum inom kort samt också info om terminsstart vt-2021


Vi önskar er alla en God Jul och Gott Nytt år!

Uppdatering Covid 19 Enebybergsgymnasterna
2020-11-30 13:45

INSTÄLLDA TRÄNINGAR v 49 FÖR ALLA BAS-GRUPPER; UNGDOM OCH JUNIOR


Hej

 

Vi har fått information om att ett antal ledare/gymnaster har insjuknat med symptom för Covid och därefter testats positiv för viruset. De grupper som är berörda har fått information. För att vi som förening aktivt ska motverka smittspridningen har vi beslutat att from idag måndag den 30/11 ställa in träningar för alla Bas-grupper och äldre grupper fram tom söndag den 6/12. Endast knattegrupper tränar vidare, men utan ledare som själva är gymnast i någon grupp.

 

Vårt planerade Klubbmästerskap flyttas därför fram till lördag den 12 december och all filmning av gruppernas tävlingsvarv får skjutas till v 50 ( 7/12-11/12) då vi hoppas på att köra igång verksamheten igen. Vi kommer att maila ut uppdaterad status i slutet av nästa vecka.

 

Ingen skugga faller alls på ledare/gymnaster då inga symptom funnits vid de aktuella träningstillfällena!

 

Ta hand om varandra!

 

Enebybergsgymnasterna

 

Senaste nytt Covid 19 Enebybergsgymnasterna
2020-11-24 11:50

Hej,

Folkhälsomyndighetens restriktioner för covid-19 i Stockholm har förlängts till och med den 13 december.

 

​Gymnastikförbundet har sett över de rekommendationer som Folkhälsomyndigheten fastställt och följande gäller för samtliga gymnastikföreningar i Stockholm:

 • Alla fysiska utbildningar ställs in året ut
 • Alla nationella tävlingar ställs in året ut
 • Alla regionala tävlingar ställs in året ut
 • Gymnaster födda 2005 eller senare får fortsätta träna men passning bör undvikas
 • Gymnaster födda 2004 eller tidigare får inte träna

 

Följande grupper i Enebybergsgymnasterna har träningsstopp:

 • Familjegympan

För samtliga grupper som fortsätter träna så gäller:

 • Vi håller avstånd under träningarna.
 • Vi tvättar händerna före och efter träning.
 • Vi kommer ombytta till träningen.
 • Vi delar inte vattenflaskor, namna dem gärna.
 • Vi stannar hemma vid minsta symptom. OBS ! Detta gäller också om man har anhörig i hemmet som har symptom då ska övriga i familjen också stanna hemma
 • Hämtning och lämning till och från träning sker utomhus.
 • För att vår verksamhet ska kunna genomföras så säkert som möjligt är det viktigt att gymnaster/ledare som testats positiv informerar oss så att vi som förening kan agera på rätt sätt och därefter fatta nödvändiga beslut som kan komma att behöva göras. Kontakt . medlem@enebybergsgymnasterna.se  

Observera att dessa ändringar gäller till och med den 13 december om inte nya restriktioner kommuniceras ut av Folkhälsomyndigheten.

Vänligen Enebybergsgymnasterna

EG söker en sportkoordinator
2020-11-23 16:49

Vi söker en erfaren ledare och sportkoordinator med positiv energi!


Har du erfarenhet av verksamhetsutveckling och personalledning och gillar gymnastik? Vill du vara med och leda utvecklingen i en av Stockholms gymnastikföreningar? Då kan vi erbjuda en spännande nyckelroll i Enebybergsgymnasterna.


Rollen

Som sportkoordinator i Enebybergsgymnasterna har du en övergripande roll att samordna träning och tävling för våra ca 1000 gymnaster och säkerställa en röd tråd i föreningens verksamhet. Du fungerar som daglig arbetsledare för våra anställda tränare, ca fem personer. I uppdraget ingår också att tillsammans med vår idrottskonsulent planera och driva projekt och evenemang. Du arbetar utifrån styrelsens strategiska beslut och verkar för en långsiktig utveckling av föreningens organisation och samtliga verksamheter. 


Nyfiken och vill veta mer? Läs vidare Annons Sportkoordinator 21 nov.pdf ».