Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Engagemang och Glädje

Välkommen till Enebybergsgymnasterna

Enebybergsgymnasterna bildades 1973 som ett resultat av den flickgymnastik som Kerstin Angard bedrivit i Enebyberg sedan 1960-talet där mottot redan från start var Engagemang och Glädje. 

50 år senare har vi nu nått ca 1400 medlemmar och är därmed en av Danderyds största idrottsföreningar och bland de 10 största gymnastikföreningarna i Stockholmsregionen och är därmed en betydelsefull faktor i det allt viktigare folkhälsoarbetet för att motivera fler barn och ungdomar till ökad fysisk aktivitet.


Vi har idag en mycket omfattande verksamhet som primärt inriktas på truppgymnastik med en växande tävlingssida och en stor breddverksamhet. Föreningen har grupper för familjegymnastik, knatte,  träning, tävling, upp och ner (för barn med speciella behov), samt även en parkourgrupp.


 Vi har en kraftigt växande pojkverksamhet som idag uppgår till 350 personer.

Föreningen har en kanslists samt 4 heltidsanställda tränare. Utöver detta har vi ca 50 ideella ledare som är aktiva i våra olika tävlings och träningsgrupper.

Vi har sedan ett par år tillgång till en specialbyggd gymnastikhall vid Mörbyhallen. Dock räcker den inte till för föreningens behov så vi är även aktiva i Danderyds gymnasium, Mörbyskolan, samt Brageskolan.


Föreningen finns numera representerad på de flesta tävlingar på riksnivå där vi deltar med lag både på pojk-, flick- och mixedsidan.


Adress:

Enebybergsgymnasterna

Rinkebyvägen 4

182 36 Danderyd

 

Öppettid: 

Måndag-Fredag 9.00-15.00

Du är välkommen att besöka oss på våra öppettider ovan, men ring gärna innan för att försäkra dig om att vi finns på plats just då. tel 755 72 06

e-post: medlem@enebybergsgymnasterna.se

Uppdatering Covid-19
2020-03-30 12:39

Hej Ledare, Föräldrar och Gymnaster

 

I fredags fattade regeringen beslut att ytterligare begränsa antalet deltagare på sammankomster och offentliga tillställningar från 500 till 50 personer. Förbudet gäller alla tävlingar samt uppvisningar i idrott som samlar fler än 50 personer på samma plats vid samma tidpunkt. Förbudet gäller INTE vanlig träningsverksamhet som är riktad mot våra medlemmar. Det betyder att vi fortsätter med vår träning.

 

Med det sagt så vill vi betona att vi alla måste göra allt för att minska smittspridningen

Det är därför viktigt att tänka på !

·         Att hålla sig  uppdaterade på läget

·         Tänk på att hålla god handhygien

·         Vi tar inte på varandra i onödan (Kramas eller "Highfivar")

·         Och vi stannar hemma vid minsta lilla symptom 

·         För att minska antalet personer i våra hallar och idrottssalar så vill vi att föräldrar som ska hämta barn gör det ute. Dvs inga ansamlingar i dörrarna in till hallarna


OBS Undvik överlappningar när ny grupp ska in i salar/hallar och när grupp slutar. 

man samlas utanför och går in i hallen när gruppen innan har lämnat


mvh Enebybergsgymnasterna

Ny styrelse 2020
2020-03-27 09:33

Hej!

Mitt i de senaste veckornas informationsflöde har det känns mycket att också presentera föreningens nya styrelse. Men nu har det gått ett tag och det är dags.

 

Först vill vi dock rikta ett mycket stort tack till Olof, Emelie och Alexander som nu lämnat styrelsearbetet för denna gång. Alla tre har varit aktiva länge och gjort en fantastisk arbetsinsats för att säkra förutsättningar för alla delar av vår fina verksamhet. Ett alldeles särskilt omnämnande av Olof som har suttit i styrelsen i åtta år! Det senaste tre åren som ordförande.

Det är en mycket stor mängd engagemang och kompetens, och ett oändligt antal timmar som ägnats EGs verksamhet, och Olof har utstrålat glädje hela vägen. Det har varit både roligt och lärorikt att få arbeta tillsammans!

 

I föreningens stadgar står som första paragraf att:

Föreningen Enebybergsgymnasterna har till ändamål att bedriva gymnastik så att den utvecklar barn och ungdomar positivt såväl fysiskt och psykiskt som socialt och kulturellt. 

 

Som representanter för föreningens medlemmar har styrelsen fokus på att göra just detta. Tillsammans med våra anställda, ledare och lagföräldrar följer vi verksamhetens behov och arbetar för att skapa bästa möjliga miljö för alla våra gymnaster. EG står för engagemang och glädje och det bidrar vi med!

 

På årsmötet den 20 februari valdes styrelsen för kommande arbete. Här är en (inte så) kort presentation av nuvarande styrelse:

· Ordf Gabriella Nylander - sedan 6 år aktiv i föreningen som lagförälder, föräldratränare och ett år i styrelsen. Har tre av sina barn i olika grupper i föreningen. Till vardags managementkonsult på IT-bolag. Vald till 2021.

· Vice ordf Zenja Hebib - är såväl föräldratränare, som domare och en strukturerad organisatör av diverse event. Ni som arbetat i kafét har med säkerhet träffat på Zenja. Har från det att dottern var liten följt henne och hennes grupper som tränare och lagförälder. Arbetar som intern managementkonsult på Ericsson. Omvald till 2022.

· Sekreterare Caroline Haaber-Bernth - har båda sina döttrar i föreningen och finns sedan många år i vår shop under events. Utöver att ha varit lagförälder, medföljande förälder på läger och tävlingar när lagen lämnat Stockholm, har hon själv varit aktiv gymnast. Är revisor till yrket. Vald till 2021.

· Kassör Linda Stridh - har sedan tre år tillbaka järnkoll på våra siffror och väldigt mycket mer. Är föräldratränare i sina söners grupper och utsågs 2017 till årets ledare. Driver egen redovisningsbyrå. Omvald till 2022. 

· Ledamot Brita Sylvén – är aktiv gymnastförälder sedan 12 år tillbaka. Har två barn i olika åldrar och grupper, och har också haft rollen som lagförälder och hjälp vid lägerplanering. Arbetar som egenföretagare. Vald till 2022. 

· Ledamot Olle Andersson - nyinvald och kommer med stort engagemang för coachande ledarskap in i styrelsearbetet efter några år som förälder till gymnast. Aktiv i sin egen verksamhet som driver gym. Vald till 2022.

· Suppleant Maja Eneström - årets ledare 2019 är inte bara en uppskattad ledare för många av föreningens grupper genom åren, utan också en mycket duktig gymnast och har trots sin unga ålder många, många år i föreningen. Ägnar nu studier på högskolan en stor del av sin tid. Vald till 2021.

· Suppleant Jacob Lilliebjörn - med erfarenhet av flera olika roller inom gymnastiken och föreningen; gymnast, tränare och domare, har åren i föreningen blivit många. Har paus i samtliga övriga uppdrag för att just nu göra militär grundutbildning. Vald till 2021.

Följ gärna vårt arbete via hemsidan, och när du kan och vill vara med och bidra är du mer än välkommen!

Uppdaterad info Corona EG
2020-03-24 13:56

Hej

Som ni alla vet håller vi träningar öppna förutsatt att vi alla tar ett gemensamt ansvar och följer dom rekommendationer som vi ställt för att kunna fortsätta vår träningsverksamhet .
Tyvärr har några grupper inte kunnat erbjuda träning och vi jobbar för fullt med att se över samordnande träningar i största möjliga mån det går. Därför vill vi betona att information ang inställd träning kan komma med kort varsel så kolla av mail flitigt

Detta gäller för alla barn som fortsatt vill och kan träna

1. Inget barn får delta på träning vid minsta lilla förkylningssymptom

2. Man ska vara symptomfri efter förkylning i 2 dagar innan man kan komma till träning

3. Om ledare ser att något barn är sjuk kommer dom att direkt ringa er förälder  så att barnet kan hämtas.

4. För att minska antalet barn o vuxna i våra hallar ber vi er att inte gå in i hallen utan hämta ert barn utanför och då också med avstånd till andra föräldrar.
Vi har erfarit att föräldrar klumpar ihop sig vid dörrar in till hallarna och det är inte ett rekommenderat sätt att hämta upp sina barn så tänk på avstånd !

Sist men inte minst
Säkerställ att ditt barn alltid tvättar händer med två och vatten före och efter träning. Våra ledare gör allt för att säkerställa detta också men vi måste tillsammans ta det ansvaret

Sen vill vi också avsluta med att vi hoppas och tror att barnen behöver träning och vi gör allt vi kan för att dom ska få ha en vardag som inte stannar av för mycket. Barnen behöver det. Men vi måste alla ta ansvar

Kan nämnas också att vårt påsklovsläger är inställt . Våruppvisningen är planerad till 9-10 maj och om vi ställer in så kommer vi att informera er alla om det så fort beslut har tagits.

Vänliga hälsningar;Maria Olving
Enebybergsgymnasterna

Uppdatering ang covid-19 EG !
2020-03-17 11:28

Nu duggar informationen tätt! 

Efter regeringens besked idag att gymnasieskolor och högre utbildning ska genomföras på distans, men att för- och grundskolor åtminstone för nu fortsätter sin verksamhet, gäller det beslut som styrelsen tillsammans med vår idrottskonsulent tog under extramöte igår kväll.
Beslutet är att fortsätta verksamheten så länge skolorna håller öppet. Detta då det är Folkhälsomyndighetens rekommendation att friska barn i mesta möjliga mån ska fortsätta med sin vardag. Vi försöker därmed att upprätthålla så mycket som möjligt av vår verksamhet, och gör en inventering av vilka grupper som har ledare som kan fortsätta att vara aktiva. Alla aktiva får information från sina gruppledare . 

OBS! att det fortsatt gäller friska barn och vuxna! Vid minsta symptom stannar man hemma, kurerar sig och tar hänsyn till andra genom att minska risken för smittspridning , stanna hemma 2 dagar efter det att man är symptomfri samt allmänt råd till alla tvätta händerna med tvål och vatten innan och efter träning


Vänliga hälsningar;Enebybergsgymnasterna

Uppdatering covid-19 Enebybergsgymnasterna
2020-03-16 12:53

Hej 

Först vill vi tacka alla som visat hänsyn genom självvald karantän efter resa eller stannat hemma vid sjukdom! Så bra att vi tar hand om varandra.
Det gör också att vi kan fortsätta vår verksamhet för dem som är friska. 

Vår verksamhet bygger på engagemang från våra ledare  och vi är glada och tacksamma för den fina insats som alla våra ledare gör.
Det är därför också viktigt att de avgör när eventuella träningar behöver ställas in. Vi vill därför flagga för att träningar kan komma att ställas in med kort varsel om tex ledarna blir sjuka. Det kommuniceras via mejl. Fortsatt gäller att om känner man sig det minsta sjuk avstår man träning tills man är frisk. Känner man sig orolig avgör man själv om man vill gå eller ej. Lika för alla är dock att händerna tvättas noga innan och efter träning. 

 

Med önskan om många friska gympatimmar för att hålla immunförsvar och humör på topp!


Enebybergsgymnasterna