SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Engagemang och Glädje

Välkommen till Enebybergsgymnasterna

Enebybergsgymnasterna bildades 1973 som ett resultat av den flickgymnastik som Kerstin Angard bedrivit i Enebyberg sedan 1960-talet där mottot redan från start var Engagemang och Glädje. 

50 år senare har vi nu nått ca 1400 medlemmar och är därmed en av Danderyds största idrottsföreningar och bland de 10 största gymnastikföreningarna i Stockholmsregionen och är därmed en betydelsefull faktor i det allt viktigare folkhälsoarbetet för att motivera fler barn och ungdomar till ökad fysisk aktivitet.

 

Vi har idag en mycket omfattande verksamhet som primärt inriktas på truppgymnastik med en växande tävlingssida och en stor breddverksamhet. Föreningen har grupper för familjegymnastik, knatte,  träning, tävling, upp och ner (för barn med speciella behov), samt även en parkourgrupp.

 

 Vi har en kraftigt växande pojkverksamhet som idag uppgår till 350 personer.

Föreningen har en heltidsanställd idrottskonsulent samt 4 heltidsanställda tränare. Utöver detta har vi ca 50 ideella ledare som är aktiva i våra olika tävlings och träningsgrupper.

Vi har sedan ett par år tillgång till en specialbyggd gymnastikhall vid Mörbyhallen. Dock räcker den inte till för föreningens behov så vi är även aktiva i Danderyds gymnasium, Mörbyskolan, samt Brageskolan.

 

Föreningen finns numera representerad på de flesta tävlingar på riksnivå där vi deltar med lag både på pojk-, flick- och mixedsidan.

 

Adress:

Enebybergsgymnasterna

Rinkebyvägen 4

182 36 Danderyd

 

Öppettid: 

Måndag-Fredag 9.00-15.00

Du är välkommen att besöka oss på våra öppettider ovan, men ring gärna innan för att försäkra dig om att vi finns på plats just då. tel 755 72 06

e-post: medlem@enebybergsgymnasterna.se

Läs vårt reportage om föreningens killar!
2021-09-28 20:34

Enebybergsgymnasterna har numera flera hundra killar i föreningen - och flera vill vi ha!

Läs här: Enebybergsgymnasterna

Ny EG-kollektion på webben
2021-09-23 19:43

Engagemang och Glädje skapas inte minst via kläder – eller hur!


Nu finns en sprillans ny superfin EG-kollektion som vi tagit fram tillsammans med Craft och Stadium.
Gör era beställningar (inget inlogg krävs) på www.stadium.se sök på föreningar och skriv in Enebybergsgymnasterna så kommer hemsidan upp.


Leveranstid 3-6 dagar inkl tryck.

Terminsstart i EG
2021-08-23 19:44
Årets dagläger har kunnat genomföras under sommaren och vi är så glada att så många barn ville och hade möjlighet att delta! Nu stundar ordinarie träningsstart för alla basgrupper (åldrarna 6-11) i veckorna 36 och 37. Knattar och familjegympan startar veckan efter. Se vidare under Kalender. Brev kommer i mejlen till respektive grupp med mer utförlig info.
Våra ungdomar, juniorer och seniorer är redan igång sedan en vecka tillbaka. De startar terminen med tre veckors uppstart som fokuserar på att komma igång med träningen, ökad kunskap om styrka och löpträning och andra gemensamma gruppaktiviteter. Från vecka 36 startar ordinarie schema. Vi ser fram mot en fin och rolig gymnastikhöst!
EG-ledare och gymnaster i Sveriges landslag
2021-07-07 16:29
Wow - fantastiskt roligt att svenska landslagen i truppgymnastik 2021 har tagits ut med flera gymnaster och ledare från EG på ordinarie plats eller first in line!!!
 
Stort grattis till Albert Cederlund, Adeline Sjö, Felix Rodhe och Martin Söderqvist
Engagemang & Glädje
2021-06-09 17:31

Enebybergsgymnasterna är en av Danderyds största ideella idrottsföreningar och betydelsefull i det allt viktigare folkhälsoarbetet för ökad fysisk aktivitet bland barn och ungdomar. Med vårt motto "Engagemang & Glädje" förenar vi gymnastik och framgång