SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Engagemang och Glädje

Välkommen till Enebybergsgymnasterna

Enebybergsgymnasterna bildades 1973 som ett resultat av den flickgymnastik som Kerstin Angard bedrivit i Enebyberg sedan 1960-talet där mottot redan från start var Engagemang och Glädje. 

50 år senare har vi nu nått ca 1300 medlemmar och är därmed en av Danderyds största idrottsföreningar och bland de tio största gymnastikföreningarna i Stockholmsregionen och är därmed en betydelsefull faktor i det allt viktigare folkhälsoarbetet för att motivera fler barn och ungdomar till ökad fysisk aktivitet.

 

Vi har idag en mycket omfattande verksamhet som primärt inriktas på truppgymnastik med en växande tävlingssida och en stor breddverksamhet. Föreningen har grupper för familjegymnastik, knatte, träning, tävling, upp och ner (för barn med speciella behov).

 

Vi har en kraftigt växande pojkverksamhet som idag uppgår till 230 gymnaster.

Föreningen har en heltidsanställd verksamhetschef, en deltidsanställd kanslist samt fyra anställda tränare. Utöver detta har vi ca 160 ideella ledare som är aktiva i våra olika grupper.

 

Vi har sedan 2012 tillgång till en specialbyggd gymnastikhall vid Mörbyhallen. Vi är även aktiva i Danderyds gymnasium, Mörbyskolan samt Brageskolan.

 

Föreningen finns numera representerad på de flesta tävlingar på riksnivå där vi deltar med lag både på pojk-, flick- och mixsidan.

 

Välkommen att kontakta vår verksamhetschef Emelie Kling som nås via mejl kansliet@enebybergsgymnasterna.se

 

Adress:

Enebybergsgymnasterna

Rinkebyvägen 4

182 36 Danderyd

EGs glada, sprakande 80-tal! Så fyllt av träning, evenemang och resor!
2023-11-24 14:05

Friståenden med namn som Spirit of Sweden, Cats, Chess, fåglarna, fashion fullkomligt flödade under ledning av flera hängivna ledare och föräldrar. För många gymnaster var drömmen att få plats i Birgittas friståendetrupp. Framträdandena blandade och laborerade med både dans och gymnastik med dräkter och rekvisita som sytts, knåpats och samlats av den engagerade skaran vuxna och ungdomar som fanns i föreningen och föreningens föräldraförening.

 

Inom Enebybergsgymnasterna fanns ännu klassisk gymnastik och rytmisk gymnastik med band, boll och käglor, både individuellt och i grupp med förgjorda program där alla tävlade på samma program. Under 80-talet gjorde truppgymnastiken sitt inträde, och med den växte föreningen. Det skapade ytterligare en dimension av samarbete och att ha roligt i grupp. Den mer utrymmeskrävande artistiska gymnastiken gav plats för det större antalet gymnaster inom trupp. Vi hade i EG då barngrupper med superviktiga ledare som kom att lägga grunden för att truppgymnastiken blev en framgångssaga. Killarna började i föreningen och med dem kom de första mixgrupperna. Så extra roligt att så många av de ledare och gymnaster som var aktiva under 80-talet fortfarande på olika sätt står föreningen nära!

 

Lagnölägren var en återkommande händelse varje sommar och andra dagläger anordnades också i såväl Mörbyskolan som i det nybyggda Danderyds gymnasium. Vid ett tillfälle åkte en stor grupp gymnaster på läger i Finland i ett utbyte med en finsk förening.

 

EG var återkommande gäst på svenska flaggans dag på Solliden och nu började även traditionen som fortfarande finns med uppvisning vid nationaldagsfirandet vid Djursholms slott. Gymnasterna genomförde en mängd med uppvisningar i och utanför kommunen; Eneby torg, Mörby centrum, Danderyd kommuns 100-års firande, svenska gymnastikförbundets 85-års jubileum och inte minst uppvisning, TV-framträdande och gymnastikutbyte under tre veckor i Japan. Ett annat år åkte en grupp från EG på gymnastikturné genom Europa i buss med redskapen hängandes på släp. Under 80-talet hanns det även med en gymnaestrada i Danmark. En av höjdpunkterna var invigningen av EM i gymnastik i den nya Globen där en blandad grupp från Enebybergsgymnasterna var värdinnor i evenemanget samtidigt som de inledde med programmet Spirit of Sweden i vilket gymnaster från andra föreningar bjudits in att delta.

 

EGs 80-tal innehöll många tävlingar. De egna klubbmästerskapen startades här och har sedan dess varit en underhållande och lärorik tradition. Vid ett par tillfällen arrangerande föreningen SM, i truppgymnastik och show-klass efter att tidigare under årtiondet ha vunnit vid ett par tillfällen, då i trampett. Två av föreningens tjejer tog plats i landslaget för rytmisk gymnastik och tävlade tillsammans med tjejer från Vikingarna. Särskilt spännande var att friståendena i rytmisk gymnastik på flera av tävlingarna ackompanjerades av levande pianomusik.

 

Mot slutet av årtiondet vann vi det stora priset, gymnastikens Oscar! Priset kom med segern på gymnastikspelen i Helsingborg.

 

Vilket årtionde! Tänk då att som alltid gick den största delen av tiden åt till lärande och nötande med små och stora framgångar i den så underbara vardagsträningen.

Enebybergsgymnasterna 50 år – en tillbakablick på 1970-talet
2023-11-18 21:34

Föreningen Enebybergsgymnasternas historia börjar i Brageskolan 1973. Med gymnastiksalens redskap tränas det individuell gymnastik på bom, i ringar och matta. Friståendegruppen är populär bland gymnasterna med individuella friståenden som en viktig del av EGs 70-tal.

 

Föreningens ca 50 gymnaster i tävlingsgrupper och barngrupper tränar, tävlar och visar upp sig i den gröna färgen som blivit föreningens signum. Det arrangeras också läger och även där är balett en viktig och grundläggande del i ett EG där dans är centralt.

 

Engagerade föräldrar som ledare och fixare runt gymnasterna bäddar för ett fortsatt föreningsliv med starka vänskapsband, ett tydligt gymnastikintresse och en gemenskap som fortsätter in i det kommande 80-talet. Grunden är för framtidens gymnastik!

NM-GULD 2023 EG VIKINGS
2023-11-12 17:39
Stort grattis till EG Vikings som i lördags tog guld i Nordiska Mästerskapen i Reykjavik! Vilken prestation!
 
Stort tack till alla gymnaster, ledare, supportrar och det fina samarbetet med Vikingarna. 
 
Mer om tävlingen kan ni läsa här Sverige tog alla medaljer i mixed i NM i truppgymnastik | SVT Sport och vill ni se tävlingarna sök "Nordiska Mästerskapen i Truppgymnastik" på SVT Play.
 
Grattis igen!!
Extra årsmöte - 6 december
2023-11-10 07:56
Välkomna på EGs extra årsmöte!

Den 6 december kl 19.00 håller vi ett extra insatt årsmöte då vi avser att välja in ny revisor till föreningen.

 

Mötet kommer att hållas digitalt: meet.google.com/dim-iyge-rph

 

Information/kallelse till det extra insatta årsmötet skickades ut till alla medlemmar via Sportadmin den 22 november. Föredragningslista till mötet hittar du här

 

 

Alla är välkomna att delta! Enligt föreningens stadgar är aktiva medlemmar över 15 år röstberättigade. En person kan inte representeras via fullmakt.

 

Nu sittande styrelse har, i väntan på uppdaterade stadgar, valt att följa det förtydligande av föreningens stadgar som den då sittande styrelsen tog beslut om 2015. Förtydligandet är i stora delar i linje med sedan lång tid gällande praxis i föreningen. Undantag i kursivt.

 

Klargörande av föreningens stadgar kring rösträtt (2015).

Med anledning av behovet att klargöra vad som gäller i föreningen kring medlemskap har styrelsen beslutat om följande förtydliganden;

  1. Medlemskap följer det som föreskrivs i föreningens stadgar under paragraf 1 och 2.
  2. Målsman till barn under 15 år äger rätt att företräda sitt barn såsom medlem.
  3. Stadgeenlig medlemsavgift för år 2015 uppgår till 100 kronor.
  4. Medlemsavgiften ingår i terminsavgiften för aktiva betalande gymnaster.
  5. Aktiva styrelsemedlemmar och anställda i föreningen ges automatiskt medlemskap utan kostnad.
  6. Aktiva ideella ledare och tränare ges automatiskt medlemskap i föreningen utan kos

 

Välkomna!

Cecilia och övriga styrelsen

Klubbmästerskapet 2023 och EGs 50-års show
2023-11-07 19:18

Hej alla gymnaster och medlemmar,

Nu närmar sig vårt årliga klubbmästerskap med stormsteg. I samband med KM den 16-17 december kommer vi att bjuda på en jubileumsshow med temat EG 50 år.

Efter jubileumsshowen på lördagen kommer det vara ett mingel och serveras en buffé och det behöver ni anmäla er till. Mer information om anmälan och betalning finner ni under "Event" fliken.

 

Varmt välkomna!