Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Engagemang och Glädje

Vanliga frågor om träningsgymnastik


Hur anmäler jag mitt barn till en träningsgrupp?

De som redan har en plats i en av föreningens grupper har förtur till höstterminens platser. Man blir tilldelad en plats automatiskt inför uppstart i augusti, om tidspunkten inte passar finns det möjlighet att byta till annan grupp i mån av plats.

 

Vi fyller på grupperna i mån av plats löpande under året. Uppstart av nya grupper sker i samband med skolstart i augusti varje år.


Kan jag ställa mitt barn i kö till en grupp?

Ja, i intresseanmälan kan man ansöka om en specifik plats eller tid, dock skall man vara medveten om att denna begränsning minskar möjlighet att få en plats.


När och var tränar min grupp?

För att söka på din grupps träningstid och plats se här. (för att kunna söka behöver man veta gruppens namn) Här finner du även kontaktinformation till tränare för gruppen.


Kan man få provträna?

Ja, om du inte tränar i Enebybergsgymnasterna idag och vill provträna så är det fullt möjligt. Detta skall då stämmas av med kansliet för att säkerställa att provträning sker i rätt grupp med vakant plats. Provträning sker en gång och gymnasten faktureras automatiskt från och med andra närvarotillfället.


Hur delas grupperna in?

·       Alla träningsgrupper är åldersindelade.

·       Från och med förskoleålder delar vi även efter kön.

 

Varför har ni delat grupperna i ålder i stället för nivå?

Vi anser att grunden i idrott är glädje och gemenskap, vi vill därför inte stänga barn ute från grupper där tex kompisen tränar. Vi vill även undvika "elitsatsning" för mycket små barn. Från mitten av lågstadiet finns det möjlighet för dem som önskar att träna mycket och ofta samt ha snabbare progression att träna extra och ingå i tävlingstrupp.


Får pojkar och flickor träna tillsammans?

Alla våra knattegrupper är blandade där pojkar och flickor tränar ihop.  Från och med gymnastikskolan (förskoleklass) delar vi grupperna efter kön framförallt finns det ett behov för detta bland pojkarna då de annars ofta blir en minoritet i grupperna.

 

Varför är vi inte garanterade plats samma tid varje hösttermin?

Vi får lokaltider utdelade av kommunen som sträcker sig från augusti-juni. Det är alltså inte säkert att vi har tillgång till samma tider och lokaler från år till år.

Gymnaster och ledare slutar eller byter grupp.

 

När börjar/slutar terminen?
Höstterminen startar vecka 38 och avslutas vecka 49
Vårterminen startar vecka 3 och avslutas vecka 20


Under skollov är träningen i regel inställd och det kan även inträffa vid andra tillfällen när vi inte har tillgång till lokalerna. Dock erbjuder vi lägerverksamhet under de flesta skollov. 

 

 

Vad kostar det att gå på gymnastik?
Medlemsavgiften är obligatorisk för alla gymnaster och ledare och innehåller även en enklare olycksfalls försäkring. Priset för medlemskapet är 100kr per termin och faktureras i början av terminen.

 

Terminsavgifter träningsgrupper:

1 tillfälle/vecka: 1750kr

2 tillfällen/vecka: 2300kr

 

När får man träna i Mörbyhallen? 
I vår specialutformade specialhall tränar våra tävlingsgrupper som har stort behov av de redskap som finns i hallen, barn och träningsgrupper tränar i skolgymnastiksalar runt om i kommunen. På loven anordnar vi läger som ger alla gymnaster möjlighet att träna i Mörbyhallen

 

Vad ska barnen ha på sig?

Barnen ska vara ombytta till träningskläder när de deltar i gymnastiken.

Det kan vara gymnastikdräkt, linne och tights eller shorts.

Det är viktigt träningskläderna inte ”fladdrar” utan är kroppsnära.

Barnen tränar bäst barfota, för att minska risken för att stuka eller vricka fötterna.

Håret skall vara uppsatt.

Vattenflaska och en liten frukt kan också vara bra att ha med

 

Vad ska vi tänka på innan träningen?

Se till att vara i tid och vara ombytt. Barnen skall ha varit på toaletten och inte vara hungriga. 


Får föräldrar/syskon/kompisar vara med på gymnastiken?

Första och sista gången per termin skall föräldrarna medverka. Däremellan finns det tyvärr inte plats i hallarna för föräldrar att medverka på golvet. I de hallar där det finns läktare finns det självklart möjlighet för åskådare.

 

Hur avanmäler jag ett barn?

Om man önskar sluta med gymnastik så skall man kontakta kansliet på medlem@enebybergsgymnasterna.se, OBS! att avanmäla till ledare är inte giltig avanmälan och kan medföra att man blir fakturerad träningsavgift.