SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Engagemang och Glädje

UNGDOMSGRUPPER

Ungdomsgrupperna omfattar åldrarna 12-14 år.

Ungdomsgrupper ht21 - vt22
Höstens och vårens sju ungdomsgrupper - 1 U-herr och 6 U-dam

Våra grupper har också färgnamn - skilda från spåren som ju också är indelade i färger. Till ht21-vt22 har U-damgrupperna fått följande namn: grön, vit, svart, rosa, blå och orange.

Då vi i år har få som valt gult spår kommer de gymnaster som valt gult att träna tillsammans med de röda grupperna. Men tävlar självklart inte enligt spårbeskrivningen.

 

Ledare från samtliga nuvarande grupper har tagit fram gruppindelningen då grupperna är nivåindelade inom respektive spår.

 

Information om träningstider och ledarteam kommuniceras till respektive grupp..

 

 

Träning
Ungdomsgrupperna erbjuds träning 1-4 gånger per vecka. 
 
De gymnaster som valt gult ges möjlighet att i samtal med sina ledare komma överens om vilka träningstillfällen som gäller.
 
I det röda spåret tränar gymnasterna 2-4 gånger per vecka. Alla deltar på en fristående- och en-två redskapsträningar. För de gymnaster som vill träna 4 gången finns ett open-gymtillfäle.
I det lila spåret tränar gymnasterna 3-4 gånger per vecka. Alla deltar på en fristående- och två redskapsträning. För de gymnaster som vill träna 4 gånger finns ett open-gymtillfälle.
 
 
 
 
Tävling

Ambitionen är att ha ungdomslag som tävlar i alla sorters tävlingar, i hela spannet av nivåer.

 
Beskrivning tävlingar
Klubbmästerskap - vår egen tävling för EGs truppgymnastiklag från Bas7 och uppåt.
Föreningstävlingar - andra föreningar arrangerar tävlingar för alla nivåer. Här finns tävlingar för alla! Vi fokuserar på att erbjuda möjlighet till deltagande i externa tävlingar från 8 år.
Regiontävlingar - regionala tävlingar finns på nivå 7-9 och nivå 3-6. 
Rikstävlingar - tävlingar med särskilda tävlingsbestämmelser. Nivåerna 3-6 och 1-2 där 1 är högsta nivå.
SM-stegen - är tävlingar i svenska mästerskap. Finns för ungdomar (USM), juniorer (JSM) och sedan för seniorer(SM).