SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Engagemang och Glädje

Junior- och seniorgrupper

Juniorgrupperna omfattar åldrarna 15-17 år, och seniorgrupper har gymnaster 18 år och äldre. De är sammansatta med blandade åldrar utifrån ambitionsnivå.

 

HT21 och VT22 grupper:

J mix

J dam

J upp&ner

 

J/S dam

J/S herr

 

Då vi i år har få som valt gult spår tränar de gymnaster som valt gult tillsammans med den röda gruppen J mix. Men tävlar självklart inte enligt spårbeskrivningen.

Träning

Junior- och seniorgrupperna erbjuds träning 1-4 gånger per vecka, samtliga träningar är 3 timmar långa.

Utöver veckoträningar deltar gymnasterna även på läger, särskilda träningstillfällen, seminarier och är med på föreningens våruppvisning.

 

 

Tävling

Ambitionen är att ha juniorlag som tävlar i alla sorters tävlingar, i hela spannet av nivåer. Tillsammans med juniorer har vi seniorer som satsar mot högsta nivån av tävlingar inom både dam och herr.

 
Beskrivning tävlingar
Klubbmästerskap - vår egen tävling för EGs truppgymnastiklag från Bas7 och uppåt.
Föreningstävlingar - andra föreningar arrangerar tävlingar för alla nivåer. Här finns tävlingar för alla! Vi fokuserar på att erbjuda möjlighet till deltagande i externa tävlingar från 8 år.
Regiontävlingar - regionala tävlingar finns på nivå 7-9 och nivå 3-6. 
Rikstävlingar - tävlingar med särskilda tävlingsbestämmelser. Nivåerna 3-6 och 1-2 där 1 är högsta nivå.
SM-stegen - är tävlingar i svenska mästerskap. Finns för ungdomar (USM), juniorer (JSM) och sedan för seniorer (SM).