I inledningen av 2000-talet har föreningen drygt 550 gymnaster och 70 ledare och hjälpledare, och när det gått ett decennium har det tillkommit ca 100. Under denna period sker några omorganisationer även om de åldersspann som finns förblir ganska lika. Föreningen har
- 7-8 Knattegrupper 5-6 år, flickor, pojkar
- 8-10 A-/barngrupper 7-9 år (lågstadiebarn) flickor
- 2 B-/ungdomsgrupper 10-12 år (mellanstadiebarn) flickor
- 1 C-/ungdomsgrupper 13 år - (högstadieungdomar och äldre) flickor
- 1-3 P-/pojkgrupp (pojkar 7 år och äldre)
- Förberedande-, minitrupper, tävlingstrupper 1-4, RMY, elittrupper, USM-trupp
- Dans/balett + friståendetruppen
- Motionsgruppen
Namnen är många under årtiondet, liksom den härliga kavalkaden av dräkter! Även om både ledartröjan hänger kvar, liksom några av de gröna dräkterna. Den stora volymen gymnaster finns på träningssidan genom de många knattarna och barnen. Den bredden ger förutsättningar till tävlingssidan till vilken uttagning sker till de olika nivåerna och tävlingarna.
Barn- och ungdomsgrupperna väljer på att träna 1-2 gånger i veckan medan tävlingstrupperna tränar tre gånger i veckan. De läger och resor som ordnas för framför allt tävlingstrupperna kompletteras så småningom med föreningens miniläger som snabbt blir populära aktiviteter även för breddgymnaster.
En av 00-talets stora händelser är när Pia Eneström 05-06 startar föreningens första Upp & Ner-grupp! Ett glatt gäng med ett tiotal gymnaster och deras föräldrar lägger grunden till det som än idag är så viktigt - alla kan gympa! Det finns en fin berättelse hur Upp&ner-gruppen bildas i en av de Enebybergsgymnasternafoldrar (2007) som årligen tas fram under denna period.
Andra stora händelser under 2000-talet är när en av tävlingstrupperna vinner Riksfinalen i ungdomscupen då de går helt obesegrade genom tävlingen med 100 deltagande lag. EG deltar också i SM igen för första gången på 15 år. Stor lycka!
Friståendetruppens deltagande år 2000 på det inofficiella VM som anordnas i Helsingfors. Deltagande internationellt fortsätter med att gymnaster från många av grupperna deltar i två gymnaestrador, 2003 Världsgymnaestradan Lissabon, Portugal och 2007 Gymnaestadan i Dornbin, Österrike dit ca 60 ungdomar i åldrarna 12-18 år åker.
Uppvisningar under åren har teman som Astrid Lindgrens värld, Schlager, superhjältar, äventyr, Mamma Mia!, musikaler och vilda västern. Det lär ha gått livat till!
Föreningen anordnar utöver Lagnölägret för 20+ gången nu även miniläger på hemmaplan. Och kommunen uppmärksammar återigen föreningens ledare för det fina ledarskapet genom att 2001 tilldela Annika Gratz Kultur & Fritids ungdomsledarstipendium och 2008 tilldela Tobias Cedrum samma pris. Ytterligare stöd ger Föräldraföreningen som fortsatt hjälper till med bidrag till diverse redskap, resor och läger.
Flera av dagens äldsta gymnaster och ledare börjar sin gymnastikresa under den här talet och utgör bryggan vidare mot framtiden.