SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Engagemang och Glädje

Vanliga frågor om knatte- och familjegympa

 

Hur anmäler jag mitt barn till en gymnastikgrupp?

De som redan har en plats i en av föreningens grupper har förtur till höstterminens platser. Man blir tilldelad en plats automatiskt inför uppstart i augusti. Om tidpunkten inte passar finns det möjlighet att byta till annan grupp i mån av plats.

 

Vi fyller på grupperna i mån av plats löpande under året. Uppstart av nya grupper sker i september varje år.

 

Kan jag ställa mitt barn i kö till en grupp?

Ja, i intresseanmälan kan man ansöka om en specifik plats eller tid, dock skall man vara medveten om att denna begränsning minskar möjlighet att få en plats.

 

Kan man få provträna?

Ja, om du inte tränar i Enebybergsgymnasterna idag och vill provträna så är det fullt möjligt. Detta skall då stämmas av med kansliet för att säkerställa att provträning sker i rätt grupp med vakant plats. Provträning sker en gång och gymnasten faktureras automatiskt från och med andra närvarotillfället.

 

 Hur delas grupperna in?

·       Alla grupper upp till ungdom är indelade efter ålder.

·       Från och med förskoleålder delar vi även efter kön.

 

När och var tränar min grupp?

För att söka på din grupps träningstid och plats se här. (för att kunna söka behöver man veta gruppens namn) Här finner du även kontaktinformation till tränare för gruppen.

 

Varför har ni delat grupperna i ålder i stället för nivå?

Vi anser att grunden i idrott är glädje och gemenskap, vi vill därför inte stänga barn ute från grupper där tex kompisen tränar. Vi vill även undvika "elitsatsning" för små barn. Från mitten av lågstadiet finns det möjlighet för dem som önskar att öka antalet träningstillfällen.

 

Får pojkar och flickor träna tillsammans?

Alla våra knattegrupper är blandade där pojkar och flickor tränar ihop. Från och med BAS (förskoleklass) delar vi grupperna efter kön, men det är helt ok att önska plats i en annan grupp.

 

Varför är vi inte garanterade plats samma tid varje hösttermin?

Vi får lokaltider utdelade av kommunen som sträcker sig från augusti-juni. Det är alltså inte säkert att vi har tillgång till samma tider och lokaler från år till år.

I planeringen tar vi också hänsyn till vilka ledare vi har för året, och när de har möjlighet att vara ledare.

 

När börjar/slutar terminen?
För aktuell termin, se under kalender.


Under skollov är träningen i regel inställd och det kan även inträffa vid andra tillfällen när vi inte har tillgång till lokalerna. 

 

Vad kostar det att gå på gymnastik?
Medlemsavgiften är obligatorisk för alla gymnaster och ledare och innehåller även en enklare olycksfallsförsäkring. Priset för medlemskapet är 200:- per helår och faktureras i början av terminen.

 

Utöver medlemskapet tillkommer en terminsavgift. För knattegrupper & familjegympa är den i nuläget

1 träningstillfälle/vecka: 1850 kr

 

När får man träna i Mörbyhallen? 
I vår specialutformade gymnastikhall tränar våra äldre gymnaster som har stort behov av de redskap som finns i hallen. Barn och knattegrupper tränar i skolgymnastiksalar runt om i kommunen.

 

Vad ska barnen ha på sig?

Barnen ska vara ombytta till träningskläder när de deltar i gymnastiken.

Det kan vara gymnastikdräkt, linne och tights eller shorts.

Det är viktigt att träningskläderna inte ”fladdrar” utan är kroppsnära.

Barnen tränar bäst barfota, för att minska risken för att stuka eller vricka fötterna.

Håret skall vara uppsatt.

Vattenflaska och en liten frukt kan också vara bra att ha med.

 

Vad ska vi tänka på innan träningen?

Se till att vara i tid och vara ombytt. Barnen skall ha varit på toaletten och inte vara hungriga. 

 

Får föräldrar/syskon/kompisar vara med på gymnastiken?

Vid familjegymnastik är medföljande vuxen obligatorisk varje gång, när barnet blivit fyra år övergår barnen till Knattegrupp.

I Knattegrupp är föräldrars närvaro obligatorisk första och sista gången på terminen. Däremellan finns det tyvärr inte plats i hallarna för föräldrar att medverka på golvet. I de hallar där det finns läktare finns det självklart möjlighet för åskådare.

 

Hur avanmäler jag ett barn?

Om man önskar sluta med gymnastik så skall man kontakta kansliet på medlem@enebybergsgymnasterna.se, OBS! att avanmäla till tränare/ledare är inte giltig avanmälan och kan medföra att man blir fakturerad träningsavgift.